Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δείτε το βίντεο με την πτώση ενός άνδρα κάτω από το εν κινήσει τρένο.

Αν έχεις τύχη διάβαινε.. λέει ο λαός  μας και η τύχη ήταν με το μέρος του, όταν άνδρας κάτω από την επήρεια αλκοόλ έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε κάτω από της ρόδες του τρένου.




Μόνο για ένα χρόνο η άδεια διαμονής στον Πακιστανό που προσπάθησε να σώσει δύο Έλληνες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η ειδική τελετή για την απονομή άδειας διαμονής στη χώρα μας στον Πακιστανό Masood Ahmed, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με την πράξη αυτοθυσίας που έκανε τον Απρίλιο του 2012, σε σιδηροδρομικό δυστύχημα  στο Κρυονέρι.

Ισπανία. Ομολογία του μηχανοδηγού ενώπιο του εισαγγελέα για τον εκτροχιασμό του μοιραίου τρένου

O μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στο Σαντιάγο ντε Κοσμποστέλα κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο.  Πηγή: AP

 Τις τελευταίες στιγμές πριν την τραγωδία περιγράφει στο διάλογό του με τους εισαγγελείς ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στο Σαντιάγο ντε Κοσμποστέλα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 79 ανθρώπους μέσα σε δευτερόλεπτα.

«Ενυδρείο» σε παράθυρο Προαστιακού τρένου. Δείτε το βίντεο.

Αν υπήρχαν ψάρια ίσως να ήταν ένα μοναδικό αξιοθέατο που θα προσέλκυε τουρίστες από όλο το κόσμο!!!Θα ήταν κάτι πραγματικά μοναδικό!!! Από ότι φαίνεται όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εσκεμμένα και οι υπεύθυνοι μάλλον δεν προόριζαν το παράθυρο του προαστιακού Θεσσαλονίκης-Λάρισας για ενυδρείο.

Ελεγχόμενοι ελεγκτές για τη σήραγγα της Οθρυος

Σύγκρουση ρόλων σε μια ποινική δίωξη που κατέπεσε και άφησε... σε απόσταση Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Του Αχιλλέα Χεκίμογλου

Τον Δεκέμβριο του 2014 προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της Οθρυος, έργο που θα είναι η αρχή για να συντμηθεί ο χρόνος του ταξιδιού Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο. Οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Σιδηρόδρομος: Προβληματικό το δίκτυο

της Μάρως Τσαντήλα
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες, λένε οι εργαζόμενοι, προβληματισμένοι από τα διεθνή δυστυχήματα. Αυξημένοι οι χρόνοι των δρομολογίων. Τα προβλήματα στις υποδομές.

Μια άδεια παραμονής σε Πακιστανό ως ένδειξη τιμής στην ανθρωπιά

Η χειρονομία του υπουργείου Εσωτερικών με φόντο την αυτοθυσία δύο Πακιστανών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Κρυονέρι

Ήταν Απρίλιος του 2012 όταν τον γύρο της ειδησεογραφίας έκανε ένα τραγικό δυστύχημα στο Κρυονέρι, αλλά και μια πράξη αυτοθυσίας. Πακιστανοί και Έλληνες, μαζί στα συντρίμμια, από όπου είχε ξεπηδήσει η ανθρωπιά.

Γκρουπιέρηδες, σταθμάρχες του ΟΣΕ και αεροσυνοδοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Σουρεαλιστικές αντικαταστάσεις διοικητικών υπαλλήλων ενόψει, ελέω κινητικότητας
Γκρουπιέρηδες από το καζίνο της Πάρνηθας, αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάζονται για να αναλάβουν (διοικητική) υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες, λόγω της «κινητικότητας» στο ελληνικό δημόσιο.  

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελβετία: Στην παραβίαση σηματοδότησης εστιάζουν οι έρευνες για τη σύγκρουση τρένων

Σημειώνεται πως οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμένει εγκλωβισμένη η σορός ενός επιβάτη. Νεκρός είναι ο μηχανοδηγός του ενός τρένου.


«Στο τηλέφωνο» μιλούσε ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ισπανία

Στο τηλέφωνο μιλούσε ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ισπανία, που εκτροχιάστηκε την περασμένη εβδομάδα- κατά πάσα πιθανότατα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας- στερώντας την ζωή σε 79 ανθρώπους.

ΕΡΓΟΣΕ: Τον Δεκέμβριο του 2014 η ολοκλήρωση της σήραγγας της Όθρυος

Άρχισαν εκ νέου οι εργασίες στο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για τη διάτρηση της σήραγγας της Όθρυος, οι οποίες είχαν διακοπεί τους προηγούμενους μήνες λόγω των δικαστικών εμπλοκών στο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο.

Σαν σήμερα

30 Ιουλίου 1920. Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας και δύο μέρες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που δημιούργησε «την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», ο Ελευθέριος Βενιζέλος παίρνει το δρόμο της επιστροφής, κομιστής του μεγάλου αγγέλματος.

Ρωσία: «Ρίχνει» 17 δισ. δολ. για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου!

Συνολικά 17 δισ. δολάρια (562 δισ. ρούβλια) θα δαπανηθούν από το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου που εκτείνεται σε ολόκληρη τη Σιβηρία και συνδέει τη χώρα με τα λιμάνια της Άπω Ανατολής.
Το Trans-Siberian Railroad εκτείνεται σε ακτίνα 9.300 χλμ., από τη Μόσχα ως τις ακτές του Ειρηνικού, ενώνοντας τη Σιβηρία με την Άπω Ανατολή.

Πάτρα: Σε 3 χρόνια θα σφυρίξει το σύγχρονο τρένο - Σχέδια επέκτασης του προαστιακού από Ψαθόπυργο έως Κ. Αχαΐα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αχαιού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου το σύγχρονο τρένο θα φτάσει στην Πάτρα, στο τέλος του 2016, αρχές του 2017. Ο κ. Σπηλιόπουλος επισκέφθηκε τα μέτωπα στα οποία θα εξελιχθεί η εργολαβία από τη Ροδοδάφνη έως τον Ψαθόπυργο.

Γης μαδιάμ τα έκαναν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βέροιας. Δείτε τις εικόνες

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βέροιας μετά την χθεσινοβραδινή αναχώρηση των αναρχικών. Σπασμένα μπουκάλια παντού, σπασμένα παράθυρα στις εγκαταστάσεις του χώρου, σκουπίδια σκορπισμένα, στόχος βρέθηκε και ο διπλανός δρόμος με μεγάλο πλήθος από μεγάλες πέτρες σκορπισμένες παντού με αποτέλεσμα να είναι πολύ επικίνδυνη και δύσκολη η διέλευση των οχημάτων.

Ελβετία: Νεκρός θεωρείται ο μηχανοδηγός του ενός τρένου

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Νεκρός θεωρείται ο μηχανοδηγός της μίας αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, ενώ στους πέντε ανέρχονται οι σοβαρά τραυματίες .

Ισπανία. Το συγκινητικό αντίο στα 79 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Δείτε εικόνες

Νίκος Νικολόπουλος: «ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΟΝΟΜΟ ΠΟΥ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ‘’ΚΟΥΤΣΟΝΟΜΟΣ’’» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΩΡΑ»

Ο κ. Νικολόπουλος  στην δήλωση του επαναφέρει το θέμα της  σύμβασης  ΕΡΓΟΣΕ και Άκτωρ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Κυβέρνηση των «μαλιστανθρώπων», παρά το σάλο που ξεσήκωσε η προκλητική και ανήθικη τακτοποίηση των εικονικών τιμολογίων εκατομμυρίων ευρώ, που αμνηστεύει τους εθνικούς εργολάβους, τους εθνικούς εμπόρους σκουπιδιών..

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την σύγκρουση τρένων στην Ελβετία




Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ευρώπη – Δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Για τρίτη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, ένα σιδηροδρομικό ατύχημα συγκλονίζει την Ευρώπη. Αυτή τη φορά πρόκειται για σύγκρουση δύο τρένων στην Ελβετία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αυτή τη φορά στην Ελβετία, ξυπνά τις μνήμες από τον τραγικό εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα από τη σύγκρουση τρένων στην Ελβετία δεν υπάρχουν νεκροί αλλά είναι δεκάδες οι τραυματίες

Στους 7 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στην Γαλλία

ΥΠΕΚΥΨΕ 67ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ
Ένα έβδομο θύμα προστέθηκε στον απολογισμό των νεκρών από τον εκτροχιασμό του συρμού που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Λιμόζ στις 12 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Πωλείται με προίκα η τεχνική βάση του ΟΣΕ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ο ιδιώτης που θα την πάρει πρέπει να επενδύσει περίπου 50 εκατ. σε υποδομές και εξοπλισμό

Του ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προς ιδιωτικοποίηση οδεύει και η πρώην τεχνική βάση του ΟΣΕ. Ετσι, εντός του Αυγούστου πρόκειται να αποσχιστεί πλήρως από τον ΟΣΕ η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ), ώστε να «τρέξει» η αποκρατικοποίησή της παράλληλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στις 16 Σεπτεμβρίου η κατάθεση ενδιαφέροντος).

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναστέλλονται ορισμένα δρομολόγια τρένων μεταξύ Αθήνας και Οινόης

Από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης εν όψει της θερινής περιόδου, αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Αθήνας και Οινόης, για το χρονικό διάστημα: από 29/07/2013 έως 01/09/2013.  

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Αλεξανδρούπολης

Ξεκινά σήμερα, 29 Ιουλίου, η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η βραδινή αμαξοστοιχία 500 (μετονομάζεται σε 600) με ώρα αναχώρησης 23:55 από τον σταθμό Αθηνών θα έχει τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη με ώρα άφιξης 13:37, αντί τον σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Για μίνι καύσωνα κάνει λόγο η ΕΜΥ. Πόσο επηρεάζουν το σιδηροδοκό δίκτυο οι υψηλές θερμοκρασίες; Μια απάντηση των ειδικών του ΟΣΕ θα ήταν χρήσιμη

Σήμερα και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους μπορεί να φτάσει και  τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με την ΕΜΥ,  τους 38 βαθμούς θα φτάσει κατά τόπους ο υδράργυρος στα δυτικά τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και στα κεντρικά ορεινά.

Σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο με μια ματιά

ΙΣΠΑΝΙΑ.  Μία μεγάλη επιμνημόσυνη δέηση λαμβάνει χώρα σήμερα στην πόλη Σαντιάγο Δε Κομποστέλα στην Ισπανία, στη μνήμη των 79 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη.  Στην τελετή θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, που κατάγεται από την πόλη, καθώς και μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Rosco: Προχωρά η απόσχιση από ΟΣΕ

της Μάρως Τσαντήλα
Σε πρώτη φάση προβλέπεται ότι η εταιρεία θα αναλάβει για περίοδο δέκα ετών το τμήμα συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, αντικείμενο που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στην εταιρεία σταθερά εγγυημένα έσοδα περί τα 40 εκατ. ευρώ.

Kατάκολο: «Βροχή» μηνύσεων σε επιχειρήσεις και αντιδράσεις

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κατακόλου οι οποίοι παραπονούνται για την ενοικίαση χώρου από τη ΓΑΙΟΣΕ σε ιδιώτη επαγγελματία προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησής του μέσα στο χώρο του αλσυλίου στο Κατάκολο, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Φραγκίσκος Κολόσακας.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου το ετήσιο μνημόσυνο του Σάββα Καϊόγλου

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης,  θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του σιδηροδρομικού Σάββα Καϊόγλου.

Ισπανία: Προσωρινά ελεύθερος ο μηχανοδηγός που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, 52 ετών, είχε τεθεί υπό κράτηση από την Πέμπτη, ενώ κατηγορείται ότι οδηγούσε την αμαξοστοιχία με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΔΕΗ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα μέτωπα

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

 Σε σύγκρουση με κατεστημένες δομές, τις οποίες ουδείς κατά το παρελθόν επιχείρησε έστω να ακουμπήσει, προχωρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς, μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης.

Ενώπιον δικαστή ο οδηγός του μοιραίου τρένου του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα

Τους 79 έφθασαν οι νεκροί της τραγωδίας

Ενώπιον δικαστή οδηγείται την Κυριακή ο οδηγός του τρένου οποίος φέρεται να είναι ο βασικός υπαίτιος για το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, προκαλώντας ως τώρα τον θάνατο 79 ανθρώπων.

Η άλλη πόλη: Σκαλομαρία στις αναμνήσεις

28 Μαΐου 1893, η Βελγική Εταιρεία «Τροχιοδρόμου και Ηλεκτροφωτισμού Θεσσαλονίκης» ολοκληρώνει την κατασκευή του πρώτου τροχιοδρομικού συστήματος της πόλης.

Της Πηγής Παχίνη

Από τον Λευκό Πύργο, στην Εγνατία μέχρι τον Σταθμό. Εκατόν είκοσι ουγγαρέζικα και ρωσικά άλογα μεταφέρουν επιβάτες αλλά και εμπορεύματα από τη μια άκρη της Θεσσαλονίκης στην άλλη.

TΡΑΙΝΟΣΕ Περιμένοντας τις δεσμευτικές προσφορές

ΤΗΣ Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Έως το τέλος του χρόνου φιλοδοξεί η κυβέρνηση να έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Ήδη ο σχετικός διαγωνισμός «τρέχει» από τα μέσα του μήνα, με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να φιλοδοξούν ότι το αρχικό ενδιαφέρον των «μνηστήρων» θα μετατραπεί σε δεσμευτικές προσφορές.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

Άρθρο του  «Ριζοσπάστη»
Περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο χειρότερες υπηρεσίες στο λαό

Έρευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ καταρρίπτει τα δήθεν οφέλη της «απελευθέρωσης»

Σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο με μια ματιά

Αγγλία. Τέσσερις έφηβοι διακινδύνευσαν την ζωή τους περπατώντας αμέριμνοι στις γραμμές του τρένου λίγα λεπτά πριν διέλευση του. Σωτήρες τους, η αστυνομία έλεγχου γραμμών που τους ειδοποίησε να απομακρυνθούν από τις γραμμές. Το περιστατικό συνέβη στον σιδηροδρομικό του Norwich

Και η Δράμα έχει το δικό της «Νεκροταφείο» βαγονιών. Δείτε βίντεο και εικόνες

Δεν είναι μόνο οι μεγάλες πόλεις του σιδηροδρομικού δικτύου που έχουν χώρους απόσυρσης παλιών βαγονιών, αλλά και μικρότερες πόλεις , όπως  διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψη μας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας. Νότια του σταθμού και σε μεγάλη έκταση, βρίσκονται  διαφόρων κατηγοριών και τύπων βαγονιών που έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Σε "τρένο" εσόδων και κερδών οι κατασκευαστικές

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σημαντικά σιδηροδρομικά έργα ενισχύουν την αξία του ανεκτέλεστου υπολοίπου των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που αναμένουν την οριστική και πλήρη επανεκκίνηση  των κατασκευαστικών εργασιών στους τέσσερις οδικούς άξονες (Ολυμπία Οδός, Ε-65, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ολλανδία. Παρανοϊκό εγχείρημα νεαρού για εντυπωσιασμό. Βίντεο που κόβει την ανάσα

Η τρέλα δε πάει στα βουνά λέει ο λαός  μας  και  ταιριάζει απόλυτα με το παρανοϊκό εγχείρημα νεαρού Ολλανδού να ξαπλώσει στις ράγες  και να περάσει από πάνω του ταχεία αμαξοστοιχία μόνο και μόνο για λίγα λεπτά δημοσιότητας . Ο νεαρός φορώντας μια λευκή μάσκα μιλά στην κάμερα και με πηδηματάκια πορεύεται προς τις ράγες , ξαπλώνει, λίγα δευτερόλεπτα πριν διέλθει το τρένο. 


Ακίνητα, λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια επιταχύνουν τις αποκρατικοποιήσεις

..Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη δεύτερη θυγατρική του Οργανισμού, που έχει περιέλθει στο Δημόσιο, τη Rosco..

Πηγή Καθημερινή

Ισπανία. Για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας κατά συρροή διώκεται ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου

Ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έσπειρε τον θάνατο σε 80 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 170, Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή. Η κατηγορία απαγγέλθηκε στον 52χρονο μηχανοδηγό έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ισπανία.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Δράμας. Από το χθες στο σήμερα. Δείτε το βίντεο

Τα «Σ.Ν» βρέθηκαν σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας. Βλέποντας την εικόνα του σταθμού,  μας ήρθαν στο νου εικόνες από το παρελθόν. Τότε που ο σταθμός έσφυζε από κόσμο. Είναι ο σταθμός  με τον οποίο οι κάτοικοι της Δράμας,  έζησαν στο παρελθόν ιστορικές στιγμές.

Ο «Μουντζούρης» του Πηλίου γιορτάζει τα 110 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σίνδο. Ιστορικό κτήριο του ΟΣΕ περιμένει την αξιοποίηση του.

Χρειάζεται άμεση παρέμβαση πριν καταρρεύσει.


Εδώ και χρόνια ένα από τα ιστορικά κτήρια του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σίνδου περιμένει την αξιοποίηση του πριν αδυσώπητος  ο χρόνος το καταστήσει αναξιοποίητο.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών εκμετάλλευσης των εστιατορίων - κυλικείων των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού Σύναψης και Εκτέλεσης Συμβάσεων Υπηρεσιών και Μελετών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (υ.α. Φ 32/οικ20893/1601/2007, ΦΕΚ 621/Β/25-4-2007) για φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη οικονομική προσφορά, για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών εκμετάλλευσης των εστιατορίων – κυλικείων των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Φλόριντα ΗΠΑ. Εκτροχιασμός τρένου με αιθανόλη

Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε στο  Port of Tampa με αποτέλεσμα να χυθούν περίπου 4.500 γαλόνια αιθανόλης στο έδαφος. Από την εκτροχίαση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο κ. Νίκος Νικολόπουλος για τις συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ

Ο κ. Νικολόπουλος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η διαφθορά και η συναλλαγή του σάπιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος που μας κυβερνά δεν έχει όρια. Την ώρα που η φορολογική λαίλαπα σαρώνει μισθούς και συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για τις φορολογικές διαδικασίες περιλαμβάνει σκανδαλώδη διάταξη, με την οποία αποχαρακτηρίζει φωτογραφικά εικονικά τιμολόγια μεγάλης εταιρείας. 

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν πιάνει τέτοιες ταχύτητες»

Στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε, σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, από δυστυχήματα σαν αυτό που συνέβη στην Ισπανία. «Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας είναι απαρχαιωμένο και αυτό έχει ως συνέπεια να τρένα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Αχθοφόροι στα τρένα οι αιτούμενοι ασύλου πρόσφυγες στη Γερμανία

Θα αμείβονται με 1,05 ευρώ την ώρα
Ως αχθοφόρους στον σιδηροδρομικό σταθμό έναντι αμοιβής 1,05 ευρώ την ώρα απασχολεί η πόλη του Σουηβικού Γκμουντ τους πρόσφυγες που υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για την σήραγγα του Καλλίδρομου

Για την απάτη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στο έργο της σήραγγας του Καλλίδρομου της ΕΡΓΟΣΕ, ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τι φταίει για το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Γιατί το τρένο πήγαινε τόσο γρήγορα; Μήπως ο οδηγός δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τα όρια ταχύτητας στην απότομη στροφή; Μήπως δεν έπιασαν τα φρένα; Τι γίνεται με το σύστημα ασφαλείας που «αναγκάζει» το τρένο να επιβραδύνει, αν πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα; Αυτά είναι ερωτήματα που θα εξετάσουν οι ερευνητές μετά το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία, εδώ και δεκαετίες, που στοίχισε την ζωή σε 80 ανθρώπους.

Αυτός είναι ο 52χρονος οδηγός του μοιραίου τρένου – Τι εγραφε στο facebook, γιατί πήρε τον έλεγχο από τον δεύτερο οδηγό

Σήμερα οι αρχές της Γαλικίας θα αρχίσουν να ανακρίνουν τον Francisco Jose Garzon, 52 ετών, τον οδηγό του τρένου που κρατείται από χθες, ενώ οι ειδικοί επεξεργάζονται τις πρώτες πληροφορίες από το μαύρο κουτί του τρένου που οδήγησε στο θάνατο 80 άτομα.


Το Μετρό πάει Ελληνικό!

Σήμερα τα  εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό  στα νότια προάστια

Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 12.00 το μεσημέρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση της «Γραμμής 2» προς το Ελληνικό. Η επέκταση περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις νέους σταθμούς: