Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η ιστορία του τραμ


Τα πρώτα τραμ κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας το 1882 και έλκονται από 3 άλογα.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΛΟΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 η Γραμμή 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα θα είναι εκτός λειτουργίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00, λόγω της διεξαγωγής του «7ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης» και του «15ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου "Race for the Cure"».

Η Κίνα κάνει το ντεμπούτο της για το πρώτο υπερθαλάσσιο τρένο υψηλής ταχύτητας


Οι σιδηροδρομικές φιλοδοξίες της Κίνας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της χώρας είναι μια γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας μήκους 277 χιλιομέτρων (172 μιλίων) κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής, που συνδέει τις πόλεις Zhangzhou, Xiamen και Fuzhou, οι οποίες και οι τρεις βρίσκονται στην επαρχία Fujian.

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Πέφτουν υπογραφές» με Ιταλούς – Γάλλους για το ΣΔΙΤ.


Στις 4 Οκτωβρίου η υπογραφή με ATM – EGIS της σύμβασης για τη λειτουργία – συντήρηση του δικτύου στην πόλη. Το 2024 η βασική γραμμή. Ποιο είναι το πρωτοποριακό έργο, ποιες οι υποχρεώσεις του αναδόχου. Ενημέρωση της Βουλής.

Μετρό: Άνθρωπος έπεσε στις γραμμές – Κλειστοί οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός


Η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του μετρό προσωρινά διεξάγεται στα τμήματα Σύνταγμα - Δημοτικό Θέατρο και Αμπελόκηποι - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ & ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 Αναχώρηση 07:00 το πρωί από την Καρόλου για το Αρτεμίσιο, όπου θα έχουμε μία μικρή στάση για καφεδάκι. 

Το «κούρεμα» χρεών 10,4 δισ. του ΟΣΕ έφερε μείωση στα ληξιπρόθεσμα


Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία θα ήταν αυξημένα κατά 2,8 δισ., εάν δεν είχε γίνει η διαγραφή χρεών του ΟΣΕ. Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 245.996 άτομα.

«Εσφαλμένα» το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους

ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ 10ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Εφεση κατά απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία τρία στελέχη του ΟΣΕ

κρίθηκαν αθώα με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός 10χρονου αγοριού από αμαξοστοιχία του Προαστιακού, άσκησε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής. 

Η κακοκαιρία Elias ξήλωσε τις ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού – Εικόνες αποκάλυψης


(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τοπέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για αρκετές περιοχές της χώρας. Η ορμή των νερών και των φερτών υλικών ήταν τόσο μεγάλη που ξηλώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού. Η έκταση της ζημιάς είναι τόσο μεγάλη, όπως αποκαλύπτει το φωτογραφικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Eurokinissi, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνουν τα δρομολόγια των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Σύνταξη: Πιο γρήγορα το εφάπαξ σε 20 Ταμεία



Πληρωμή του εφάπαξ σε πολύ πιο σύντομο διάστημα μετά τη συνταξιοδότησή τους θα έχουν οι ασφαλισμένοι 20 Ταμείων Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και τραπεζών, οι οποίοι από την 1η Οκτωβρίου θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη λήψη του βοηθήματος στον ΕΦΚΑ μόνον ηλεκτρονικά.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Η Μύτη του Διαβόλου»: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη διαδρομή με τρένο στον κόσμο. Βίντεο.



Χιλιάδες ήταν οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους προκειμένου να κατακτηθεί η «Μύτη του Διαβόλου», ο απόκρημνος βράχος που περικυκλώνεται από «αιωρούμενες» ράγες.

Συναυλία το Σάββατο στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης



sidirodromikanea.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Την Τετάρτη οι υπογραφές της σύμβασης για το μετρό - Παρουσία Μητσοτάκη



Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης «Λειτουργία- Συντήρηση του ∆ικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» με την κοινοπραξία «THEMA ΑΕ»

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση συνταξιούχων σιδηροδρομικών την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.


Για την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση των συνταξιούχων σιδηροδρομικών σε καφετέρια του Εμπορικού Κέντρου One salonica επί της οδού Γιαννιτσών.

Σπασμένος τροχός προκάλεσε τον εκτροχιασμό στη σήραγγα της βάσης Gotthard, επιβεβαιώνει έκθεση


Στις 10 Αυγούστου ένα εμπορευματικό τρένο βγήκε από τις ράγες, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο και των δύο σιδηροδρομικών σηράγγων Gotthard και σημαντικές ζημιές.

Θεσσαλονίκη: «Σκούπα» για άτομα που μένουν παράνομα στη χώρα – 8 συλλήψεις


Τι βρέθηκε από τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας

Στοχευμένη δράση με ελέγχους πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις. 

Βιώσιμες μεταφορές: Κονδύλια 7 δισ. ευρώ θα διατεθούν για έργα υποδομής στη ΕΕ.

Στόχος η βελτίωση της διαλειτουργικότητας του δικτύου μεταφορών και της ανθεκτικότητας των υποδομών έναντι των φυσικών καταστροφών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε χθες μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (ΜΣΕ) για τις μεταφορές. 

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Το υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει την αποκατάσταση οδών και γεφυρών (αντί των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) και σχολικών συγκροτημάτων (αντί των δήμων)
Ο,τι απέμεινε από τις γραμμές του τρένου στον σταθμό Δομοκού μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».
 [INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ]

Σύνταξη: Τα 4 μπόνους στις συντάξεις με το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο [πίνακες]



Ευνοϊκές διατάξεις που δίνουν «μπόνους» στις συντάξεις περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σουηδία: Τάρανδος μπήκε σε γραμμή του μετρό στη Στοκχόλμη διακόπτοντας τα δρομολόγια



Ένας τάρανδος έκανε την εμφάνισή του σε γραμμή του Μετρό της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν προσωρινά τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή.

Σαν σήμερα ξεκινά το πρώτο επιβατικό τρένο στον κόσμο


Στις 27 Σεπτεμβρίου 1825, το πρώτο επιβατικό τρένο στον κόσμο, που μεταφέρθηκε από το Locomotion No.1 του George Stephenson μετέφερε πάνω από 400 άτομα κατά μήκος του σιδηροδρόμου Stockton και Darlington.

Το τρενάκι στη δίνη της κακοκαιρίας – Συνεργασία Περιφέρειας – ΟΣΕ για τον Οδοντωτό

Τα απανωτά προβλήματα στην ιστορική σιδηροδρομική γραμμή της Αχαΐας επηρεάζουν σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη. Ασκηση πίεσης για τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας και του γεωπάρκου του Βουραϊκού. 

Hellenic Train: Το δρομολόγιο C2571 Βόλος- Λάρισα δεν θα πραγματοποιηθεί

Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνταν με λεωφορείο, C2571, C2572, C2573, C2574 ακυρώνονται.

Το δρομολόγιο που εκτελεί το λεωφορείο C2571 (Βόλος- Λάρισα) δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από εντολή της αστυνομίας για διακοπή οδικής κυκλοφορίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Hellenic Train: Τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνας -Χαλκίδας πραγματοποιούνται με τρένα και λεωφορεία


Τα δρομολόγια της γραμμής ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ πραγματοποιούνται στο τμήμα ΑΘΗΝΑ-ΑΦΙΔΝΕΣ-ΑΘΗΝΑ με αμαξοστοιχίες, στο τμήμα ΑΦΙΔΝΕΣ-ΟΙΝΟΗ-ΑΦΙΔΝΕΣ με λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, εκτός του Αγίου Θωμά, και στο τμήμα ΟΙΝΟΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΙΝΟΗ με αμαξοστοιχίες μέχρι νεοτέρας.

Το Μετρό πάει στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Αυτοί θα είναι οι νέοι σταθμοί



Ευκολότερη θα καταστεί η πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ όταν λάβει σάρκα και οστά μια επέκταση του Μετρό που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Πελοπόννησος -Αντίλογος στην καταστροφική εγκατάλειψη


Πολλές φορές ακούω μηδενιστικές απόψεις σχετικά με τη χρησιμότητα του υπαρκτού ιστορικού σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο ως μιας ξεπερασμένης και άχρηστης δήθεν υποδομής, αφού υπάρχει ο ασυναγώνιστος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Πολύ δε περισσότερο αρκετοί επιδίδονται σε κρίσεις και αξιολογήσεις που δεν εδράζονται στα πραγματικά δεδομένα κι, αν δεν αποτελούν προϊόντα κακόπιστης αντισιδηροδρομικής προπαγάνδας, αποτελούν το λιγότερο επιπόλαιες σκέψεις, οι οποίες στηρίζονται σε φημολογία ή παραπληροφόρηση.

Αναμορφώνονται οι εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης

Την εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 155.000 ευρώ έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να διατεθούν γιά την αναμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεών της στον μεθοριακό σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης.

Hellenic Train: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 

Αποκατάσταση τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ. Σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του προαστιακού προς Αεροδρόμιο και Κιάτο. Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1542 και 1543 (Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα) θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

Κακοκαιρία Elias – Γραμμή 7 Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια λόγω προβλήματος σηματοδότησης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ « Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά» διεξάγονται προσωρινά στα τμήματα Π. ΔHMAPXEIO -AΓ.TPIAΔA-Π. ΔHMAΡΧΕΙΟ & AΣK.BOYΛAΣ- ΠΛ.KATPAKH-AΣK.BΟΥΛΑΣ,

ΟΣΕΘ: Προαναγγελία διεθνούς διαγωνισμού για τις περιαστικές γραμμές στη Θεσσαλονίκη


Δημοσιεύεται σήμερα, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023, από την ΟΣΕΘ Α.Ε. η επίσημη προαναγγελία (PRIOR INFORMATION NOTICE, PIN) για τη σύναψη σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας στην πλατφόρμα Tender Electronic Daily (TED) που αποτελεί την ηλεκτρονική έκδοση του Συμπληρώματος της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις.

Hellenic Train: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ



08:25 Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα - Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 καταργείται.

Hellenic Train: Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα - Οινόη - καταργείται το δρομολόγιο της 882


Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα - Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ.

Σπάνια δικαστική απόφαση κατά του ΟΣΕ δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο για τα Τέμπη


Εν όψει των αποζημιώσεων που αναμένεται να απαιτήσουν επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό που Πειραιά



Φωτιά ξέσπασε σήμερα (27.9.2023) στις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό του Πειραιά, έξω από τον Ηλεκτρικό.

Σύνταξη: Αυξήσεις 3% έως 4% για 2,6 εκατ. συνταξιούχους το 2024 [πίνακες]



Αυξήσεις συντάξεων με αφετηρία το 3% και ανώτατο όριο το 4% θα πάρουν 2,6 εκατ. συνταξιούχοι για το 2024.
Το τελικό ποσοστό θα καθοριστεί στον Προϋπολογισμό του 2024, το σχέδιο του οποίου θα γνωστοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.

Hellenic Train: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 καταργείται.


Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στα 188,5 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε η δαπάνη για τα αρχαιολογικά

Η αρχαιολογική έρευνα είχε ξεκινήσει από 15 εκατ. ευρώ - Με νέα τροποποίηση της σύμβασης, επιπλέον 13,8 εκατ. ευρώ


Δωδεκάμισι φορές αυξήθηκε η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς από τα 15 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στη σύμβαση για τη βασική γραμμή, μέσα από πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και τροποποιήσεις της σύμβασης CON-06/004, το ποσό αυτό διαμορφώνεται σταξ περίπου 188,5 εκατ. ευρώ.

Ερντογάν: Η Τουρκία θέλει να επιταχύνει το έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου με δίκτυο σιδηροδρόμων και αυτοκινητόδρομων

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει διάδρομος χωρίς την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «η καταλληλότερη οδός για το εμπόριο από την ανατολή προς τη δύση πρέπει να περνά από την Τουρκία».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τη Δευτέρα την ισχυρή δέσμευση για το τεράστιο περιφερειακό έργο υποδομής και μεταφορών που συνδέει το νότιο Ιράκ με την Τουρκία και είπε ότι οι συνομιλίες με τις πλευρές της σχεδιαζόμενης πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν γρήγορα.

Γαλλία: Σιδηροδρομικοί Διαδηλωτές εισέβαλαν σε υπουργείο. Βίντεο

 

gr.euronews.com
sidirodromikanea.blogspot.com

Χωρίς τρένα η Λάρισα

-ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Η Λάρισα, μια πόλη που αποτελούσε κομβικό σημείο του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, πλέον έμεινε χωρίς τρένα. Ο λόγος είναι η κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε εις διπλούν την περιοχή, με τις επιπτώσεις της να έχουν «πληγώσει» βαρύτατα και τις σιδηροδρομικές γραμμές του δικτύου.

Παπαθανάσης-Ταμείο Ανάκαμψης: €686 εκατ. για ΟΣΕ, υποδομές και Θεσσαλία-Έβρο



Περισσότερα από 55 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία τα επόμενα τέσσερα με έξι χρόνια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ 2021-2027 και Ταμείο Ανάκαμψης), ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης στη συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

Προθεσμία έλαβε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ


Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στις 24 Οκτωβρίου, έλαβε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη στο πλαίσιο της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. 

Ο δαπανηρός σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας της Βρετανίας, οδεύει προς περισσότερες καθυστερήσεις


ΛΟΝΔΙΝΟ, 25 Σεπτεμβρίου (Reuters) - Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ αρνήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα τις αναφορές ότι είχε αποφασίσει να καθυστερήσει ένα βασικό τμήμα του σχεδιαζόμενου βρετανικού σιδηροδρόμου HS2 - που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Ευρώπης.

Σύνταξη: Ποιοι μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και ποιοι θα πάρουν επίδομα έως 200 ευρώ [αναλυτικοί πίνακες]



Αυξήσεις πάνω από την προσωπική διαφορά, την οποία και θα μηδενίσουν το 2024, θα έχουν περίπου 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι (πριν τον Μάιο του 2016), ενώ άλλοι 750.000 με 800.000 συνταξιούχοι, από την ίδια κατηγορία, δεν θα καταφέρουν να μηδενίσουν την προσωπική διαφορά και θα πάρουν το επίδομα των 200, 150 και 100 ευρώ.

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης.


Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία μέχρι νεοτέρας.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Από σήμερα η πληρωμή τους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ποιοι θα δουν σήμερα το απόγευμα στους λογαριασμούς τους τα χρήματα
Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου οι καταβολές των συντάξεων, οι οποίες από τον Οκτώβριο και έπειτα, θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σταϊκούρας: Ηλεκτροκίνηση, Μετρό και νέα λεωφορεία αλλάζουν την Ελλάδα - Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη



Η ανθεκτικότητα των μεταφορών, η προώθηση των «πράσινων» μετακινήσεων και η υλοποίηση των έργων που αφορούν στο Μετρό ήταν οι βασικοί άξονες στην ομιλία του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και λιγότερου ρυπογόνου συστήματος μετακινήσεων.

Hellenic Train: Η αμαξοστοιχία 1336 επέστρεψε στο Σ.Σ Διακοπτού, λόγω έντονης βροχόπτωσης


Η αμαξοστοιχία 1336 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) επέστρεψε στο Σ.Σ Διακοπτού, λόγω έντονης βροχόπτωσης. Τα δρομολόγια 1336 και 1337 θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Σύνταξη: Ποιες μητέρες παίρνουν σύνταξη στα 56,9 [αναλυτικοί πίνακες]



Σύνταξη με όρια ηλικίας από 56,9 ετών κλειδώνουν οι μητέρες ασφαλισμένες σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών εντός του 2023.

Σιδηρόδρομος: Οι τέσσερις εταιρείες και τα 10,6 εκατ. για να αποκατασταθεί το Δομοκός - Λάρισα

Οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της μίας γραμμής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία


Τέσσερις εταιρείες που ασχολούνται με σιδηροδρομικά έργα, περιμένουν να υπογράψουν συμβάσεις ανάθεσης με τον ΟΣΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της γραμμής στο τμήμα Δομοκός- Λάρισα, μετά τις μεγάλες ζημίες που προκάλεσε η κακοκαιρία Ντάνιελ στη Θεσσαλία.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

«Πνίγεται» και η υπογειοποίηση; Αγνοείται ακόμα ο διαγωνισμός για το τρένο στην Πάτρα

Μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία αναμένεται πάγωμα ή και αναβολή των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων

Το σχέδιο για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, όπως έχει αποφασίσει το υπ. Υποδομών και Μεταφορών