Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά πρόεδρος στην Hellenic Train -Τα επόμενα βήματα



Παράταση μερικών μηνών παίρνει το τρέχον διοικητικό συμβούλιο της Hellenic Train, στο οποίο τυπικά τουλάχιστον παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο.


Της Ματίνας Χαρκοφτάκη
 Capital.gr

 Δε συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, τον καθηγητή Ντάριο Λο Μπόσκο, ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα, εγκατέλειψε τα καθήκοντά του όταν τον Μάιο του 2023 τοποθετήθηκε επικεφαλής του Ιταλικού Σιδηροδρομικού Δικτύου Rete Ferroviaria Italiana (RFI) στη γειτονική χώρα, θέση την οποία κατείχε και στο παρελθόν. Μετά την παραίτησή του, καθήκοντα προέδρου ανέλαβε προσωρινά η Sofia Nasi, η οποία προηγουμένως είχε την ιδιότητα του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται το νέο διοικητικό συμβούλιο της Hellenic Train, συγκροτήθηκε σε σώμα μετά την παραίτηση του καθηγητή Λο Μπόσκο, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του, ο οποίος ορίζεται μέχρι την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία αναμένεται να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2023. Εκτός από την αποχώρηση Λο Μπόσκο, και ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο κατέχει τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου πλέον στη θεωρία καθώς πληροφορίες τον θέλουν να διατηρεί την εν λόγω θέση μόνο στο όνομα μέχρι να υπογράψει τον ισολογισμό της περσινής χρονιάς και ήδη στην πράξη τον έχει διαδεχθεί τουλάχιστον ανεπίσημα, ο Roberto Rinaudo, ο οποίος από το 2016 είναι διευθύνων σύμβουλος της Trenitalia Γαλλίας, η οποία δραστηριοποιείται στα δρομολόγια Ιταλίας-Γαλλίας.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα το Capital.gr, η Hellenic Train το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αναζήτησης του προσώπου, το οποίο θα αναλάβει την προεδρία, εστιάζοντας στην εγχώρια δεξαμενή στελεχών και μάνατζερ. Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι πολύ κοντά βρίσκεται ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τον ελληνικό σιδηρόδρομο λόγω της παλαιότερης θητείας του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (η οποία μετά την απόκτηση από τους Ιταλούς μετονομάστηκε σε Hellenic Train).

Αν και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την πλευρά της Hellenic Train, ωστόσο, δεν αποκλείεται ο κ. Ζηλιασκόπουλος μετά την επερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας να τοποθετηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος και η πληροφόρηση παρέχεται με το σταγονόμετρο.