Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν επιβεβαιώνεται ότι ανήλικη οδήγησε τρένο

Τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό που καταγγέλλεται πως συνέβη στην αμαξοστοιχία 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από ανώνυμη καταγγελία επιβάτη ότι μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρισκόταν στην καμπίνα του μηχανοδηγού.

Η εταιρία σημειώνει ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο μηχανοδηγός όχι μόνο έβαλε την κόρη του στην καμπίνα, αλλά της έδωσε και το τιμόνι.
Στην ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες, επώνυμες ή ανώνυμες, από τους επιβάτες της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας του προαστιακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο μηχανοδηγός είχε την κόρη του μέσα στην καμπίνα γιατί δεν έχει κάποιον να την επιτηρεί όσο εκείνος εργάζεται, καθώς η σύζυγός του έχει φύγει από τη ζωή.
Όπως αναφέρει πάντως το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Λάρισας, οι επιβάτες του τρένου είδαν μια κοπέλα να μπαίνει στο θάλαμο του μηχανοδηγού και αρχικά να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.
Λίγη ώρα, όμως, αργότερα και συγκεκριμένα μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε μετακινηθεί στη θέση του οδηγού.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη συμπεριφορά του μηχανοδηγού η απάντηση του ελεγκτή της αμαξοστοιχίας ήταν: «Μα είναι πανεύκολη υπόθεση να οδηγείς τρένο. Και αφού την επιτηρεί άλλωστε την κόρη του, δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;»
Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και αφού πρώτα μεσολάβησε ένα απότομο φρενάρισμα λίγο πριν το τούνελ των Τεμπών, ο μηχανοδηγός υποχρεώθηκε να διακόψει το «μάθημα» και να επιστρέψει ο ίδιος στη θέση του οδηγού του γεμάτου επιβάτες τρένου.


protothema.gr