Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τέλη Σεπτεμβρίου η υλοποίηση της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Cosco, HP

Εως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Cosco, Hewlett Packard, όπως εκτιμούν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όλα πλέον είναι έτοιμα για την υποδοχή του πρώτου πλοίου που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Σανγκάης, στην νοτιοανατολική Κίνα, και θα καταλήξει στον Πειραιά μεταφέροντας προϊόντα του πολυεθνικού κολοσσού. 

Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει ότι δύο ή τρία τρένα την εβδομάδα θα μεταφέρουν τα προϊόντα της Hewlett Packard από τον Πειραιά έως τα βόρεια σύνορα της χώρας. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας τις συμφωνίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους σιδηροδρομικούς παρόχους γειτονικών χωρών, τα προϊόντα θα καταλήγουν στον τελικό τους προορισμό, δηλαδή στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. 

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα. Ρωσικές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους όπως επίσης και η Cosco για την οποία η ελληνική εταιρεία παρουσιάζει ενδιαφέρον δεδομένων και των συνδέσεων των λιμένων με το σιδηροδρομικό δίκτυο που προωθούνται. 

Ενδιαφέρον όμως δείχνει και αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο πρόσφατα εξαγόρασε την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ρουμανίας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υποβάλει και επίσημη πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ενθαρρυντικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρώτο εξάμηνο του 2013 καθώς τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται σε περίπου 370.000 , γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση συγκριτικά με το 2012 όταν και για όλο το έτος τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 142.000 . 



.skai.gr