Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκρινίσεις για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου


Περισσότερα πατήστε εδώ  http://emvolimanea.blogspot.com/


Τρόικα: Να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωση ταξί και φορτηγών

Ραγκούσης: "Ηθικό χρέος να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις"
Στη συνάντηση Ραγκούση - τρόικας συζητήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών, καθώς και η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.

Πυρ και μανία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την εφεδρεία


Η γενίκευση της εργασιακής εφεδρείας και μάλιστα σε οργανισμούς που έχουν πραγματοποιήσει πρόγραμμα εξυγίανσης - όπως ο ΟΣΕ- προκαλεί τριβές μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν κρύβουν την δυσφορία τους.

Αθήνα - Λονδίνο με βαπόρια και τρένα (χωρίς αεροπλάνα)

Η διαδρομή από την Αθήνα στο Λονδίνο με πλοίο και τρένο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που συνιστάται σε όλους όσοι αποφεύγουν τις πτήσεις, αλλά αγαπούν τα ταξίδια - και το περιβάλλον! ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΘΩΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

   Όταν ανακοινώθηκαν οι απολύσεις (με τη μορφή της εργασιακής εφεδρείας) 400 σιδηροδρομικών και έγιναν συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, η κατεύθυνση που έδωσαν οι εργαζόμενοι ήταν:
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 150 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ, ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, απάντησε σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Βούγια σχετικά με τη δυνατότητα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκης-Φλώρινας».

Ηλεία: Δύο ανήλικα παιδιά έκλεβαν τις ράγες από το δίκτυο του ΟΣΕ


Έπεσαν χθες στα χέρια των Αστυνομικών

Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι στο Βρανά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, δύο αδέλφια ανήλικοι ηλικίας 17 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες, να έχουν κόψει με τη χρήση φιάλης υγραερίου και οξυγόνου, επτά σιδερένιες ράγες, μήκους τριών μέτρων περίπου και βάρους 500 κιλών περίπου η κάθε μία, από παλιά σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ Καβασίλων – Κυλλήνης, με σκοπό να τις ιδιοποιηθούν παράνομα.

Σχετικά με την εφεδρεία διαβάστε στα «Εμβόλιμα Νέα»


Περισσότερα πατήστε εδώ. http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_5935.html

Έγραψαν για τον ΟΣΕ

..Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μιλώντας στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις υπό εξυγίανση συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα στον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕ.

Έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βρετανίας

Έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ σε φρεάτιο πολύ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κρού στην επαρχία Τσεσάιρ της Βρετανίας, μεταδίδει το βρετανικό Skynews. Δύο άνθρωποι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Γραφείο Τεκμηρίωσης για τις καταγγελίες, σχετικά με την εφεδρεία στον ΟΣΕ

Σε σύσκεψη το πρωί στη Συγγρού, με τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά και των κορυφαίων συνεργατών του, όπως και των αρμόδιων τομεαρχών για τα θέματα της επικαιρότητας, εξετάσθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, όχι μόνο σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα, αλλά εξέτασαν και τις καταγγελίες για κομματικά κριτήρια στις λίστες της εφεδρείας. Ήδη, υπάρχει Γραφείο Τεκμηρίωσης για τις σχετικές καταγγελίες, ενώ «προκλητική» χαρακτηρίζεται η μαζική μετάταξη προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ υπαλλήλων του ΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να «γλιτώσουν», όπως καταγγέλλεται, από την εφεδρεία.

Η Κυβέρνηση αφού διέλυσε ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιλά τώρα για εξυγίανση και αναδιάρθρωση


Απάντηση στην αναφορά του Μιχάλη Μπεκίρη

Ένα ακόμη δείγμα των κυβερνητικών παλινωδιών για ζητήματα αναπτυξιακής προοπτικής και δυνατότητας σημαντικών τομέων της Εθνικής Οικονομίας όπως ο τομέας των μεταφορών αποτέλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων στην απάντηση αναφοράς που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.

Εφεδρεία. Λίστες με αριθμητικά στοιχεία έστειλε ο ΟΣΕ

 Οι εταιρίες των Ομίλων ΟΣΕ  έστειλαν στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών αριθμητικά στοιχεία των υπαλλήλων που απασχολούν (αφορούν στην ειδικότητα, τα τυπικά προσόντα και την ηλικία του προσωπικού).

Με το τουριστικό τρενάκι μετακινούνται οι τουρίστες από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας


Εφεδρεία. Στο στόχαστρο οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_1474.html






Ο άγνωστος θησαυρός

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Αλλοι κάνουν ορειβασία, άλλοι καταδύσεις, άλλοι παίζουν χαρτιά στο καφενείο και άλλοι κυνηγούν μπεκάτσες. Στην δική μας παρέα, φωτογραφίζουμε τρένα μέσα στο τοπίο. Εδώ και χρόνια, τρέχουμε σε βουνά και πεδιάδες, έχουμε μάθει τις στάνες απ' έξω κι ανακατωτά, μας παίρνουν στο κυνήγι τα τσομπανόσκυλα, σκίζουμε πουκάμισα έρποντας κάτω από θάμνους για να βρούμε καλύτερα σημεία και βασανίζουμε τους χειριστές της τηλεοδιοίκησης ρωτώντας τους κάθε τρεις και λίγο πού βρίσκεται το τρένο..

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών


Τράβηξαν πέδη σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα των μεταφορών. Οι σιδηροδρομικοί έχουν δεχτεί επανωτά κτυπήματα την τελευταία διετία και δεν είναι διαθετειμένοι να αποδεχτούν και άλλα εξαιτίας των λαθεμένων πολιτικών.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Με ευθύνη των υπουργών οι κατάλογοι της «εργασιακής εφεδρείας»

Με αποκλειστική ευθύνη των υπουργών, θα καταρτισθούν οι κατάλογοι για την εργασιακή εφεδρεία, μετά την απροθυμία πολλών οργανισμών και φορέων να στείλουν λίστες με το 10% ανά φορέα. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά «στους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει;».

Εκατοντάδες τραυματίες σε σύγκρουση συρμών του μετρό στη Σανγκάη

Βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης

Δυο συρμοί του μετρό στη Σανγκάη συγκρούσθηκαν εξαιτίας βλάβης του αυτόματου συστήματος σηματοδότησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 240 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρία που διαχειρίζεται το Μετρό. Το ατύχημα σημειώνεται δυο μήνες μετά τη σύγκρουση δυο υπερταχειών, στις 23 Ιουλίου, κοντά στο Γουενζού της ανατολικής Κίνας.

Νέο ΚΕΠ στον σιδηροδρομικό σταθμό

Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε χώρο που παραχωρεί δωρεάν η εταιρεία Trainspot. Η σύμβαση δωρέαν παραχώρησης χώρου, συνολικής έκτασης 73 τ.μ., υπογράφηκε χθες απο τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Θεόδωρο Γουδή, παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη κ. Καλυψούς Γούλα.

24ωρη απεργία κήρυξε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Με απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο τόσο κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης όσο και κατά της εργασιακής εφεδρείας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει ανεργία και απολύσεις.

Εφεδρεία με κομματικά κριτήρια καταγγέλλει ο Γ.Μανώλης

«Θα μας βρει απέναντι το ΠΑΣΟΚ»

Βολές κατά της κυβέρνησης ότι προωθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας βάσει κομματικών κριτήριων εξαπέλυσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Μάλιστα ανέφερε την περίπτωση 160 εργαζομένων του ΟΣΕ που -όπως είπε- μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο

24ωρη απεργία αύριο στον ΟΣΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που επιδιώκει να ρίξει στην ανεργία με απολύσεις ή με τη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία» χιλιάδες εργαζόμενους και να οδηγήσει σε συρρίκνωση τις ΔΕΚΟ σε εφαρμογή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πακέτου της Τρόικα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΌΓΛΟΥ: "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ"

Η υποταγμένη ηγεσία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ) με πρόσχημα αυτή τη φορά, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύντροφος της Υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης, ολοκληρώνουν το τρίτο μέρος (το πρώτο ήταν η ενδοτική στάση τους στην ψήφιση του ν. 3891/2010 και το δεύτερο ήταν η υπογραφή της ΣΣΕ 2011 που επικύρωσε αυτό το νόμο) του ξεπουλήματος του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών.

Παίρνει μικρή παράταση η εφαρμογή της εφεδρείας

Αρνήθηκαν οι πρώτοι 151 φορείς να στείλουν τις λίστες

40 φορείς δήλωσαν πως δεν θα έπρεπε καν να έχουν περιληφθεί στις διαδικασίες της εργασιακής εφεδρείας


Στον αέρα βρίσκεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα πως θα υπαχθούν περίπου 30.000 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους. Η εφαρμογή του μέτρου δείχνει να παίρνει μικρή παράταση - όπως αναφέρουν στελέχη του Δημοσίου - μετά και την άρνηση που έδειξαν οι πρώτοι 151 φορείς να αποστείλουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό.

Αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις κ. Ραγκούση

Σε μια προσπάθεια να θέσει τους πολίτες απέναντι στους εργαζομένους στις συγκοινωνίες, αλλά και να επιρρίψει ευθύνες στον προκάτοχό του, ο Γιάννης Ραγκούσης με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τεράστια ελλείμματα στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ. «Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

O πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Θανάσης Λεβέντης στο MEGA

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Αθανάσιος Λεβέντης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό mega και στους δημοσιογράφους κ.κ. Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα . Ο πρόεδρος της ΠΟΣ αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς .

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Υπ.Υποδομών: Τα ελλείμματα ΟΑΣΑ - ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ξεφύγει κατά 150 εκατ. ευρώ .

Το υπουργείο Υποδομών, δηλώνει πως τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ και των ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ξεφύγει κατά 150 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τους αρχικούς προϋπολογισμούς. Με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους οποίους καλεί «να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών σεβόμενοι τις θυσίες όλων αλλά και τις δικές τους».

Παράνομη η απεργία στον Προαστιακό

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού και της Π.Ε.Π.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εφεδρεία: Αλλοι έστειλαν τις λίστες και άλλοι όχι - Θα δοθεί παράταση;

Σήμερα υποτίθεται οτι ήταν η ημέρα που συγκεκριμένοι φορείς του Δημοσίου θα έστελναν στο υπουργείο Οικονομικών λίστα με το πλεονάζον προσωπικό. Θα ήταν η μέρα που θα ξεκαθάριζαν τα πράγματα τουλάχιστον για τους πρώτους 151ναν φορείς.

Όλα τα εργασιακά θέματα που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να τα διαβάσετε στα «Εμβόλιμα Νέα»

Ανήλικος «παίζει» με τον κίνδυνο στις ράγες

Εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του ΟΣΕ, μία γιαγιά σε ρόλο… σταθμάρχη και το απόλυτο χάος. Αυτές οι λέξεις αρκούν για να περιγράψει κάποιος την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη διάβαση τρένου στη Λαμία (Λ. Αθηνών).

Εφεδρεία: Σπεύδουν να σώσουν τα δικά τους παιδιά

Δεκάδες αποσπασμένοι σιδηροδρομικοί..
 Περισσότερα πατήστε εδώ  http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_7023.html

“Δεν θα πληρωθείτε μισθούς αν συνεχίσετε τις απεργίες

Την απειλή στάσης πληρωμών επισείει το υπουργείο Μεταφορών προς τους εργαζόμενους για να σταματήσουν τις απεργίες αναφέροντας χαρακτηριστικάπως “κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους”.

Εφεδρεία

Ο ΟΣΕ αντιδρά στην αποστολή καταλόγου ονομάτων για την εργσιακη εφεδρεια,  ο οποίος υποστηρίζει ότι παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού και ως εκ τούτου θα έπρεπε να εξαιρεθεί.



Κατάληψη του κτηρίου του ΟΣΕ

Σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ στην Καρόλου, προχώρησαν εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη απεργία αποφάσισε για αύριο Δεύτερα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης στο προαστιακό δίκτυο της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε. μετά από έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Δευτέρα 26/09/2011 , στο Προαστιακό Δίκτυο Αθηνών (Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο ) μαζί με τους συναδέλφους στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς , αντιδρώντας στις απολύσεις .( που θέλουν να επιβάλουν με τον μανδύα της εργασιακής εφεδρείας ).

Μικρά- μικρά σιδηροδρομικά που ενδιαφέρουν


Απεργία αύριο σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό και Τραμ Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μέτρο, τον ηλεκτρικό, το τραμ και τον προαστιακό.

ΠΑΤΡΑ: Απάντηση - ντροπή από τον ΟΣΕ για αφύλακτη διάβαση

 Κίνδυνος θάνατος η αφύλακτη διάβαση του προαστιακού κοντά στον Άγιο Βασίλειο καθώς η μπάρα είναι χαλασμένη και ο ΟΣΕ... αδυνατεί να την διορθώσει.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Δίνουν ακόμη... κρυφές αυξήσεις στον ΟΣΕ που χρεοκόπησε

Παρότι οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 20% με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων, τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν τις συνολικές αποδοχές κοντά στα προηγούμενα επίπεδα

Ζωή μαρτύριο, μέρα με τη μέρα...

Οι φορολογούμενοι αισθάνονται πως βρίσκονται σε αδιέξοδο κι όλη η ζωή τους στην κόψη του ξυραφιού...

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ

«Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε λεφτά ούτε για τα ψώνια της ημέρας. Κόβουμε από παντού και δε φτάνουν. Ούτε για καφέ δεν μπορούμε να πάμε. Το ζήτημα έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση είναι να επιβιώσεις. Το χειρότερο είναι το αύριο, ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας».
Ο Μιχάλης Γιαννόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σαβόγλου εργάζονται επί 28 και 30 χρόνια αντίστοιχα στον ΟΣΕ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Είπαν και έγραψαν για το ΟΣΕ

..Στην... ομάδα υψηλού κινδύνου βρίσκεται πρωτίστως το πλεονάζον προσωπικό (10%) στους 151 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν ήδη κληθεί να υποβάλουν έως τη Δευτέρα τα σχετικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών, Αττικό Μετρό, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΙΓΜΕ, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.

Στα 7,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις της ΕΡΓΟΣΕ

Αφορούν σε 225 δικαιούχους

Στην καταβολή προκαταβολής 50% του συνολικού ύψους της αποζημίωσης που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο από τις απαλλοτριώσεις της ΕΡΓΟΣΕ προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού, σε συνέχεια επικοινωνίας και κατόπιν διαρκών παρεμβάσεων της Βουλευτή Φθιώτιδας Κατερίνας Μπατζελή.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.

Βόμβα κ. Γεωργαντά «Ο τρόπος που συνυπολογίστηκε ο ΟΣΕ ήταν τέτοιος ώστε μειώθηκε το ΑΕΠ και αυξήθηκε το έλλειμμα»


Διαβάστε όλο το σχετικό ρεπορτάζ στα «Εμβόλιμα Νέα»
Πατήστε εδώ  http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_774.html



Απλήρωτες καθαρίστριες στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης


Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας «ΟΙΚΟΜΕΤ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει από το Μάη και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Έφεραν στην βουλή την εφεδρεία στον ΟΣΕ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Το κλιμα πανικού, το οποίο η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειές της, το προηγούμενο διάστημα, είναι φανερό πως έχει αρχίσει να επηρεάζει και τα μέλη της. Δεν εξηγείται διαφορετικά το, απίστευτης σκληρότητας, κύμα περικοπών, απολύσεων, μειώσεων, καταργήσεων, συγχωνεύσεων, που διαπερνά την ελληνική κοινωνία, απ' άκρου εις άκρον, χωρίς αρχή και τέλος και, δυστυχώς, χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι σιδηροδρομικοί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την εργασιακή εφεδρεία έκαναν το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του ΕΚΘ, εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις έντεκα το πρωί, ως τη λήξη της βάρδιας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συγκέντρωση και την πορεία των σιδηροδρομικών στην Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα σήμερα τα τρένα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα το τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός λόγω τη 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι σιδηροδρομικοί εκφράζουν την αντίθεση τους στα μέτρα της κυβέρνησης καθώς και στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας η οποία αν εφαρμοστεί όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του τρένου στην χώρα μας.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο τα τρενα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο



Κύμα αντιδράσεων από τους φορείς της Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι των φορέων που βρίσκονται μέσα στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ανάλγητη η κυβέρνηση σπρώχνει στην εξαθλίωση δεκάδες οικογένειες μεταφερομένων υπαλλήλων από ΟΣΕ και ΟΑΣΑ, στην περιφέρεια Αττικής.

Ερώτηση του κ.  Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της πολιτικής της «στάσης πληρωμών» προς τα λαϊκά στρώματα, που έχει συνομολογήσει και υπογράψει με την τρόϊκα, έχει αφήσει απλήρωτους, για περισσότερο από 5 μήνες, 30 περίπου υπαλλήλους, που μετατάχθηκαν από τον ΟΣΕ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ στην περιφέρεια Αττικής.

Στάση εργασίας για αύριο κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας από της 11 το πρωί μέχρι την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία της δυνάμεως του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που εμπλέκονται στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους καθαριότητας στον Ο.Σ.Ε.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.), διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που ανέρχονται -όπως υποστηρίζουν- σε 27.000 ευρώ συνολικά.

Παναγιώτης Τερζόγλου «Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σιδηροδρομικό»

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΣ με την ψευδεπίγραφη υπογραφή «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ», αφού ποτέ δε συνεδρίασε η Διοίκηση της ΠΟΣ ώστε να την επικυρώσει, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον κατήφορο του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των σιδηροδρομικών, το οποίο υπό την καθοδήγηση της αυτοδύναμης ΠΑΣΚ, έφτασε στην πλήρη ανυποληψία.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σιδηροδρομικών στην Θεσσαλονίκη


Την Πέμπτη το πρωί οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και του Υπουργού των Οικονομικών φαίνεται ότι απασφάλισε την «πυρηνική βόμβα » του Μεσοπρόθεσμου και ετοιμάζεται να τη ρίξει στα κεφάλια των εργαζομένων. Παραδομένη στις διαθέσεις τικ τρόικα και με την απειλή της μη εκταμίευσης των δόσεων από τους δανειστές, στρέφεται για μια ακόμη φορά στον εύκολο δρόμο της φορολογικής ληστείας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

24 ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22–9–2011


☛ Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
☛ Ο Χ Ι ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η Π.Ο.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή των Σιδηροδρομικών με 24ωρη απεργία στις 22/9/2011 στην κοινή δράση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τις αποφάσεις της για την εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι σιδηροδρομικοί

Από την ώρα που έγινε γνωστό, ότι στους πίνακες με τους υποψήφιους οργανισμούς που μπαίνουν στην εφεδρεία είναι και οι εργαζόμενοι του ομίλου του ΟΣΕ,  οι εργαζόμενοι κάθονται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα τεθούν στο καθεστώς εφεδρείας περίπου 270 εργαζόμενοι του ομίλου του ΟΣΕ,

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΤΡΑΜ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ


Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ. Πριν από λίγο, στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό

Τελεσίγραφο από ΓΛΚ προς τα ταμεία

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΛΚ, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέχρι την 31.12.2010, έπρεπε να είχαν εξοφληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ωστόσο αυτό δεν έγινε και έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, αντί για μηδέν που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο,

Απάντηση ΥΠΕΣ στον περιφερειάρχη Αττικής για τους μεταταχθέντες

Εκπληξη εκφράζει το υπουργείο Εσωτερικών για επιστολή του περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού στις 19 Σεπτεμβρίου, με την οποία εγκαλούσε το υπουργείο για καθυστέρηση πληρωμής των μεταταχθέντων υπαλλήλων του ΟΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ στην Περιφέρεια.

ΜΕ «ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ» ΜΙΣΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥΣ «ΑΓΩΝΕΣ» Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Με «απόφαση» του Προεδρείου της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ ΔΑΚΕ) έγινε την Τετάρτη το πρωί 14/9/2011 «κατάληψη» μισής μέρας του πεζοδρομίου των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην Καρόλου και το μεσημέρι ακολούθησε «ανοιχτή» συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την «εργασιακή εφεδρεία». Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα γεγονότα, οι κινήσεις του προεδρείου και κατ’ επέκταση της ΠΟΣ δεν είχαν ως στόχο την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των σκληρότερων ίσως μετά την κρίση του 29-34 αντεργατικών μέτρων, αλλά το μπλοκάρισμα κάθε ίχνους σκέψης με ανατρεπτικό περιεχόμενο και κάθε δράσης που θα ξεφεύγει από τη συναινετική «διαδρομή» του διαλόγου .

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πορτογαλία: Ιδιωτικοποιούνται τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια, ΜΜΕ, ενέργεια

Εκχώρηση του μεγαλύτερου μεριδίου του δημοσίου σε κερδοφόρες επιχειρήσεις

Την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων οργανισμών προανήγγειλε με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλο.
Επισημαίνοντας τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης εις βάρος και της δικής του χώρας σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο πορτογάλος ηγέτης τονίζει ότι θα κάνει από την πλευρά του «ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει τους στόχους που προβλέπει η δανειακή σύμβαση» με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αρρυθμία σε... δρόμους και ράγες λόγω εφεδρείας

Η εργασιακή εφεδρεία ανατρέπει (και αναπροσαρμόζει) τα επιχειρησιακά σχέδια των ομίλων ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αλλά και η βιωσιμότητα του ελληνικού σιδηροδρόμου, καθώς η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας που αποκάλυψε την Δευτέρα «Το Βήμα», το «ράβε - ξήλωνε» στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και μία σειρά από δεδομένα προβλήματα «υπόσχονται» σοβαρότατες αναταραχές για τις μεταφορικές εταιρίες, αλλά και μεγάλες περιπέτειες του υπουργείου Υποδομών με την Τρόικα.

Γερμανοαυστριακό ενδιαφέρον για το σιδηρόδρομο Πελοποννήσου


Του ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
 Μπορεί ο ΟΣΕ να απαξίωσε και να καταργεί σταδιακά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, ωστόσο υπάρχουν Γερμανοί και Αυστριακοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη γραμμή αυτή. Αυτό επισήμανε χθες ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, που συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιχειρηματιών.

ΟΑΣΑ-ΟΣΕ:Πρόβλημα λειτουργίας φέρνει η εφεδρεία

Σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας αλλά και του ΟΣΕ θα προκληθεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εργαζόμενους, αν τελικά υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για αποχώρηση ποσοστού 10% του προσωπικού μέσω εργασιακής εφεδρείας, όπως προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πλιάτσικο χωρίς τέλος στα τρένα- Κλέβουν από καλώδια μέχρι ντηζελάμαξες

Συστηματικές είναι πια οι κλοπές πλιατσικολόγων που εκτός από σιδηροτροχιές, καλώδια χαλκού, βαγόνια, δε διστάζουν να κλέψουν ακόμα και ολόκληρες ντιζελάμαξες.Οι κλοπές αφορούν στο δίκτυο του ΟΣΕ που παραμένει ανενεργό μετά την εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση - αναδιάρθρωση του ομίλου ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" μόνο οι δολιοφθορές για την κλοπή καλωδίων χαλκού στο δίκτυο του Οργανισμού εκτιμάται ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ!

Βόμβα στα θεμέλια του προϋπολογισμού οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου


ΕΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ «ΦΟΡΤΩΘΕΙ» ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΡΟΣ ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

*..Ο ΟΣΕ, που πρόσφατα τον είδαμε να «φιγουράρει» στην πρώτη θέση της λίστας με τους μεγάλους οφειλέτες προς το Δημόσιο, στις 2 Μαΐου 2011 χρέωσε με 119,1 εκατ. ευρώ τον ειδικό λογαριασμό για τις καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου. Το τελευταίο είχε εγγυηθεί το 2001 για δάνειο ύψους 113 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ο Οργανισμός από την τράπεζα HYPOVEREINSBANK.
Πρακτικά, δηλαδή, το Δημόσιο κατέβαλε όλο το κεφάλαιο του δανείου συν τους τόκους του τελευταίου χρόνου. Να σημειώσουμε ότι τον ίδιο μήνα, τον Μάιο, ο σχετικός λογαριασμός κατάπτωσης εγγυήσεων χρεώθηκε με επιπλέον 8,5 εκατ. ευρώ από δύο άλλες δανειακές συμβάσεις του ΟΣΕ.


Είπαν και έγραψαν για το ΟΣΕ

Ευριπίδης Στυλιανίδης:  Να φύγει η κυβέρνηση το γρηγορότερο
Συνέντευξη στον «Αγγελιοφόρο»
-…Να πάμε λίγο στην εργασιακή εφεδρεία. Η δική σας πρόταση δεν περιλαμβάνει απολύσεις, αλλά εγγυάται δημοσιονομικό κέρδος και κοινωνικό όφελος. Πολλοί αμφιβάλλουν αν όλα αυτά μπορεί να γίνουν μαζί…
Το μοντέλο είναι δοκιμασμένο τόσο στη Γερμανία όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα αποτελέσματά του είναι μετρήσιμα και το παραδέχονται αυτό σοβαροί διεθνείς οικονομικοί σύμβουλοι.

Το τρένο της μεγάλης κλοπής

Ρημάζει από την εγκατάλειψη η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου
Τόρνοι, αυτοκινητάμαξες, μηχανήματα και ανταλλακτικά είναι μόνο μερικά κομμάτια του πλούσιου μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει αφεθεί στο έλεος των παράνομων συλλεκτών μετάλλου. Χόρτα, πεταμένα ρούχα και παλιοσίδερα έχουν γίνει οι μόνιμοι επιβάτες ενός νεκρού σιδηροδρομικού δικτύου, που από το 1896 μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ένωνε την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

«Φύλλο πορείας» για 1.250 εργαζομένους σε ΟΣΕ και συγκοινωνίες


Νέα μείωση περίπου 1.250 εργαζομένων αναμένεται να επιφέρει στους Ομίλους ΟΣΕ και ΟΑΣΑ η εφαρμογή της μισθωτής εφεδρείας. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν «αποχωρήσει» περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι μέσα από μετατάξεις αλλά και συνταξιοδοτήσεις.
Της Μαρίας Μόσχου
στην "Ημερησία"

Προσπάθησαν να κλέψουν εξαρτήματα από βαγόνι του Ο.Σ.Ε

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», που περιπολούσαν στην περιοχή της Ιωνίας, στη Θεσσαλονίκη, τρία άτομα, ηλικίας 23, 22 και 26 ετών για απόπειρα κλοπής εξαρτημάτων από βαγόνι του Ο.Σ.Ε. και έναν τροχοφόρο άξονα.
zougla.gr




«Αλιεύοντας» μικρά νέα από τον «μπαξέ» του σιδηροδρόμου


Κάποια πράγματα δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!
Το τρένο-«καρβουνιάρης»
Μπορεί οι εποχές που το τρένο χρειαζόταν κάρβουνα για να προχωρήσει να απέχουν πολλές δεκαετίες, αλλά ακόμη και για τις τελευταίες γενιές, η λέξη «καρβουνιάρης» επιβίωσε, περιγράφοντας το παλιό τρένο που προχωρά πιο αργά και από υπερήλικη χελώνα. Σήμερα, μπορεί το χρέος του ΟΣΕ να μετριέται σε δισεκατομμύρια και η εξυπηρέτηση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τα intercity, ο προαστιακός και οι συρμοί με τον κλιματισμό και τα βελούδινα καθίσματα δεν δικαιολογούν τον αναχρονιστικό όρο (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε)..
SportDog

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πάτρα: Σε ιδιώτες τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού στην Πάτρα


Επελέγησαν ανάδοχοι μετά από δημόσιο διαγωνισμό
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την παραχώρηση των εκδοτηρίων του προαστιακού σε ιδιώτες και ήδη σε λίγες ημέρες στα κτίσματα των σταθμών του ΟΣΕ σε Πάτρα και Ριο θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι.

Δείτε σε βίντεο την συγκλονιστική σύγκρουση τρένων στην Αργεντινή

ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Ανοικτό διαγωνισμό με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Από τα τέλη του 2010 και τις αρχές του 2011, οι περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας έχουν μείνει ουσιαστικά χωρίς σιδηρόδρομο. Πέρα από τον Οδοντωτό, τον Προαστιακό της Πάτρας και την τουριστική γραμμή Κατάκωλο-Ολυμπία, το σύνολο των χερσαίων μεταφορών γίνεται αναγκαστικά με αυτοκίνητα, καθώς δεν προχωρούν ούτε καν τα έργα για τη νέα γραμμή Κιάτο-Πάτρα. Αποτέλεσμα είναι:

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Για τους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς

Οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί να έρθουν σε επικοινωνία με τις γραμματείες των νέων υπηρεσιών που εργάζονται για να επιβιώσουν και να ενημερωθούν αν τα ποσοστά κρατήσεων για το ταμείο πρόνοιας για το εφάπαξ εξακολουθούν να είναι οι ίδιες.

Ο ΟΣΕ σήμερα

Γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος

Πώς είναι δυνατόν ο ΟΣΕ ο οποίος διαχειρίζεται την υποδομή του ελληνικού σιδηροδρόμου, δηλαδή τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, του σιδηροδρομικού δικτύου και την αναβάθμισή του, να είναι ποτέ πλεονασματικός; Όσο δημιουργική και αν είναι η λογιστική που επινοούν, το λειτουργικό πλεόνασμα των 3 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου το υπουργείο Υποδομών,

ΕΡΓΟΣΕ: Άδικη η υπαγωγή στην εργασιακή εφεδρεία

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησαν χθες στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία, την οποία θεωρούν άδικη καθώς το προσωπικό τους είχε ήδη υποστεί μείωση.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΣΕ


Οχι σε άλλες μειώσεις προσωπικού
Κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να τους δοθούν διευκρινίσεις, ζήτησαν χθες με επιστολή τους οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βάσανα των σιδηροδρομικών τελειωμό δεν έχουν

Φαίνεται η μοίρα τους το έχει. Τα βάσανα τους τελειωμό να μην έχουν. Αναφερόμαστε φυσικά στους σιδηροδρομικούς οι οποίοι πριν καλά- καλά συνέλθουν από τα διαδοχικά κτυπήματα των τελευταίων χρόνων με τις σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους και τον καθημερινό ψυχολογικό πόλεμο, τόσο με τις απολύσεις όσο και με τις μετατάξεις, τώρα ..

Μαζικές Απολύσεις ο μόνος στόχος της εργασιακής εφεδρείας

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το “ξεπούλημα” των κρατικών επιχειρήσεων
..Μέσα στην ανευθυνότητα και τον απόλυτο πανικό τους συμπεριέλαβαν στη λίστα με τους “οργανισμούς πλεονάζοντος προσωπικού” ακόμη και επιχειρήσεις όπως η ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΣΤΑΣΗ κ.λπ..

ΟΣΕ - ΟΑΣΑ

Απειλούν με απεργίες
Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, με τη δημιουργία κοινού απεργιακού μετώπου, προσανατολίζονται σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξη του 10% του προσωπικού ΟΣΕ και ΟΑΣΑ στο πρόγραμμα "μισθωτής εφεδρείας".

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΣΕ στην Καρόλου, πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι του οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Παλεύει η Μεσσηνία την επαναλειτουργία του ΟΣΕ

Προσπάθεια για την επαναλειτουργία της γραμμής του τρένου !

Κερδίζει συνεχώς έδαφος, η προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας και γενικά των Φίλων του Σιδηροδρόμου για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αργεντινή: 7 νεκροί, 100 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με δυο τρένα!

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής και οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
 Η πρόσκρουση του λεωφορείου με δυο τρένα έγινε σε ισόπεδη διασταύρωση στο Μπουένος Άιρες, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία, με τον πρώτο απολογισμό να αναφέρει πως 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 100 έχουν τραυματιστεί.

Σύσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την εφεδρεία


Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή για την εφεδρεία στον Όμιλο του ΟΣΕ.
Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_4240.html




Πρεμιέρα απολύσεων στο Δημόσιο


Επιχειρήσεις με περισσότερα από 100 άτομα - για παράδειγμα ο ΟΣΕ - θα προσλάβουν εξωτερικούς συμβούλους που θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα αξιολογήσουν το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων. Η πρόσληψη συμβούλων θα ολοκληρωθεί εντός μηνός (από χθες) και το πόρισμά τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν υποβληθεί οι «μαύρες» λίστες με τους εφέδρους σε 151 φορείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά, Βούλα Κεχαγιά

Έργα εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου και προοπτικές του


Άρθρο του Γιάννη Μαγκριώτη Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα " Σιδηροδρομικά Νέα"
Ο σιδηρόδρομος είναι το μεταφορικό μέσο που είναι ταυτισμένο με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας τους τελευταίους δυο αιώνες. Από την ατμομηχανή μέχρι τα τρένα υψηλής ταχύτητας, το τρένο ακολουθεί την ιστορία των τεχνολογικών εξελίξεων. Ταυτόχρονα, οι χρήστες, κατά την διάρκεια της ιστορίας του σιδηρόδρομου, αναπτύσσουν μια συναισθηματική σχέση με το μέσο. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη συλλόγων φίλων του σιδηρόδρομου αλλά και η «εμφάνιση» του τρένου στον κινηματογράφο και στην λογοτεχνία.

Κάλεσμα σε συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Σιδηροδρομικών Αττικής


Εν όψει του προαναγγελθέντος νέου σκληρότερου μετωπικού γύρου αντεργατικής καταιγίδας που με την εφαρμογή του μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας» πετάει μαζικά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και ανατρέπει τους εναπομείναντες στοιχειώδεις κοινωνικούς όρους της ζωής μας, σας καλούμε αύριο Τετάρτη 14.09.2011 ώρα 12.30 σε συνέλευση στην αίθουσα του 9ου ορόφου Καρόλου 1-3 με θέμα:

Το απόγευμα θα αναρτήσουμε άρθρο, του Υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και στο οποίο αναφέρεται στα έργα ανάπτυξης του Ελληνικού σιδηροδρόμου και στις προοπτικές του.


Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ, της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το φάσμα της απόλυσης πλέον μας απειλεί όλους .

Η τραγωδία που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με τη δήθεν χρεοκοπία, τα φοροχαράτσια μέσω της ΔΕΗ, το μελόδραμα ενός καημένου Πρωθυπουργού και τα κροκοδείλια δάκρυα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και όλων των Υπουργών, δυστυχώς είναι ένα καλό μελετημένο σενάριο τρόμου.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Πριν μερικούς μήνες η Κυβέρνηση υπακούοντας στην Τρόϊκα με νόμο που ψήφισε στη Βουλή έδιωξε το 50% των Σιδηροδρομικών. Σήμερα η Κυβέρνηση κατ΄απαίτηση των εντολοδόχων της, οι οποίοι ζητούν να «χυθεί το αίμα» των εργαζομένων, σπρώχνει στην απόλυση σε πρώτη φάση το 10% των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών.
Η αντίδρασή μας θα είναι ΑΜΕΣΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Η Διοίκηση της Π.Ο.Σ.


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 151 οργανισμοί που μπαίνουν πρώτοι σε εργασιακή εφεδρεία

Oνόματα για το πλεονάζον προσωπικό ζητάει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση

http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_252.html






Κίνδυνος και για ανθρώπινες απώλειες. Οι κυνηγοί χαλκού κόστισαν 10 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 120 χιλιόμετρα καλωδίων έχουν κάνει «φτερά» από το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πάτρας τα τελευταία δυο χρόνια για να βγάλουν… μεροκάματο οι γνώριμοι «κυνηγοί» του χαλκού! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων του Οργανισμού, η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Συναντήσεις εργασίας της διοίκησης του ΣΕΒΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ

..στις σιδηροδρομικές μεταφορές και στην αναγκαιότητα για πλήρη αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, σε επίπεδο τόσο δικτύου όσο και παρεχόμενων υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι ειδικότερα ως προς τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση να αναπτυχθεί - παρά το ότι λόγω γεωγραφικής θέσης έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα - σε διαμετακομιστικό κέντρο. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό και η αναβάθμιση από τον ΟΣΕ του σιδηροδρομικού δικτύου εντός λιμένος ώστε να υπάρχει στην πράξη η δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς εμπορευμάτων που φθάνουν στο λιμάνι από τρίτες χώρες και προωθούνται στις γειτονικές χώρες της Ν.Α..

Απαραίτητος ο σιδηρόδρομος για την Ηλεία

Του αντιπεριφερειάρχη
Χαράλ. Καφύρα
H ΠAYΣH λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία, σε έναν νομό που αγωνιά για την ανάπτυξή του (ιδιαίτερα μετά τις δύο καταστροφές που υπέστη, τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008) ήταν ένα χτύπημα που επηρέασε και αυτό με τη σειρά του αρνητικά την αναπτυξιακή προοπτική του και υποθήκευσε το μέλλον των Ηλείων.

Διήμερο ρεσιτάλ παλινωδιών, Θρίλερ και υποκρισία στη Θεσσαλονίκη: Προστατεύουν τις ΔΕΚΟ με νέο χαράτσι!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα γίνει η αξιολόγηση για την εργασιακή εφεδρεία


Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_1197.html








Είπαν και έγραψαν για τον ΟΣΕ


Ευριπίδης Στυλιανίδης Ήμουν αρχιτέκτονας της εργασιακής εφεδρείας
.. Ήταν μια μελέτη της οποίας αρχιτέκτονας μπορώ να πω ότι ήμουν εγώ, κατά το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ. Αυτό που υιοθετεί η κυβέρνηση είναι ο όρος, δηλαδή ουσιαστικά είναι το «καύκαλο» της ιδέας αφαιρώντας από μέσα το πραγματικό περιεχόμενο. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μέσα από τον όρο εργασιακή εφεδρεία μπορεί να βρει την μάσκα που χρειάζεται για να σκεπάσει την πολιτική

Μικρή η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στις χθεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.


Απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστική η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στις χθεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας την αγωνιστική δράση και την συμμετοχή των σιδηροδρομικών τα προηγούμενα χρόνια- βλέπε Φώτο-

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

sidirodromikanea Βίντεο απο την συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Θεσσαλονίκη

Εικόνες από την συμμέτοχη των σιδηροδρομικών στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Συγκέντρωση σιδηροδρομικών στον επιβατικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Στις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν στον παλλαϊκό ξεσηκωμό των εργαζομένων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στις 12.40 αφίχθη στον επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το τρένο της «αντίστασης» με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από της άφιξη καθώς και βίντεο.


Σε λίγο φτάνει στην Θεσσαλονίκη το τρένο της «αντίστασης» με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Τα «Σιδηροδρομικά Νέα» θα βρίσκονται στο επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της άφιξης.

Ναυάγιο στα Ναυπηγεία. Βυθίζεται το «πείραμα» της γερμανοαραβικής συνεργασίας στον Σκαραμαγκά

..Οι ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά επιδιώκουν πλήρη ανατροπή του καθεστώτος που αποκλείει το ναυπηγείο από κάθε εμπορική μη στρατιωτική δραστηριότητα καθώς και διαγραφή χρέους 320 εκατ. ευρώ προς τον ΟΣΕ.
Ρεπορτάζ Θανάσης Κουκάκης
Καυτό φθινόπωρο προβλέπεται για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, καθώς οι προσπάθειες να βρεθούν τρόποι επιβίωσης για τα δύο ναυπηγεία αποτυγχάνουν.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου - στην πρώτη θέση ο ΟΣΕ


Ο ΟΣΕ βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερες οφειλές στην πρώτη μαύρη λίστα που δημοσιοποιήθηκε σήμεραμε ονόματα επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ στο δημόσιο. Ο ΟΣΕ ηγείται της λίστας με συνολικές οφειλές 1,26 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η Φωτοκυπριακή ΕΠΕ με οφειλές 551 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε στα «Εμβόλιμα Νέα» τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την εργασιακή εφεδρεία

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/09/blog-post_6929.html

Κάλεσμα της ΠΑΣΚ –Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας σε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 700 μ.μ στα γραφεία μας ΤΑΝΤΑΛΟΥ 30 και ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ γωνία 2ος όροφος. ΘΕΜΑ: Συνδικαλιστική ενημέρωση

Η μεγάλη λεηλασία των τρένων στο Καρδιακαύτι Hλείας -Δείτε το βίντεο

Τα έκοβαν με ηλεκτροσυγκόλληση και καλέμια και τα φόρτωναν με... κλαρκ!
Με το θέμα της λεηλασίας των βαγονιών στο Καρδιακαύτη, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο «Φάκελος ΟΣΕ». το www.iliapress.gr. Τα βαγόνια που κάποιοι «εγκέφαλοι» αποφάσισαν να τα «φυλάξουν» στο Καρδιακαύτι.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Ζηλιασκόπουλος;

Οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί δεν έχουν πληρωθεί το υπόλοιπο των μισθοδοσιών τους Ιουνίου και Αυγούστου. Αυτό το γνωρίζει ο Διευθύνον Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος; Περιμένουμε απάντηση.



Στην Ιταλία. Τρένα ακινητοποιήθηκαν λόγω απεργίας

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Ιταλοί εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενώ το μεγαλύτερο συνδικάτο είχε κηρύξει για σήμερα οκτάωρη απεργία.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2011, 2012 και το 2013

Σε δύο ώρες η απόσταση Aθηνών-Πατρών με τον σιδηρόδρομο του ΟΣΕ από το 2016

ΜΕΧΡΙ το 2016 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο έως το Ρίο ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκηρυχθείσα μελέτη για την επέκταση του νέου, σύγχρονου δικτύου στον άξονα Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Nότια Πελοπόννησος.

Στην Βουλή η κατάργηση του τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμπάκας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσε από πλευράς της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης.
Στην ερώτηση, αναφέρει πως «Η κατάργηση του τερματικού σταθμού Καλαμπάκας «για λόγους οικονομίας» και – συνακόλουθα – η σιδηροδρομική απομόνωση της ευρύτερης περιοχής μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας, προκαλεί εύλογες αντιδράσεις στην κοινωνία της Δυτικής Θεσσαλίας.

Γερμανικό ενδιαφέρον για τρένο Πελοποννήσου.Εκπρόσωποι της ΣΠΑΠ Α.Ε. στο Δήμο Καλαμάτας


Οι Γερμανοί ξανάρχονται... αυτή τη φορά για το τρένο. Οι εκπρόσωποι της ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Περιφερειακοί και Αστικοί Πελοποννήσου) Α.Ε., Κριστόφ Φελντχάους και Εκχαρτ Σάουτερ, επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας όπου έλαβαν μέρος σε σύσκεψη με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και εκπροσώπου του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων Μεσσηνίας.

Βόλος: Συνελήφθησαν για κλοπή σιδήρου

Συνελήφθησαν, στο Βελεστίνο Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, δύο άτομα, ηλικίας 19 και 18 αντίστοιχα, για κλοπή σιδήρου (σκραπ).

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε τις ανακοινώσεις του κ. Ε. Βενιζέλου στα «Εμβόλιμα Νέα»

Πατήστε εδώ   http://emvolimanea.blogspot.com/


Ανακοινώσεις για τα σιδηροδρομικά έργα στην Πάτρα

«Μέχρι το 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο έως το Ρίο, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκηρυγμένη μελέτη για την επέκταση του νέου, σύγχρονου δικτύου στον άξονα Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία- νότια Πελοπόννησος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Γιάννης Πετρόπουλος

Γ.Δημαράς προς ΟΣΕ : "Δεν νοείται να μην υπάρχει ολοκληρωμένη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα"


Επανεξέταση των επιχορηγήσεων για τα αστικά έργα ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων επεσήμανε: "Μια συζήτηση για το σιδηρόδρομο στην Πάτρα δεν μπορεί να γίνεται χωρίς την δεδομένη απαίτηση της πόλης, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα, η οποία είναι ταυτόχρονα η πύλη της χώρας στη Δύση, και κρίσιμος κόμβος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, να έχει σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με τρένο στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Με συρμό του ΟΣΕ θα μετακινηθούν δωρεάν εκατοντάδες διαδηλωτές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα στη ΔΕΘ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου των δανειστών.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Εκλεψαν κολυμπήθρα από εκκλησία

Μετά τις κλοπες καλώδιων  του ΟΣΕ  τώρα και κολυμπήθρες
Συνέβη και αυτό! Άγνωστοι έκλεψαν κολυμπήθρα από ιερό ναό της Λάρισας. Η κλοπή της κολυμπήθρας αποκαλύφθηκε όταν χρειάστηκε, προκειμένου να τελεστεί βάπτιση και ο έκπληκτος ιερέας δεν μπορούσε να την εντοπίσει πουθενά.

Σχόλια για την ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος

Φίλοι ΔΑΚΙΤΕΣ-ΒΕ,
Διάβασα την ανακοίνωσή σας και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας σε όσα γράφετε! Ο σιδηροδρομικός κόσμος έχει χορτάσει από ανέξοδες διαπιστώσεις που δεν οδηγούν πουθενά! Αυτά τα "ΟΧΙ "που σωστά επικαλείστε στην ανακοίνωσή σας μπορείτε κάποτε να τα ανατρέψετε και να γίνουν "ΝΑΙ" έτσι ώστε να φανεί και στον δοκιμαζόμενο Σιδηροδρομικό ότι επιτέλους δεν είναι όλοι ΙΔΙΟΙ σε αυτόν τον κόσμο?

Ανακοίνωση του Ομίλου Φίλων Σιδ/μου Βορειοδυτικής Ελλάδος "Χαρίλαος Τρικούπης" με αφορμη την συνάντηση των Προέδρων ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, την Τρίτη 6/9/2011 πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Πάτρα μεταξύ του Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα και των Προέδρων ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ι. Πετρόπουλου και κ. Θ. Ζηλιασκόπουλου. Θέμα της σύσκεψης θα είναι «το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στα έργα σιδηροδρόμου στο δίκτυο Πελοποννήσου». Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας Γ. Αλεξόπουλος και Ηλείας Χ. Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Ν. Υφαντής και οι Δήμαρχοι των Δήμων από τους οποίους διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή σε Αχαΐα και Ηλεία.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Του Γιάννη Αντωνιάδη*
Οι επεμβάσεις που σχεδιάζονται το τελευταίο διάστημα στον ΟΣΕ είναι κατά κοινή ομολογία δυσμενείς για την περιοχή του Βόλου και της Θεσσαλίας. Οι επεμβάσεις αυτές περιορίζουν το επιβατικό και εμπορευματικό έργο του ΟΣΕ, οδηγούν την περιοχή σε σιδηροδρομικό μαρασμό και έχουν ως αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι όποιες καλές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό
Αποτελούν προάγγελο περαιτέρω υποβάθμισης του Σιδηροδρόμου στο Βόλο αλλά και στη Θεσσαλία.

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την επιβολή του μνημονίου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ψήφιση του Ν.3891 και την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. από την ΠΑΣΚ-Σ, η κατάσταση στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο επιδεινώθηκε δραματικά. Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σιδηροδρομικοί και οι οικογένειές τους, τόσο σε εργασιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ξεπέρασε ακόμη και τις χειρότερες προβλέψεις.

Σύσκεψη για τον Προαστιακό στην Πάτρα

Ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, η λειτουργία και επέκταση του Προαστιακού και η διέλευση του σύγχρονου τρένου από την Πάτρα, θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το "μυστικό" ρωσικό όπλο, που χτυπά μέσα...από κοντέϊνερς. Δείτε το βίντεο.

Συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Με ναυλωμένο τρένο στην Θεσσαλονίκη
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα εργαζόμενοι και συνδικάτα, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στα "άδικα και σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα", όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Αθήνας, σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (το οποίο δρομολογεί συρμό του ΟΣΕ για τη Θεσσαλονίκη), θα πάρουν μαζικά μέρος στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Καλώδια 10 εκατ. ευρώ έκλεψαν από τον ΟΣΕ

Τα τελευταία χρόνια οι μαφίες του χαλκού έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο δίκτυο του ΟΣΕ, καθώς οι συνεχείς και σχεδόν καθημερινές «επιδρομές» στα καλώδια της ηλεκτροκίνησης έχουν αναστείλει τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του σιδηροδρόμου, ενώ έχουν ναρκοθετήσει το ίδιο του το μέλλον.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ναυλώνει τρένα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εν όψει Δ.Ε.Θ.



Οφειλόμενη διόρθωση. Όπως μας πληροφόρησαν εκπρόσωποι των συνδικάτων το τρένο δεν ναυλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ,όπως έγραψε  το blog zougla.gr, αλλά από την ΓΣΕΕ σε συνεργασία του ΕΚΑ και των ομοσπονδιών.
Τη δωρεάν μετακίνηση όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Ο υπερσιβηρικός θα φτάνει στη Νέα Υόρκη

Παράλληλα με τη ναυσιπλοΐα που δείχνει να βρίσκεται σε καλό... δρόμο, στον παγωμένο Βορρά πρόκειται να αναπτυχθεί σιδηροδρομικό δίκτυο ώστε να σφυρίξουν τα τρένα. Το σχέδιο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θέλει να πραγματοποιήσει όσα δεν κατάφερε ο τσάρος Νικόλαος Β' στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ικανοποίηση απο την επέκταση του Προαστιακού στην Πάτρα

Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στα δρομολόγια του Προαστιακού προς τον Άγιο Βασίλειο, που ξεκίνησαν την Πέμπτη.Ο Προαστιακός θα φτάσει στα Αραχωβίτικα από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Χρήστος Λέγκας.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 22χρονος από ηλεκτροπληξία


Για άγνωστους λόγους ανέβηκε στην οροφή του βαγονιού και ήρθε σε επαφή  με ηλεκτροφόρο καλώδιο
Τη ζωή του από ηλεκτροπληξία έχασε ένας 22χρονος άνδρας στην περιοχή Γέφυρα του νομού Θεσσαλονίκης, όταν άγγιξε ηλεκτροφόρο καλώδιο που βρισκόταν πάνω σε βαγόνι τρένου. Ο νεαρός είχε πάει μαζί με μια φίλη του σε περιοχή όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ.Για άγνωστους λόγους ανέβηκε στην οροφή του βαγονιού και ήρθε σε επαφή με ένα καλώδιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Δημήτρης Ρέππας στο MEGA: 120 εκ. ευρώ κέρδισε ο ΟΣΕ από την υπογραφεί ΣΣΕ με τους εργαζόμενους ?

Το δράμα των μεταταγμένων σιδηροδρομικών.

Το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας γνωρίζουν καθημερινά, ορισμένοι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί στους νέους χώρους εργασίας τους. Δέχονται συχνά προπηλακισμούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του τύπου άχρηστοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες κτλ..

Οι τρύπες του κόσκινου

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Να κλάψεις ή να γελάσεις; Εξω από την Κυλλήνη άγνωστοι τεμάχισαν επτά δηζελάμαξες, είκοσι βαγόνια και εκατοντάδες μέτρα σιδηροτροχιάς, τα φόρτωσαν σε φορτηγά και εξαφανίστηκαν. Σύνολο, πεντακόσιοι τόνοι μετάλλου. Θα πείτε, έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να κόψει σε κομμάτια επτά δηζελάμαξες και είκοσι βαγόνια και να χαθεί από προσώπου Γης;

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και πρώην πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Νίκος Κιουτσούκης απαντά στην κ. Μ. Ξαφά για τις δηλώσεις της εις βάρος των εργαζομένων του ΟΣΕ

Τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον αρχικό διασυρμό της χώρας, την υπαγωγή μας στον τοκογλυφικό μηχανισμό στήριξης και την επιβολή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που βαθαίνουν την ύφεση, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στην ανεργία και στην εξαθλίωση, είναι σήμερα ορατά και δεν επιδέχονται αντίθετη ερμηνεία.

Απογραφή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Απογράφονται και οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η απογραφή των εργαζομένων και η οποία θα διαρκέσει μέχρι της 9 Σεπτεμβρίου. Στην απογραφή δηλώνονται και οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί. Οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί που εργάζονται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες να επικοινωνήσουν με τις εκεί γραμματείες για περαιτέρω ενημέρωση.

Ανοικτή επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ κ. Αθανάσιου Ελευθερίου

"Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γεγονός ότι ένας από τους «νεκροθάφτες» του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, ο πιο σκληρός κι ανάλγητος Διευθύνων Σύμβουλος που πέρασε από τις εταιρίες του ομίλου, έχει το θράσος να βγαίνει στα ΜΜΕ και να επαίρεται ότι έκανε κερδοφόρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ακόμη κι ένας απλός σιδηροδρομικός υπάλληλος χωρίς γνώσεις οικονομικών, θα μπορούσε να παρουσιάσει λογιστικό πλεόνασμα αν εφάρμοζε στην πράξη το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , κύριε Διευθύνοντα!!!

Σε ράγες εξυγίανσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μπορεί η Τρόικα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της να επείσθη ότι η πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων, ωστόσο η προβληματική ΔΕΚΟ συγκαταλέγεται στις εταιρείες που δεν έχουν αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστάσεις για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της. Ως αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς επιδότηση.

Μ. Ξαφά στο ΣΚΑΪ: Κλείστε μία ΔΕΚΟ τώρα για να σωθούμε

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα τον ΟΣΕ, να απολύσει άχρηστους υπαλλήλους, και να επιδείξει σοβαρότητα στο ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών χωρίς να περιμένει το 2013».

Δρεζίνα του ΟΣΕ συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Δύο άτομα τραυματίστηκαν
Λαχτάρησαν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου όταν είδαν ξαφνικά να έρχεται κατά πάνω τους ένα τρενάκι του ΟΣΕ μεταφοράς προσωπικού και υλικών. Το περιστατικό συνέβη σε ισόπεδη διάβαση, στον Πύργο και από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Κοντογιάννης: Να αποδοθούν ευθύνες για την κλοπή στο σιδηρόδρομο της Ηλείας


Ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητά να προστατευθεί περιουσία του ΟΣΕ
Την άμεση διενέργεια έρευνας και την απόδοση ευθυνών για την κλοπή σιδηροδρομικού υλικού στην Ηλεία, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης. Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για την κλοπή τροχαίου υλικού και υλικού σιδηροδρομικής υποδομής που εντοπίστηκε στο Καρδιακάφτι.

Στον Άγιο Βασίλειο έφθασε σήμερα ο Προαστιακός


Προχωράει η επέκτασή του έως τα Αραχωβίτικα
Τα πρώτα του δρομολόγια μέχρι τον Άγιο Βασίλειο έκανε σήμερα το πρωί ο Προαστιακός της Πάτρας. Τα δρομολόγια κύλησαν χωρίς προβλήματα, καθώς στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν είχαν παρατηρηθεί δολιοφθορές στις μπάρες.

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

"Ο εκφοβισμός και ο διασυρμός των Σιδηροδρομικών συνεχίζεται για τρίτο μήν"

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.ΣΑΧΙΝΙΔΗ, προκαλούν πάλι «έμφραγμα» στη μισθοδοσία μας, αφού σήμερα 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 δεν υπάρχει πάλι η προκαταβολή του μισθού μας στις τράπεζες.

Κάλεσμα της ΣΕΚ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 10/9/2011 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά συντρίμμια και ερείπια. Ένας "κατάμαυρος" Σεπτέμβρης και Φθινόπωρο ετοιμάζονται να διαδεχθούν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι!