Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: μακροπόθεσμα θετική η εξέλιξη της διάλυσης των εργολαβιών στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση που μπορεί, όμως, να δώσει πνοή στο έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απαντώντας σήμερα το πρωί σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για την απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ να κηρύξει έκπτωτες δύο εργολαβίες στη σιδηροδρομική γραμμή και στο τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι πρόκειται για δύο εργολαβίες που είχαν ξεκινήσει το 2006, που θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί το 2010 και που τα τελευταία δύο χρόνια παρέμεναν ανενεργές.

Επί πλέον ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα σιδηροδρομικά έργα στη χώρα με θέμα αφενός τη μείωση της εθνικής συμμετοχής και αφετέρου την ολοκλήρωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτά ελήφθη η απόφαση της έκπτωσης και της επαναδημοπράτησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το υπολειπόμενο αντικείμενο του έργου.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη γραμμή Αθήνα-Κιάτο-Ροδοδάφνη-Ρίο-Πάτρα-Πύργος αποτελεί αμετακίνητη αναπτυξιακή προτεραιότητα για τη Δυτική Ελλάδα ενώ, επίσης, ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή το δίκτυο βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο γεγονός που υποχρεώνει την Περιφέρεια σε ανάληψη πρωτοβουλίας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα της πολιτικής για το σιδηρόδρομο στη Δυτική Ελλάδα».
Πηγή:thebest.gr