Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Προθεσμία έλαβε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ


Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στις 24 Οκτωβρίου, έλαβε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη στο πλαίσιο της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. 

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (σ.σ. διετέλεσε την περίοδο από 20/6/2020 έως την 1η/3/2023) κλήθηκε χθες από τον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικού, αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ίδια με αυτά σε βάρος τεσσάρων πρώην στελεχών του ΟΣΕ, ο πρώτος εκ των οποίων αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ενέκρινε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών και έτσι, αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών των, συνολικά, τεσσάρων μηχανοδηγών της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τόσο στα προσωπικά όσο και στα υπηρεσιακά τους κινητά τηλέφωνα.
 Η Διάταξη του Εφέτη – Ανακριτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος και ειδικότερα στο να απαντηθεί το ερώτημα αν οι άτυχοι μηχανοδηγοί επικοινώνησαν μεταξύ τους ή με τους σταθμάρχες πριν τη σύγκρουση το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ίδιων, όπως και συνολικά 57 επιβαινόντων και τον τραυματισμό άλλων 181 επιβατών. Να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο μηχανοδηγός της Αμαξοστοιχίας 2597 του Προαστιακού, ο οποίος κατέθεσε χθες. Αμαξοστοιχία από τη διέλευση της οποίας και μετά, παρέμεινε στη λάθος θέση το «κλειδί» στον Καραγάτση, με αποτέλεσμα η επιβατική αμαξοστοιχία να εισέλθει στο ρεύμα καθόδου.
Β.Κ.

eleftheria.gr
sidirodromikanea.blogspot.com