Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αυστραλία. Η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου στη Βικτώρια κερδίζει ψήφους

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας «Herald Sun», η εταιρία Galaxy, οι ψηφοφόροι σε δύο οριακές έδρες της Βικτώριας, αυτή του Chisholm και αυτή του La Trobe, θεωρούν ότι η επέκταση και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της πολιτείας είναι πιο σημαντική από την κατασκευή του τούνελ East–West.

Στις δύο συγκεκριμένες έδρες το ποσοστό των ψηφοφόρων που στηρίζουν τη δέσμευση- πρόταση του Εργατικού Κόμματος για την παροχή κονδυλίων για το $9 δις σιδηροδρομικό δίκτυο, φτάνει το 63%. Παράλληλα και στην πλέον οριακή έδρα της Αυστραλίας αυτή του Corangamite, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη της Μελβούρνης, το ποσοστό των ψηφοφόρων που προτιμά την αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης από την κατασκευή μίας ακόμα οδικής αρτηρίας φτάνει το 53%.
Ήδη, ο Συνασπισμός έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει με $1,5 δις την πολιτειακή κυβέρνηση της πολιτείας προκειμένου να κατασκευαστεί το τούνελ East–West που θα ενώνει δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες της Μελβούρνης. Το Εργατικό κόμμα τώρα στην προσπάθειά του να κρατήσει αλλά και να κερδίσει σε κάποιες περιπτώσεις έναν σημαντικό αριθμό οριακών εδρών ανακοίνωσε προχθές ότι αν τελικά γίνει κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με $3 δις την κατασκευή σιδηροδρομικού τούνελ το οποίο θα βελτιώσεις το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης. Την ίδια στιγμή το Εργατικό έχει ξεκαθαρίσει από καιρό τώρα ότι επειδή δεν θεωρεί το οδικό τούνελ East–West ως προτεραιότητα δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του με χρήματα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.


Πηγή Νέος Κόσμος