Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αγγλία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκαλούν αναστάτωση στα δρομολόγια των τρένων

Εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε λόγω κατολισθήσεων
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Βόρεια Αγγλία και την Σκωτία είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων.

Οι καναδικοί σιδηρόδρομοι μειώνουν δρομολόγια και προσωπικό

Η Καναδική εταιρία σιδηροδρόμων αποφάσισε τη μείωση θέσεων εργασίας κατά 200 εργαζόμενους ως αποτέλεσμα των μειωμένων υπηρεσιών στο δίκτυο.

Πολύ μεγάλα έργα δημοπρατούνται τις επόμενες μέρες, στόχος η ενεργοποίηση και άλλων

Στο υπουργείο Υποδομών, που ενώθηκε στην νέα κυβέρνηση υπό κοινή στέγη (και υπουργό) με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται στα οδικά, σιδηροδρομικά και τηλεπικοινωνιακά έργα που βρίσκονται «παγωμένα», δημοπρατούνται ή αναζητούν χρηματοδότηση.

Πρεμιέρα για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης

Θα λειτουργήσει από 1η Ιουλίου, όπως είπε ο υπουργός κ. Γ. Βρούτσης
Κανονικά θα λειτουργήσει από 1η Ιουλίου το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), διαβεβαίωσε ο νέος υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ανοικτή επιστολή ενημέρωση προς στους επιβάτες απευθύνει ο Σύλλογος των εργαζομένων στον Προαστιακό σιδηρόδρομο

Ανοικτή επιστολή -ενημέρωση- προς τους επιβάτες του  σιδηροδρόμου  εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο Προαστιακό  σιδηρόδρομο εν όψει των αλλαγών που κυοφορούνται στον ΟΣΕ. Στην επιστολή τους προς τους επιβάτες αναφέρουν:

Στα "απόνερα" του PSI θα κολυμπήσει το νέο οικονομικό επιτελείο

...Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, ωριμάζει δάνειο του ΟΣΕ ύψους 190 εκατ. ευρώ, για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει έγκαιρα τι θα πράξει, ενώ ακολουθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η λήξη δανείου επίσης του ΟΣΕ ύψους 250 εκατ. ευρώ, καθώς και αρκετά δάνεια στα επόμενα χρόνια..

Γιόρτασαν τα 130 χρόνια από τη δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου -ΣΠΑΠ

Τα 130 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γενικής Πιστωτικής Τραπέζης της Ελλάδος, με την οποία ξεκίνησε η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ).

Επιστρέφουν οι «Έφεδροι» του ΟΣΕ.

Στα πόστα τους καλούνται να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που είχαν τεθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, σε εφαρμογή του άρθρου 120.

Ψάχνουν fast track αποκρατικοποίηση

Ρωσικό ενδιαφέρον για τους σιδηρόδρομους

Μια γρήγορη επιτυχία στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να πειστούν οι επιφυλακτικοί εταίροι πως αυτή τη φορά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δεν θα μείνει στα χαρτιά.

Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι λεηλάτησαν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του γηπέδου του συλλόγου των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός»

Οι ζημιές ξεπερνούν τις 22.000 Ευρώ.
 Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η διοίκηση του «Θερμαϊκού»
 Σε πρωτοφανή κλίμακα λεηλασία προέβησαν άγνωστοι κλέφτες στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του γηπέδου που ανήκει στο σύλλογο των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός».

Λουκέτο σε 60 φορείς του Δημοσίου

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ
Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης και Νομικής Προστασίας Σιδηροδρομικών Εξωτερικής Υπηρεσίας καλεί τα παρακάτω μέλη να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Ταμείου κ. Μύθημη.

Θεσσαλονίκη. Σύγκρουση Προαστιακού τρένου με νταλίκα. Δείτε εικόνες και βίντεο

Αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου  που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας –Θεσσαλονίκης συγκρούστηκε με νταλίκα στην ισόπεδη διάβαση της πετρογκάζ λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας .

Εντολή Σαμαρά για τις αποκρατικοποιήσεις

Εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα έχει την πρόθεση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Παραιτήθηκε με αιχμές ο Γ. Κουκιάδης

..Για τον ΟΣΕ ο κ. Κουκιάδης θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής ..

Την από καιρό προγραμματισμένη παραίτησή του κατέθεσε και επίσημα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γ. Κουκιάδης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" άφησε αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Ν. Ιωαννίδης, ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα άρουν τα εμπόδια στις επενδύσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Νίκος Ιωαννίδης, διευθύνων σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ

H ΓΑΙΑΟΣΕ τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια πορεία με πιο δυναμικές ενέργειες και πρακτικές που λίγο θυμίζουν το κακό Δημόσιο που όλοι κατακρίνουν. Μήπως τελικά το πολιτικό σύστημα είναι έτοιμο να δεχθεί ανεξάρτητες εταιρίες του Δημοσίου;
«Τα τελευταία χρόνια κάναμε μια σημαντική προσπάθεια να βρούμε ένα χρήσιμο, σύγχρονο και ρεαλιστικό ρόλο για την εταιρία στο πλαίσιο των διαρκώς μεταβαλλόμενων και πολλές φορές άδικων συνθηκών, αλλά και των υψηλών δυνατοτήτων που έχουν τα στελέχη μας. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή, ευέλικτη εταιρία (απασχολεί μόλις 17 άτομα) που διαχειρίζεται προκλήσεις και αναπτύσσει προοπτικές χωρίς να επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον ΟΣΕ, ενώ πετυχαίνει να είναι κερδοφόρα.

Προετοιμάζεται γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Προσπάθεια αναστροφής του κλίματος που επικρατεί σε ΕΕ και ΔΝΤ
Του Αρη Ραβανού        
Να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της Πέμπτης, αναμένεται - στα πλαίσια της εντολής του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά- να ανακοινωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να διευρυνθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Αλλάζουν όλα στις ΔΕΚΟ

Ριζικές αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ φέρνει η αλλαγή κυβέρνησης. Η αρχή έγινε χθες με τους επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας.

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Σαουδική Αραβία

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, ύστερα από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το Associated Press.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: μακροπόθεσμα θετική η εξέλιξη της διάλυσης των εργολαβιών στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση που μπορεί, όμως, να δώσει πνοή στο έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απαντώντας σήμερα το πρωί σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για την απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ να κηρύξει έκπτωτες δύο εργολαβίες στη σιδηροδρομική γραμμή και στο τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης.

Στις ράγες η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις Δημοσίων Οργανισμών. Όπως  αναφέρουν  τα ΜΜΕ,  αύριο πιθανόν να ανακοινωθούν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή του ΟΣΕ στο  λειτουργικό κομμάτι.

Στο σφυρί ο ΟΣΕ

Την άμεση εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε ο πρωθυπουργός οι οποίες ίσως ξεκινήσουν αύριο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες....

Ξεκίνημα από ΟΣΕ και Αγροτική – Σαρώνει από την αρχή τις ΔΕΚΟ η νεα κυβέρνηση

Newsit:

- Σύμφωνα με πηροφορίες του Newsit:
- Εκχωρείται το λειτουργικό έργο του ΟΣΕ
- Κλείνουν θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας
- Θα προωθηθεί ως δείγμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης
- Η ΝΔ έχει τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Μια ΔΕΚΟ και μια τράπεζα θα ανοίξουν τον χορό των διαρθωτικών αλλαγών και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πρόκειται για τον ΟΣΕ και την ΑΤΕ.

Επιχείρησαν να «σηκώσουν» μεταλλική γέφυρα βάρους 15 τόνων

 
Μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ βάρους περίπου 15 τόνων, επιχείρησαν να αφαιρέσουν δύο εργάτες κατασκευαστικής εταιρείας στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς, όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω.

Ληστεία σε εκδοτήρια του Προαστιακού

Ληστεία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα εκδοτήρια του προαστιακού σιδηροδρόμου Ασπροπύργου.

Πάτρα. Ο Προαστιακός στα φόρτε του. Λαοθάλασσα λόγω φθηνού εισιτηρίου

Λαοθάλασσα… Αυτή την εικόνα παρουσίασε ο προαστιακός της Πάτρας κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, καθώς για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ο σιδηροδρομικός φορέας δρομολόγησε τριπλή σύνθεση βαγονιών.

ΕΡΓΟΣΕ. Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα

Και τα δύο έργα είχε αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία Μηχανική

Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα. Συγκεκριμένα με απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ διαλύθηκαν τα δύο μεγαλύτερα έργα στην Πελοπόννησο στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Τα δύο τμήματα που διαλύεται η σύμβαση είναι:

Πιερία: καταστροφή αρχαιολογικού στεγάστρου για δεύτερη φορά

..Το εύρημα είχε έρθει στο φως από τις σωστικές ανασκαφές  που έγιναν για τις εργασίες της ΕΡΓΟΣΕ..

  • Για δολιοφθορά κάνει λόγο η αρμόδια Εφορεία   Αρχαιοτήτων

ΓΑΙΑΟΣΕ. Μίσθωση οικίας και ακάλυπτης έκτασης στην περιοχή του Πλαταμώνα

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. επαναπροκηρύσσει προς μίσθωση για πέντε (5) έτη στην περιοχή του Πλαταμώνα διώροφη οικία εμβαδού ισογείου 62,55 τμ και ορόφου 62,55 τμ με βεράντα 180 τμ και ημιυπαίθριο χώρο 36 τμ καθώς και περιβάλλοντα χώρο 5.500 τμ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΣΚΑΪ. «Λουκέτο μπαίνει σε μεγάλη ΔΕΚΟ»

Στο δελτίο ειδήσεων στις 7 που παρουσιάζει ο κ. Ν. Ευαγγελάτος ο δημοσιογράφος κ. Μ. Κοττάκης ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για λουκέτο σε μεγάλη ΔΕΚΟ, χωρίς να αναφέρει το όνομα του  Οργανισμού. Ο κ. Ευαγγελάτος είκασε ότι μπορεί να είναι ο ΟΣΕ.

3.000 ΒΑΓΟΝΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΚΡΑΠ. Δείτε το βίντεο

Τέρμα στο φαινόμενο του απέραντου νεκροταφείου βαγονιών και άχρηστου τροχαίου υλικού, που παρατηρείται σε δεκάδες σταθμούς του ΟΣΕ ανά την Ελλάδα, επιχειρεί να βάλει άμεσα η διοίκηση του Οργανισμού.

Αγγλία. Απίστευτο. Ασβός σταμάτησε την κυκλοφορία των τρένων

Έγινε και αυτό. Ένας ασβός  άνοιξε μια μεγάλη τρυπά κάτω από  τις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο εκτροχιασμού των διερχόμενων αμαξοστοιχιών.


Καθημερινά δρομολογια από τις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιεί το τρενάκι του Πηλίου

Ελληνες και ξένοι τουρίστες ανεβαίνουν μαζικά στον θρυλικό «μουντζούρη» τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν την ονειρική θέα που προσφέρει το βουνό των Κενταύρων. Η μεγάλη ζήτηση οδήγησε τους υπευθύνους του ΟΣΕ να κάνουν καθημερινά τα δρομολόγια από τα μέσα του καλοκαιριού

Γλάρος έφτιαξε φωλιά δίπλα σε γραμμές τρένου

Μπορεί ένα νέο σπίτι να κρύβει πολλές «παγίδες», αλλά η τοποθεσία που επέλεξε αυτός ο θαρραλέος γλάρος για να κάνει τη φωλιά του είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη από… όλες τις πλευρές!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δεκάδες προσφυγές στο ΣτΕ για υπαγωγή στοιχείων ΔΕΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ

Να ακυρώσουν την απόφαση με την οποία μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, επιχειρούν με σχετικές προσφυγές που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ιδιώτες, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Θεσσαλονίκη. Λήστεψαν εργολάβο του ΟΣΕ

Χρηματικό ποσό  105 χιλιάδες ευρώ  απέσπασαν δύο άγνωστοι .
 Ειδικότερα, θύμα ληστείας έπεσε το πρωί εργολάβος τού ΟΣΕ από τον οποίο δύο άγνωστοι αφαίρεσαν 105 χιλιάδες ευρώ. Το περιστατικό συνέβη στις 10.20 το πρωί, όταν το θύμα, ηλικίας περίπου 50 ετών, κατευθυνόταν σε υποκατάστημα τράπεζας προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό ποσό που είχε παραλάβει λίγο νωρίτερα από τα ταμεία του Οργανισμού, στις εγκαταστάσεις του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Νεκρώνουν τα καταστήματα του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια εντός του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, στη δυτική πλευρά, ενώ τα περισσότερα καταστήματα που παρέμειναν στη δικαιοδοσία της ΓΑΙΑΟΣΕ, στην ανατολική πτέρυγα, έχουν βάλει λουκέτο.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πρόσκληση Λαμπάκη για την ανακαίνιση των αποθηκών ΟΣΕ

Πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να καταθέσει τις προτάσεις του για την ανακαίνιση των αποθηκών του ΟΣΕ, απευθύνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, με επιστολή του προς τον τοπικό τύπο.

Δύο ληστείες το πρωί στον σιδηροδρομικ σταθμό Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών
Δύο ληστείες με το καλημέρα σας σε ανυποψίαστους πολίτες σημειώθηκαν σήμερα στον ΟΣΕ και στον Λαγκαδά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, γύρω στις 10 το πρωί, μηχανή με δυο άτομα ακινητοποίησε υπάλληλο του ΟΣΕ στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του άρπαξαν την τσάντα, με χρήματα.

Ιστορίες από την Ισπανία. Ταξιδεύντας με τρένο

Του Θόδωρου Σκυλακάκη

Ταξιδεύοντας με 300 χιλιόμετρα την ώρα από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια διαπίστωσα τις δυνατότητες του συστήματος των σούπερ τρένων της Ισπανίας. Στόχος της αποστολής της Επιτροπής των Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία μετείχα ήταν ο έλεγχος του τρόπου με τον οποίο αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Υπουργείο Υποδομών: «Παγωμένα» έργα και αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα

Στο υπουργείο Υποδομών, που ενώθηκε στην νέα κυβέρνηση υπό κοινή στέγη (και υπουργό) με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται στα οδικά, σιδηροδρομικά και τηλεπικοινωνιακά έργα που βρίσκονται «παγωμένα», δημοπρατούνται ή αναζητούν χρηματοδότηση.

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ανάπτυξη

 
...Η άποψη της κοινωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι θετική. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, το 81% του πληθυσμού θεωρεί ότι θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας και το 74% ότι οι ιδιώτες θα διαχειρισθούν την περιουσία καλύτερα, ενώ το 84% είναι βέβαιον ότι η αξιοποίηση θα φέρει επενδύσεις και θα προσθέσει θέσεις εργασίας. Ακόμη και για τα «ιερά τέρατα» του Δημοσίου η αποδοχή της αποκρατικοποίησης είναι μεγάλη (ενδεικτικά: ΤΡΑΙΝΟΣΕ 65%, αεροδρόμια 62%, λιμάνια 55%, ΟΠΑΠ 55%, ΔΕΠΑ 54%, ΔΕΗ 53%, ΕΛΤΑ 50%, ΕΥΔΑΠ 48%)..

Ουκρανία. Σε δοκιμαστική πορεία νέες αυτοκινητάμαξες

Στο δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται 9 αυτοκινητάμαξες υψηλών ταχυτήτων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Kriukov και θα  κυκλοφορήσουν στην γραμμή  μεταξύ Χάρκοβο – Κίεβο με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Κομοτηνή: Ζει με τα 4 παιδιά της σε ξεχασμένο βαγόνι...

Μία ανθρώπινη ιστορία, που πρέπει να ευαισθητοποιήσει κάθε αρμόδιο φορέα και πολίτη, διαδραματίζεται σε ένα παλιό βαγόνι στο σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη

Τραγικό θάνατο βρήκε 79χρονη από το Σιδηροχώρι Σιντικής, όταν στην προσπάθεια της να περάσει τις ράγες του τρένου, παρασύρθηκε από επιβατική αμαξοστοιχία. Το συμβάν σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ηλικιωμένη προσπάθησε να περάσει τις ράγες του τρένου, προκειμένου να φτάσει στη στάση του σιδηροδρομικού σταθμού.

Θ. Παπακωνσταντίνου - Στην κοιλάδα των τεμπών Δείτε το βίντεο

Καυγάδισαν και την έριξε στις ράγες! Δείτε το βίντεο

Δείτε το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να ρίχνει μια γυναίκα, υπάλληλο των σιδηροδρόμων στις ράγες του μετρό της Αγίας Πετρούπολης μετά από έντονη λογομαχία που είχαν.

Απειλούν με απεργίες οι Άγγλοι σιδηροδρομικοί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

Αναβρασμός επικρατεί στους βρετανικούς σιδηροδρόμους μετά την απόφαση των σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αν δεν τους καταβληθεί ολυμπιακό επίδομα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μέσα σε 4 μήνες θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται όσοι μπαίνουν σε εφεδρεία

Ενημερωτική εγκύκλιο για τη νομοθεσία που προβλέπει, ότι η διαδικασία της συνταξιοδότησης, των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση, θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών.

Μας «χτυπούν» την πόρτα σιδηροδρομικές επιχειρήσεις της ΕΕ

Την πόρτα των ελληνικών αρχών ετοιμάζονται να κτυπήσουν σιδηροδρομικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να ενημερωθούν για το εγχώριο σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Ανησυχία για τη κατάργηση σιδηροδρομικών συνδέσεων Σλοβενίας-Κροατίας-Βοσνίας


Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βοσνίας, εξέφρασαν την ανησυχία τους στη Λιουμπλιάνα για την σχεδιαζόμενη κατάργηση περισσότερων από 40 διεθνών σιδηροδρομικών συνδέσεων στην περιοχή.

Το στοίχημα της ανάπτυξης στα χέρια του Κ. Χατζηδάκη

...Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι στις προτεραιότητες του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών..

Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η απεμπλοκή των έργων υποδομής, η ενίσχυση του ανταγωνισμού, η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, τα στοιχήματα του νέου υπουργού
Με έναν και μοναδικό στόχο ζωτικής σημασίας για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, αυτόν της ανάπτυξης, ξεκινά από σήμερα τη δουλειά της η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπερ-υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Επιστρέψαμε ή όχι στο ΤΑΥΤΕΚΩ;

Ένα ερώτημα που ταλανίζει εδώ και εβδομάδες τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ «ΤΑΠΟΤΕ» είναι σε  πιο ασφαλιστικό καθεστώς ανήκει.  Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν ανήκει στον ΕΟΠΥΥ και επιστρέφει στο παλιό καθεστώς.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ινδία. Η ψηλότερη σιδηροδρομική γέφυρα στον κόσμο θα είναι έτοιμη το 2015

Η ψηλότερη σιδηροδρομική γέφυρα του  κόσμου, η οποία θα είναι 35 μέτρα ψηλότερα από τον Πύργο του Άιφελ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Η γέφυρα θα έχει ύψος 359 μέτρα και μήκος 1315 μέτρα  και το κόστος έχει υπολογιστεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ιταλία. Σιδηροδρομική Σήραγγα στην Μπολόνια σε λειτουργία

Δόθηκε σε κυκλοφορία το νέο σιδηροδρομικό τμήμα υψηλών ταχυτήτων  που συνδέει  την Μπολόνια  με την  Firenze και το Μιλάνο μήκους 17,8 χιλιομέτρων, τμήμα στο οποίο περιλαμβάνει μια σήραγγα κάτω από Μπολόνια η οποία επιτρέπει  να φτάνουν στην πόλη τα τρένα με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να σταματούν.

Απάντηση στο Σχόλιο μας με την ευκαιρία της ανάληψης του υπουργείου Μεταφορών από τον κ. Κ. Χατζηδάκη

Με επιστολή του στο «Σ.Ν» ο κ. Μάνος Παναγιώτου απαντά σε σχόλιο μας σχετικά με την ανάληψη του υπουργείου Ανάπτυξη, Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων  από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Αναρτούμε αυτούσια την επιστολή του κ. Παναγιώτου.

Κάτω από τις ράγες διεκδικώντας το όσκαρ ηλιθιότητας

Κάθε τόσο συναντάμε ανθρώπους που δεν έχουν στάλα μυαλό. Το βίντεο που ακολουθεί είναι το τέλειο παράδειγμα για το μάθημα "Τι μπορούν να κάνουν δύο ανίδεοι και ελαφρόμυαλοι νέοι".Το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε σε κάποιον σιδηρόδρομο των Η.Π.Α με πρωταγωνιστές δυο νέους των οποίων δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Νέα πρωτοβουλία από Περιφέρεια-Δήμο Βόλου για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου


Επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΣΕ και τις θυγατρικές του εταιρίες (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ) απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μετά και την εξέλιξη της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 22 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, πλέον των 28 εκατ. που διαθέτει το Ταμείο JESSICA (εκ των οποίων τα 20 είναι από την Περιφέρειας Θεσσαλίας).

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης ,Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων

Στο τιμόνι του  διευρυμένου υπουργείου Ανάπτυξης  Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων  θα καθίσει ένας παλιός γνώριμος των σιδηροδρομικών ο Κωστής Χατζηδάκης. Ένα πρόσωπο που πολλές φορές ήρθε σε σύγκρουση με τους σιδηροδρομικούς εξ αιτίας των θέσεων του για τον Ελληνικό σιδηρόδρομο οι οποίες χαρακτηρίζονταν από την πολιτική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. 

3 χρόνια συμπλήρωσε το Εμπορικό Κέντρο στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Συμπλήρωσε  τρία χρόνια λειτουργίας το Εμπορικό Κέντρο που στεγάζεται στην δυτική είσοδο  του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία του εμπορικού κέντρου αναβάθμισε σημαντικά τον σιδηροδρομικό σταθμό. «Άλλαξε κυριολεκτικά πρόσωπο ο σταθμός » μας είπε καταστηματάρχης.


Προαστιακός Θεσσαλονίκης: αθόρυβα με δύο γραμμές προς Λάρισα και Έδεσσα

Προαστιακός Θεσσαλονίκης: αθόρυβα με δύο γραμμές προς Λάρισα και Έδεσσα
Ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα εδώ και 4 χρόνια που λειτουργεί
Ο πιο «αφανής» Προαστιακός στην Ελλάδα είναι αυτός της Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός της λειτουργίας του εδώ και 4 χρόνια δεν έχει στρέψει τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω του.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤOΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του ΟΣΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 11π.μ.  στην αίθουσα του 9ου ορόφου της οδού Καρόλου με θέματα οργάνωσης αντιμνημονιακού μετώπου.

Φυσικό αέριο στις μηχανές των τρένων

Συμφωνία για την ανάπτυξη συστημάτων  φυσικού αερίου που θα  κινούν  μηχανές τρένων  έχει υπογράψει η εταιρία αερίου  Westport  και η Caterpillar, η οποία θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.  Η εμπορική παραγωγή αναμένεται σε περίπου πέντε χρόνια.

Αγγλία. Με βασιλικό τρένο ταξίδευσε η βασίλισσα Ελισάβετ

Στα πλαίσια του Ιωβηλαίου για 60 χρόνια της βασιλείας της, η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ επισκέφτηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό Hitchin. Η Βασίλισσα  χρησιμοποίησε το τρένο συμβολικά για τίμηση τα 170 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του τρένου στον σταθμό αυτό στις 14 Ιουνίου του 1842.

Έκλεψαν 26 ράγες του Ο.Σ.Ε. στην Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, στoν Άμμο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο νέοι ηλικίας 26 και 18 χρονών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, χθες (19-6-2012) το μεσημέρι, στον Άμμο Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο φύλαξης υλικού του Ο.Σ.Ε., με την χρήση συσκευής οξυγόνου-υγραερίου, έκοψαν και αφαίρεσαν, είκοσι έξι (26) ράγες, μήκους από 2 έως 2,5 μέτρων περίπου η κάθε μία, τις οποίες στην συνέχεια φόρτωσαν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ «ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ» ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Τριήμερη εκδρομή θα πραγματοποιήσει στο Καρπενήσι ο Μουσικογυμναστικός Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός» στις 29, 30 Ιουνίου και στις 1 Ιουλίου.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου

ΤΟΥ Δ.ΜΥΡΤΣΙΔΗ 

Ο Έβρος είναι από τους ελάχιστους νομούς στην Ελλάδα, που το σιδηροδρομικό δίκτυο τον διασχίζει σε ολόκληρη, σχεδόν, την έκταση του. Το σημείο χιλιομετρικής μέτρησης είναι ο κεντρικός σταθμός της Αλεξ/πολης (Διαλογή) και στη συνέχεια η γραμμή ανηφορίζει προς το βόρειο τμήμα του νομού.

Πάτρα. Τις δεσμεύσεις για τον προαστιακό τις... πάτησε το τρένο

Αν και δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία για το κατά πόσον η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας κρίνεται επιτυχής -άλλωστε, το ότι μετακινούνται με το συγκεκριμένο μέσο κάθε μήνα, από την Πάτρα προς Ρίον και Άγιο Βασίλειο, γύρω στους 80.000 επιβάτες είναι στοιχείο που... βοά από μόνο του- οι ρυθμοί της επέκτασής του δεν είναι οι αναμενόμενοι.

Θετικά τα νέα για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας -Βόλου

Στο ΠΔΕ το έργο, προϋπολογισμού 22 εκατ. Ευρώ
Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννη Στουρνάρα, το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας,

Η χορωδία του «Θερμαϊκού» στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής Σερρών. Δείτε το βίντεο

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε στην πόλη των Σερρών  η Σερραϊκή Πολιτιστική Καλλιτεχνική εταιρεία ΄΄ΤΕΧΝΗ΄΄  συμμετείχε και η χορωδία του συλλόγου των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός» .

«Μαγεύει» το τρενάκι του Πηλίου

Ελληνες και ξένοι τουρίστες ανεβαίνουν μαζικά στον θρυλικό «μουντζούρη» τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν την ονειρική θέα που προσφέρει το βουνό των Κενταύρων. Η μεγάλη ζήτηση οδήγησε τους υπευθύνους του ΟΣΕ να κάνουν καθημερινά τα δρομολόγια από τα μέσα του καλοκαιριού

Μόσχα - Πεκίνο με τον υπερσιβηρικό

Ενα ταξίδι-εμπειρία ζωής με το μυθικό τρένο που διανύει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη μισή υφήλιο!
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΟΝΙΑ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ
Είναι μερικά ταξίδια που τα ευχαριστιέσαι κυρίως την ώρα που τα κάνεις. Είναι και κάποια άλλα που ωριμάζουν μέσα σου με τον καιρό. Ο Υπερσιβηρικός για μένα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Για τους περισσότερους, βέβαια, αυτό το ταξίδι είτε είναι όνειρο ζωής, είτε κινείται στα όρια του μύθου, είτε φαντάζει «δύσκολο», με πολλή ταλαιπωρία - και άρα είναι απίθανο να το πραγματοποιήσουν. Ωστόσο, παρόλο που πρόκειται για ένα ταξίδι κατά το οποίο διασχίζεις σχεδόν τη μισή υφήλιο, είναι συγχρόνως και από αυτά που μπορεί να κάνει μάλλον... ο καθένας.

Το πιο διάσημο τρένο του κόσμου το Flying Scotsman γνωστό ως «Ιπτάμενος Σκοτσέζος» γιορτάζει τα 150 χρόνια του

Το θρυλικό τρένο «Ιπτάμενος Σκοτσέζος»  ξεκίνησε για πρώτη φορά τα δρομολόγια του το 1862 ως ειδική αμαξοστοιχία Scotch Express μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου με διάρκεια ταξιδιού 10 ώρες και 30 λεπτά. Σήμερα το θρυλικό τρένο βρίσκεται στο Μουσείο Σιδηρόδρομων του York.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο εργατολόγος κ. Ζήσης Γκιμπιρίτης κοντά στους σιδηροδρομικούς

Συνάντηση γνωριμίας είχαν σήμερα η διοίκηση και τα μέλη του Ταμείου Αλληλεγγύης και Νομικής Προστασίας Σιδηροδρομικών Εξωτερικής Υπηρεσίας (ΤΑΝΠΣΕΥ) με τον εργατολόγο κ. Ζήση Γκιμπιρίτη στα γραφεία του Ταμείου στην οδό Αγάθωνος 78 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. 

ΕΟΠΥΥ Συνταγογράφηση και σε ΚΑΠΗ

Στη διάθεση γιατρών στα ΚΑΠΗ όλης της χώρας προτίθεται να προχωρήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων σε χρονίως πάσχοντες.

Τουρκία. Κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Άγκυρας και Σμύρνης

 Συμφωνία για την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Άγκυρας και Σμύρνης υπέγραψαν ο Υπουργό Μεταφορών Binali Yildirim η κοινοπραξία  Sigma, Burkay, Makimsan.

Τι περιμένουν και τι προσδοκούν οι σιδηροδρομικοί από την νέα κυβέρνηση;

Η απάντηση στο ερώτημα  του τίτλου που βάζουμε θα ήταν μονολεκτική, ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί άραγε; μήπως  έχουν λύσει όλα τα προβλήματα τους και δεν υπάρχει λόγος να ενδιαφέρονται για τίποτα;  Ασφαλώς όχι . Οι σιδηροδρομικοί είναι η τάξη εκείνη  των εργαζομένων που έζησαν την πολιτική  αγυρτεία  στο πετσί τους.

ΕΡΓΟΣΕ: τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα έργα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, διαλύθηκαν οι συμβάσεις

Και τα δύο έργα είχε αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία Μηχανική

Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα. Συγκεκριμένα με απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ διαλύθηκαν τα δύο μεγαλύτερα έργα στην Πελοπόννησο στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Τα δύο τμήματα που διαλύεται η σύμβαση είναι:

Κυκλοφόρησε «Ο ΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ»

Με βασικό θέμα την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και εβδομάδες οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί με την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ κυκλοφορεί η εφημερίδα των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Ο ΤΥΠΟΣ».

Σήμερα στα γραφεία του ΤΑΝΠΣΕΥ ο εργατολόγος κ. Γκιμπιρίτης

Σήμερα και ώρα 7.00 μ.μ  στα γραφεία του Ταμείου Αλληλεγγύης και Νομικής Προστασίας  Σιδηροδρομικών Εξωτερικής Υπηρεσίας θα βρίσκεται ο εργατολόγος κ. Ζήσης Γκιμπιρίτης προκειμένου να απάντηση σε ερωτήσεις και απορίες των μελλών του Ταμείου για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: η ηλεκτροκίνηση στοιχίζει διπλά λόγω κλοπών, αντί για το 2008 θα λειτουργήσει το 2015..

Οι κλοπές καλωδίων ανάγκασαν, εκτός των άλλων, τον ΟΣΕ να δημοπρατήσει την ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Τιθορέα - Αθήνα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από το 2009, αλλά δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία.