Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ποιες μεταρρυθμίσεις! Γνωρίστε την γάτα Τάμα που έσωσε τον ιαπωνικό ΟΣΕ από πτώχευση!

Ποιες μεταρρυθμίσεις: Γνωρίστε την γάτα Τάμα που έσωσε τον ιαπωνικό ΟΣΕ από πτώχευση!
Ποιες μεταρρυθμίσεις για τον ΟΣΕ; Έναν γάτο χρειαζόμαστε! Γνωρίστε την Τάμα: Την μοναδική σταθμάρχη στον κόσμο που ξέρει ελάχιστα από τραίνα, ενδιαφέρεται κυρίως για λιχουδιές και ύπνο κι όμως έσωσε τον σιδηρόδρομο από πτώχευση!

Τσεχία. Τρένο κτυπά αγελάδες, σκοτώνοντας 17

ΠΡΑΓΑ. Υπάλληλος των τσέχικων σιδηροδρόμων δήλωσε ότι επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε κοπάδι από αγελάδες, σκοτώνοντας 17.  Από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε κανείς.
Ο Martin Drapal, εκπρόσωπος της Rail  Τσεχίας   είπε ότι το τρένο με κατεύθυνση από την πόλη της Ομογένειας για την πόλη του Olomouc κτύπησε  τα ζώα δύο ώρες πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Οι Ρώσικοι σιδηρόδρομοι θα αποσύρουν από την κυκλοφορία 30.000 με 35.000 χιλιάδες εμπορικά βαγόνια

Την απόφαση να αναστείλουν  από  την κυκλοφορία   30.000 με 35.000 χιλιάδες  εμπορικά βαγόνια, ανακοίνωσαν οι ρώσικοι σιδηρόδρομοι μετά από έλεγχο  που διενεργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία Μεταφορών (Rostransnadzor), που διαπίστωσε την ανάγκη απόσυρσης των βαγονιών λόγω  των προβλημάτων τους.

Κίνα. 17 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου λόγω κατολισθήσεων

Δεκαεπτά επιβάτες τραυματίστηκαν όταν το τρένο τους εκτροχιάστηκε εξαιτίας κατολισθήσεων  στη νότια Ταϊβάν, το Σάββατο μετά από μια τροπική καταιγίδα που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες.

Με το τρένο στον Καϊάφα

Με 70 περίπου άτομα κάθε ηλικίας, λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε από το σταθμό της Καλαμάτας, το τρένο που πραγματοποιεί εκδρομή σε Καλό Νερό και Καϊάφα.



Εισαγγελέας για το περιστατικό στον Προαστιακό

Πηγή  Zougla.gr

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση για τον μηχανοδηγό του Προαστιακού και τις καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα «Ελευθερία», ότι έδωσε το τρένο, να το οδηγήσει η κόρη του, που βρισκόταν στο θάλαμο οδήγησης!

Σε κλοπή σιδηροτροχιάς οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου στο Μεξικό

Ο εκτροχιασμός του εμπορικού τρένου της περασμένης Κυριακής,  που  στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους, οφείλεται σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών σε κλοπή τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Με ένα εισιτήριο Ιντερέιλ και τη βοήθεια του Σωτήρη, η Ελλάδα ταξιδεύει στην Ευρώπη

 Της Μαργαρίτας Κιάου 

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη από την Ελλάδα, με ένα εισιτήριο Ιντερέιλ (Interrail), μπορεί να φαντάζει ως μία περιπέτεια, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Χάρη όμως, σε έναν άνθρωπο με μεράκι και όρεξη για τη δουλειά του, μπορεί να αναδειχτεί σε μία ευχάριστη εμπειρία.

Αντίστροφη μέτρηση για την επέκταση του προαστιακού Πάτρας

Την επόμενη εβδομάδα η δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

Στη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Αυστραλία. Τρένο εμβόλισε αυτοκίνητο σε ισόπεδη διάβαση. Βαριά τραυματίστηκε ο οδηγός του

Ένας 70χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν περνώντας με το αυτοκίνητο του από ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση κτυπήθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από  Μελβούρνη  με προορισμό την Αδελαΐδα.

Σύγκρουση τρένων στην Νότια Κορέα. Δείτε εικόνες

Σύγκρουση δυο επιβατικών αμαξοστοιχιών, μιας ταχείας και μια τοπικής, είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει ο βασικός άξονας του σιδηροδρομικού δικτύου της Νότιας Κορέας. Από την σύγκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το τρένο υψηλής ταχύτητας κτύπησε πλευρικά την τοπική αμαξοστοιχία.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Χορεύοντας στο ρυθμό του δημοφιλούς Δομινικανικού χορού «Μπατσάτα» πάνω στο τρένο.

Ο χορός είναι κάτι μαγικό. Κάτι που μπορεί να εκφράσει όσα δεν μπορείς να πεις με το στόμα.
Κάτι που αν το νιώθεις σε κάνει να ξεχνάς που βρίσκεσαι, γιατί ο τόπος και ο χρόνος δεν έχει πλέον καμία σημασία. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το χορό «Μπατσάτα», ένας από τους πιο ερωτικούς χορούς στο κόσμο.

Επικίνδυνο ξεπούλημα της ROSCO

  • ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

  • Θέτει ζήτημα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών και απαξίωσής της για να πουληθεί όσο - όσο.

Επιχείριση απομείωσης της αξίας της ROSCO, που έχει ήδη μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλει κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του ΟΣΕ με έγγραφό του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τη διοίκηση του Οργανισμού. Παράλληλα, η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΣΕ είναι έτοιμη να προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού, τόσο για τη ROSCO όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλη Σεπτεμβρίου η υλοποίηση της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Cosco, HP

Εως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Cosco, Hewlett Packard, όπως εκτιμούν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Αναστολή Προαστιακών δρομολογίων της Θεσσαλονίκης

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, η αναστολή των δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα – Οινόη – Αθήνα.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης.               
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω συρμών:

Εξάμηνο χρονοδιάγραμμα εργασιών για το μετρό Θεσσαλονίκης

Σφιχτό και αυστηρό είναι το χρονοδιάγραμμα εργασιών στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης για το επόμενο εξάμηνο, που καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κατασκευάστριας εταιρείας, με στόχους την επιτάχυνση των εργασιών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανακούφιση κατά το δυνατόν της πόλης από τα εργοτάξια.

Tου Φώτη Κουτσαμπάρη

ΗΠΑ. Εκτροχιασμός τρένου του μετρό στην Ουάσινγκτον. Δείτε το βίντεο

Τρένο του μετρό εκτροχιάστηκε μεταξύ του Fort Totten και Noma-Gallaudet, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στο σημείο του συμβάντος. Από τον εκτροχιασμό υπέστη  σοβαρές ζημιές το σιδηροδρομικό δίκτυο σε μήκος 1000 μέτρων. Οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με λεωφορεία.

ΗΠΑ. Δυο γατάκια σταμάτησαν το μετρό στην Νέα Υόρκη

Δυο γατάκια  βρέθηκαν, άγνωστο πως,  ανάμεσα στις σιδηροδρομικές γραμμές του μετρό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στα δρομολόγια των τρένων.   Περισσότερο από μια ώρα τα τρένα διέκοψαν τα δρομολόγια τους προκειμένου ομάδα ειδικών να περιμαζέψει του απρόσκλητους «επιβάτες». 

Πάτρα . Aυτοκίνητο έχει ακινητοποιήσει το τρένο στην Αγυιά - Εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στις γραμμές

Ακινητοποιημένος στις ράγες κάτω από το Στάδιο της Παναχαϊκής, στην Αγυιά βρίσκεται αυτή την ώρα συρμός του προαστιακού. Αιτία η εκτροπή ενός αυτοκινήτου λίγο νωρίτερα, το οποίο κατέληξε δίπλα στις ράγες.

Ρήμαζε τα καλώδια του Ο.Σ.Ε. στο Κιλκίς

Δεν είχε προλάβει να φορτώσει στο αυτοκίνητό του τη λεία του ένας 43χρονος «κυνηγός» χαλκού που ρήμαζε τα καλώδια του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή Γαλλικό του Κιλκίς, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Σάντας.

Αυστραλία. Η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου στη Βικτώρια κερδίζει ψήφους

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας «Herald Sun», η εταιρία Galaxy, οι ψηφοφόροι σε δύο οριακές έδρες της Βικτώριας, αυτή του Chisholm και αυτή του La Trobe, θεωρούν ότι η επέκταση και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της πολιτείας είναι πιο σημαντική από την κατασκευή του τούνελ East–West.

Σιδηρόδρομος: Ποια έργα έχουν μπει στις... ράγες

Της Μάρως Τσαντήλα
Η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών και τα έργα που θα σημάνουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τις μεταφορές στη χώρα μας. Πώς θα ολοκληρωθούν οι άξονες. Ποιες παρεμβάσεις βρίσκονται στα σκαριά.

Αγώνας δρόμου για τα έσοδα στο ΤΑΙΠΕΔ

Του Φώτη Κόλλια
Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση ώστε να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα και αν αντικρούσει τις πιέσεις. Οι δηλώσεις των ξένων και τα πραγματικά προβλήματα. Πώς διαμορφώνεται το τοπίο ενόψει της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι Ιάπωνες πραγματοποίησαν την πρώτη δοκιμή του αιωρούμενου τρένου maglev. Δείτε το βίντεο

Στόχος να πιάσει τα 581 χιλιόμετρα την ώρα

Μια οθόνη δείχνει την  τρέχουσα ταχύτητα μέσα στο τρένο μαγνητικής αιώρησης-στην Ιαπωνία. Φωτογραφία: Bloomberg

Μετά από δυο χρόνια  πειραμάτων οι Ιάπωνες έκαναν την πρώτη τους δοκιμή στο νέο  αιωρούμενο τρένο τύπου maglev, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών  της χώρας. Η δοκιμή έγινε σε ειδική σιδηροδρομική γραμμή δοκιμών μήκους 43 χιλιομέτρων.

Ο Νίκας προσυπογράφει για τρένο στο πανηγύρι

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης
Το αίτημα του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου να επαναλειτουργήσει το τρένο στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού (20 έως 28 Σεπτεμβρίου), προσυπογράφει ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

ΗΠΑ. Περιπολικό κολλά στις ράγες του τρένου. Δείτε το βίντεο

Μια αδέξια κίνηση οδηγού  και το περιπολικό της αστυνομίας βρέθηκε στις ράγες του τρένου ακινητοποιημένο . Τι είχε συμβεί;  Ο οδηγός  του περιπολικού συνομιλώντας με τον συνεπιβάτη  του,  ο οποίος ήταν κάμεραμαν τηλεοπτικού σταθμού, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσγειώθηκε ανώμαλα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Βόλτα με Καρτ πάνω σε ράγες. Δείτε το βίντεο.

Δυο φίλοι στις Η.Π.Α δημιούργησαν το Τρένο Καρτ. Μια απίστευτη παραλλαγή του γνωστού μας σε όλους Καρτ για πίστες.

Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στο Μεξικό

Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τον εκτροχιασμό ενός εμπορευματικού συρμού στον οποίο επέβαιναν περίπου 200 μετανάστες χωρίς χαρτιά την προηγούμενη Κυριακή στη μεξικανική πολιτεία Ταμπάσκο.

Τον Δεκέμβριο παραδίδεται ο σταθμός του μετρό στην Αγία Μαρίνα στο Χαϊδάρι

Τον Δεκέμβριο, δυο μήνες αργότερα απ' ότι είχε προγραμματισθεί θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του Μετρό στην Αγία Μαρίνα στο Χαϊδάρι.
Ο λόγος οφείλεται σε αστοχία της τεχνικής λύσης που είχε επιλεγεί στη σηματοδότηση, καθώς από τον σταθμό αυτό θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο του Μετρό, η επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Διαψεύδουν σενάρια «κατάσχεσης» του ΤΑΙΠΕΔ

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα της εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την μεταβίβαση της διαδικασίας τιτλοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο.

Πάτρα: Χωρίς πρόσβαση από ΑμεΑ οι πλατφόρμες του Προαστιακού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΦΕΣΣΙΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΓΟΣΕ

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, με αίτημα την δημιουργία πρόσβασης ΑμεΑ στο υπάρχον δίκτυο του προαστιακού.

Χρυσοχοΐδης:Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί βάσει χρονοδιαγράμματος

Αποφασισμένος να «ξεμπλοκάρει» το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε αυτό να είναι παραδοτέο βάσει του επικαιροποιημένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι - εκτός απροόπτου - στο τέλος του 2016 ή τις αρχές του 2017, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΓΑΙΑΟΣΕ: Διαχειριστικός έλεγχος από Οκτώβριο 2010 έως Φεβρουάριο 2013

Της εποχής όπου την ευθύνη της εταιρίας είχε ο κ. Νίκος Ιωαννίδης

 Του Αχιλλέα Χεκίμογλου

Σε διαχειριστικό έλεγχο της περιόδου από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2013, δηλαδή της εποχής όπου την ευθύνη της εταιρίας είχε ο κ. Νίκος Ιωαννίδης, προχωρά η ΓΑΙΑΟΣΕ, η πρώην θυγατρική του ΟΣΕ, που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία των σιδηροδρόμων.

Εγκρίθηκαν οι όροι για την ηλεκτροκίνηση από Κιάτο έως Πάτρα

Ένα σημαντικό βήμα για το έργο ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού του Σιδηρόδρομου στο τμήμα από το  Κιάτο μέχρι την Πελοπόννησο έγινε πριν λίγες μέρες. Συγκεκριμένα μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση εγκρίθηκαν τελικά οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της ηλεκτροκίνησης από το Κιάτο μέχρι την πόλη της Πάτρας.

Εκδρομή με τρένο διοργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ερχόμενο Σάββατο


Το Σάββατο 31 Αυγούστου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει  στους φίλους του τρένου μια ακόμη ευκαιρία να ταξιδέψουν στην σιδηροδρομική διαδρομή   Καλαμάτα – Καλόνερο – Καϊάφα με επιστροφή στην Καλαμάτα.  Το δρομολόγιο για την εκδρομή αυτή είναι ως εξής:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μεγάλα Σιδηροδρομικά Έργα: σε 4 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί ο διάδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Το 2017 το Αθήνα σε Θεσσαλονίκη θα διανύεται σε μόλις 195 λεπτά

Εκτός από τα μεγάλα οδικά έργα κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή και μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που ίσως είναι τα μόνα μεγάλα έργα της χώρας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στον άξονα Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 710 χλμ. περίπου, υλοποιείται σταδιακά διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή ως εξής:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν επιβεβαιώνεται ότι ανήλικη οδήγησε τρένο

Τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό που καταγγέλλεται πως συνέβη στην αμαξοστοιχία 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από ανώνυμη καταγγελία επιβάτη ότι μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρισκόταν στην καμπίνα του μηχανοδηγού.

Με ρυθμούς χελώνας το μετρό Θεσσαλονίκης


Παρά την επανεκκίνηση εργασιών στη Θεσσαλονίκη, η Αττικό Μετρό ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα.
Του Γιώργου Λιάλιου
Το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται επτά χρόνια πριν, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ.

ΗΠΑ. Η Amtrak αντικαθιστά το γερασμένο στόλο της

Η σιδηροδρομική εταιρία Amtrak παρουσίασε πρόσφατα σε εργοστάσιο της Καλιφόρνιας την πρώτη από τις 70 νέες  ελκτικές μηχανές, οι οποίες θα φέρουν μια νέα εποχή στις μεταφορές με  καλύτερη αξιοπιστία, εύκολη συντήρηση και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Οι Σερβικοί σιδηρόδρομοι επενδύουν σε ψηφιακό εξοπλισμό ασφάλειας των αμαξοστοιχιών

Η εταιρία Huawei  ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία –πλαίσιο- με τους Σερβικούς σιδηροδρόμους με την οποία η   Huawei θα παρέχει  στους ZS  ψηφιακό εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πανευρωπαϊκού διαδρόμου Χ  για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι πονοκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών

Πυρετός συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσει έγκαιρα η ατζέντα των εκκρεμοτήτων που έχουν αφήσει πίσω τους οι δανειστές και να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος όχι μόνο αναθεώρησης επί τα χείρω των στόχων που έχουν τεθεί αλλά και επαναξιολόγησης των αρχών που «τρέχουν» τα προαπαιτούμενα, κυρίως του ΤΑΙΠΕΔ και της φορολογικής διοίκησης. 

Μηχανοδηγός του Προαστιακού, άφησε την ανήλικη κόρη του να οδηγήσει τρένο γεμάτο επιβάτες

Η «ελληνική πραγματικότητα», φαίνεται πως ζει και βασιλεύει ακόμη. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να εμπέδωσαν οι επιβαίνοντες σε συρμό του Προαστιακού στη Λάρισα, όταν ο οδηγός παρέδωσε ανενόχλητος το «τιμόνι» στην ανήλικη κόρη του, ενώ ο ελεγκτής έκανε παρατηρήσεις στους επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν.

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια τους τα νέα TGV Μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

Νέα τρένα  TGV υψηλών ταχυτήτων δρομολόγησαν στις 26 Αυγούστου οι Γαλλικοί σιδηρόδρομοι μεταξύ μεταξύ Παρισιού και του Freiburg-im-Breisgau. Τα δρομολόγια  εκτελούνται  μέσω της Ντιζόν, Μπεζανσόν και Belfort, που συνδέει τη γαλλική πρωτεύουσα με το Μέλανα Δρυμό.

Νέα σιδηροδρομική σήραγγα μέσω των Στενών του Γιβραλτάρ

Μια νέα σιδηροδρομική σήραγγα, η οποία θα συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική μέσω των Στενών του Γιβραλτάρ, σύντομα θα κατασκευαστεί από κοινοπραξία διεθνών εταιρειών  τα επόμενα χρόνια.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Λαμία-Βόλο αλλά με… κάρο

Της Άννας Δαμιανίδη

Μα τι το θέλεις το τρένο, με ρωτούν οι λογικοί μου φίλοι. Ποιος το χρησιμοποιεί πια, τι μανία είν΄ αυτή; Δεν θα βάλεις μυαλό ποτέ σου; Πάρε ΚΤΕΛ!
 Όμως έλα που μ” αρέσει το τρένο. Όπου κυκλοφορεί ακόμα το προτιμώ, επισκέπτης άλλου κόσμου με απαιτήσεις κανονικού επιβάτη.

Ηλιακό τρένο κατασκεύασαν Ούγγροι Μηχανικοί. Δείτε το βίντεο

Πρωτότυπο ηλιακό τρένο κατασκεύασαν  Ούγγροι μηχανικοί του  οποίου  τα εγκαίνια λειτουργίας του πραγματοποίησαν  την περασμένη Παρασκευή. Το τρένο θα εκτελεί τακτικά δρομολόγια μεταξύ Királyrét και Kismaros, σε  μια γραφική διαδρομή στο λόφο Börzsöny. 

ΑΛΛΙΩΣ «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΑΝ» ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με ανοικτή επιστολή τους προς την Διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δυο σιδηροδρομικοί, των κλάδων Έλξης και Κίνησης,  εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του σιδηρόδρομου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καθημερινό εργασιακός τους βίο. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των δυο σιδηροδρομικών.

Προαστιακός: "Γραμμή" για Κάτω Αχαϊα - Ο Δήμος παρέδωσε στον ΟΣΕ την μελέτη επέκτασης - Μειώθηκαν σε 9 οι στάσεις

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Κάτω Αχαΐα, προέβη αμέσως στις αλλαγές της μελέτης και του προϋπολογισμού του έργου και τις κοινοποίησε από την Δευτέρα 26 Αυγούστου στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΣΕ για τις δικές της ενέργειες.

Αγγλία. Νέα κλοπή σιδηροδρομικού καλωδίου προκαλεί αναστάτωση στα δρομολόγια των τρένων

Έξαρση των κλοπών καλωδίων παρατηρείται τις τελευταίες ήμερες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας. Ειδικότερα μέσα σε δυο  εβδομάδες η μαφία των μετάλλων κτύπησε τρεις φορές δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των επιβατών.

Εγκρίθηκε από την ΕΕ επένδυση 450 εκατ. ευρώ προς την Κροατία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες το πρόγραμμα επενδύσεων που υπέβαλε η Κροατία προς την Κομισιόν ύψους 450 εκατ. ευρώ, από τα κονδύλια πολιτικής συνοχής της ΕΕ,  με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Κροατίας. 

Η Rosco σε νέες ράγες αυτόνομης ανάπτυξης

Με στόχο και τα Βαλκάνια προχωράει η εταιρεία συντήρησης τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού


Η Rosco έχει την ευθύνη της διαχείρισης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού της χώρας, δηλαδή οτιδήποτε κινείται σε σταθερή τροχιά, αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε, Στέφανος Αγιάσογλου.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Η θρυλική «ταχεία» και πάλι στις ράγες!


Του Παναγιώτη  Φωτεινόπουλου
 Την περίφημη «Ταχεία» επαναφέρουν ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι το τέλος του έτους στα δρομολόγιά του ύστερα από έξι χρόνια! Η αναπαλαίωση και η επισκευή του θρυλικού τρένου, ουγγρικής κατασκευής, συντελείται αυτές τις ημέρες στο μηχανοστάσιο του Πύργου με σκοπό να ξαναλειτουργήσει.

Ρωσοαμερικάνικη συμφωνία για τη κατασκευή εξαρτημάτων βαγονιών.

Η εταιρία Union Wagon της Ρωσίας και η Amsted Rail των Η.Π.Α, ήρθαν σε συμφωνία για ένα νέο εγχείρημα  το οποίο θα έχει σκοπό το σχεδιασμό και την κατασκευή εξαρτημάτων εμπορικών βαγονιών.

Νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκικών συνόρων θα λειτουργήσει το 2014

Σε περίπου  ένα χρόνο θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή  μεταξύ της πόλης Plovdiv  και  των Τουρκικών συνόρων με ταχύτητες των 160 χιλιομέτρων. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Danail Papazov κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο έναρξης  των εργασιών κατασκευής  του σιδηροδρομικού τμήματος  Dimitrovgrad - Harmanli.

Πάτρα: Φόβοι για βάλτωμα στον Προαστιακό μέχρι την Κ.Αχαΐα

Του Δημήτρη Αβραμίδη
Οταν τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρας-Ρίου τα πάντα ήταν απλά και γρήγορα.
 Ηλθε ένας συρμός με δυνατότητα διπλής κίνησης και αμέσως άρχισαν οι διαδρομές. Τα θέματα που προέκυψαν στην πορεία, όπως οι σταθμοί στον Καστελλόκαμπο και στο γήπεδο της Παναχαϊκής, αντιμετωπίστηκαν στην πορεία.