Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο Νίκας προσυπογράφει για τρένο στο πανηγύρι

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης
Το αίτημα του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου να επαναλειτουργήσει το τρένο στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού (20 έως 28 Σεπτεμβρίου), προσυπογράφει ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Στο αίτημα προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη επισκεψιμότητα της Μεσσήνης αυτήν την περίοδο, καθώς και η άμεση γειτνίαση του σιδηροδρομικού σταθμού με το χώρο της εμποροπανήγυρης, είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσει τη μέγιστη πληρότητα των δρομολογούμενων αμαξοστοιχιών, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι προ 3ετίας, όταν το εν λόγω δρομολόγιο λειτουργούσε κανονικά. Παράλληλα, είναι σημαντική ευκαιρία για το σιδηρόδρομο να προβληθεί θετικά στην τοπική κοινωνία, να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία του και να τεκμηριώσει την εκμετάλλευση της περιουσίας και των υποδομών του, ενώ θεωρούμε βέβαιη την κερδοφορία του εν λόγω εγχειρήματος, δεδομένης της υπερπληρότητας των δρομολογίων».
Οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου εκφράζουν την ελπίδα «η δεδομένη επιτυχία του εγχειρήματος να προσθέσει το δικό της λιθαράκι στην επίπονη προσπάθεια αναβίωσης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, με προοπτική την επαναλειτουργία με τακτικά επιβατικά δρομολόγια, τουλάχιστον κάποιων τοπικών γραμμών με ικανοποιητική κίνηση σε πρώτη φάση, παράλληλα με την αύξηση και την εδραίωση των περιοδικών δρομολογίων τουριστικού χαρακτήρα που εκτελούνται ήδη».
Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να προσυπογράψει το αίτημα στο www.ipetitions.com/petition/train-in-messini.


eleftheriaonline.gr