Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία Elias ξήλωσε τις ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού – Εικόνες αποκάλυψης


(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τοπέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για αρκετές περιοχές της χώρας. Η ορμή των νερών και των φερτών υλικών ήταν τόσο μεγάλη που ξηλώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού. Η έκταση της ζημιάς είναι τόσο μεγάλη, όπως αποκαλύπτει το φωτογραφικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Eurokinissi, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνουν τα δρομολόγια των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Σύνταξη Γεωργία Παμπουχίδου


(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Δομοκού στη Φθιώτιδα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι πέρασμα για τα δρομολόγιά του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Να σημειωθεί ότι στο σημείο που είναι ένας τεράστιος λασπότοπος εκτελούνταν έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου σε μήκος ενός χιλιομέτρου.Καταστροφές απο τη κακοκαιρία στο σιδηροδρομικό σταθμό του Δομοκού, όπου είναι πέρασμα για τα υπεραστικά δρομολόγιά του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη. (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από τα ορμητικά νερά της βροχόπτωσης και των χειμάρρων έχουν παρασυρθεί τα σκύρα πάνω στα οποία στηρίζονται οι ράγες, έχουν χαλάσει τα μηχανήματα ηλεκτροδότησης των τραίνων, ενώ οι ράγες έχουν καλυφθεί από κλαδιά δέντρων.
Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά την κακοκαιρία Daniel δεν πρόλαβαν να αποκατασταθούν και ακολούθησε η κακοκαιρία Elias για να το θέσει εκτός λειτουργίας στο Δομοκό.

Ο σταθμός Δομοκού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel. Mετά από τις νέες καταστροφές κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο.

ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com