Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

«Εσφαλμένα» το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους

ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ 10ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Εφεση κατά απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία τρία στελέχη του ΟΣΕ

κρίθηκαν αθώα με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός 10χρονου αγοριού από αμαξοστοιχία του Προαστιακού, άσκησε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής. 

Το αίτημα άσκησης έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που υπέβαλε η οικογένεια του 10χρονου προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- άσκησε έφεση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως το Δικαστήριο «εσφαλμένα» κήρυξε αθώους τους κατηγορουμένους. Μάλιστα, η έφεση αφορά δύο από τους τρεις κατηγορουμένους που είχαν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.
Όπως είναι γνωστό, αρχικά παραπέμφθηκαν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας (σ.σ. τα δύο τελευταία στελέχη του ΟΣΕ έχουν συνταξιοδοτηθεί πλέον), αλλά η έφεση περιλαμβάνει μόνο τους δύο πρώτους κατηγορουμένους.
Καθώς στην τρίτη κατηγορουμένη εσφαλμένα από το κατηγορητήριο της αποδόθηκαν οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας ολόκληρου του δικτύου, αφού ήταν προϊσταμένη της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος (Τμήμα Λάρισας) του ΟΣΕ, διάσταση που αναφέρθηκε από την Εισαγγελέα της έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.
Το δυστύχημα (φωτ.), όπως είναι γνωστό, σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 10χρονο αγόρι ενώ διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας στις 15.57’ το μεσημέρι της 9ης Νοεμβρίου 2017 παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από την αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απάλλαξε των κατηγοριών τους τρεις παραπεφθέντες, αθωωτική απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του 10χρονου αγοριού. Μετά και την εισαγγελική έφεση η δίκη θα επαναληφθεί.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr
sidirodromikanea.blogspot.com