Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκικών συνόρων θα λειτουργήσει το 2014

Σε περίπου  ένα χρόνο θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή  μεταξύ της πόλης Plovdiv  και  των Τουρκικών συνόρων με ταχύτητες των 160 χιλιομέτρων. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Danail Papazov κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο έναρξης  των εργασιών κατασκευής  του σιδηροδρομικού τμήματος  Dimitrovgrad - Harmanli.

Ανέφερε επίσης  ότι το τμήμα της σιδηροδρομικής  γραμμής που συνδέει τις πόλεις Πλόβντιβ και Dimitrovgrad έχουν  ολοκληρωθεί, καθώς και τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την πόλη του Svilengrad στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, και πρόσθεσε ότι οι συνδέσεις σιδηροδρόμων θα έχουν αναβαθμιστεί από το 2014
" Τα σιδηροδρομικά έργα δεν είναι λιγότερο σημαντική από ό, τι τα έργα οδικών υποδομών» πρόσθεσε ο Βούλγαρος υπουργός μεταφορών.
Ο κ. Παπάζοφ κατέστησε σαφές ότι ο κύριος στόχος είναι να εξοπλίσει τη Βουλγαρία με πλήρως αναβαθμισμένες σιδηροδρομικές γραμμές στη διαδρομή Dragoman-Σόφια-Φιλιππούπολη-Svilengrad, επιτρέποντας έτσι αμαξοστοιχίες που κινούνται μεταξύ των συνόρων της Βουλγαρίας με τη Σερβία και την Τουρκία  να φτάσει σε ταχύτητα 160 km / h.