Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πάτρα: Χωρίς πρόσβαση από ΑμεΑ οι πλατφόρμες του Προαστιακού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΦΕΣΣΙΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΓΟΣΕ

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, με αίτημα την δημιουργία πρόσβασης ΑμεΑ στο υπάρχον δίκτυο του προαστιακού.

Στην επιστολή του ο κ. Φεσσιάν αναφέρει: 
«Αξιότιμοι Κύριοι,
Ως Περιφερειακός Σύμβουλος δεν θα σταθώ στο αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Αυτό, γιατί εκτιμώ πως σας έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις και επειδή κατά την άποψη μου η συνάντηση αποδείχτηκε μια γενική αοριστολόγα χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό. Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός πως από το «Forum Ανάπτυξης» του 2012, στέλεχος του ΟΣΕ παρουσίασε μια εκτεταμένη πρόταση που προκαθορίζει το κόστος επέκτασης του προαστιακού προς την ΒΙΠΕ αλλά και προς το αεροδρόμιο Αράξου, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται τον εαυτό τους. Ούτε θα σχολιάσω το γεγονός ότι παρακάμφθηκε και κουρεύτηκε το δρομολόγιο προς τον Ψαθόπυργο. Αυτά είναι στην διάθεση όλων σας από την μελέτη αξιολόγησης λειτουργίας του Προαστιακού που είχε συντάξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβριο 2012, που αναφέρει πόσες στάσεις προβλέπονται για την επέκταση έως Κ. Αχαγιά, σελίδα 69.
Όμως, ως ανάπηρος πολίτης, έχω την κοινωνική υποχρέωση να σας υπενθυμίσω πως οι ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες δεν είναι προσβάσιμες.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο, τότε που σχεδιάστηκε αυτό, να μην έγινε με προδιαγραφές για εμποδιζόμενα άτομα. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, θα σας ζητήσω και στους τρεις σας να δείξετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία. Είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα ο αποκλεισμός των εμποδιζόμενων ατόμων, κοινωνικά αλλά και οικονομικά. Το 2013 δεν υπάρχει το δεν γίνεται, υπάρχει το δεν θέλω. Ας ξεπεράσουμε τα εμπόδια λοιπόν σχεδιάζοντας για όλους.
Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος εκπληρώνω την δέσμευσή μου προς τους ανάπηρους συμπολίτες μου ενημερώνοντάς σας για αυτή την κοινωνική αδικία, διεκδικώντας ισονομία και ίσιες ευκαιρίες δίχως αποκλεισμούς.
Παρακαλώ για τις ανάλογες προβλέψεις και αναμένω την απάντησή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γεράσιμος Α. Φεσσιάν»

 Patras Times