Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Η νέα τοιχογραφία σε σιδηροδρομικό σταθμό «αποτρέπει τον βανδαλισμό»



Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από παιδιά και καλλιτέχνες της περιοχής

Αποκαλύφθηκε μια τοιχογραφία με θέμα τον σιδηρόδρομο για να αποτρέψει τους βανδαλισμούς και την αντικοινωνική συμπεριφορά κατά τον εορτασμό της κληρονομιάς ενός χωριού.
bbc.com

Το έργο τέχνης στο σταθμό Fitzwilliam κοντά στο Γουέικφιλντ, που ονομάζεται A Bridge Through Time, περιλαμβάνει πίνακες της υπαίθρου και φιγούρες που συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η γεωργία, η εξόρυξη, ο αθλητισμός και η μουσική.

Ο Morris Barrows, 78 ετών, πρόεδρος του Friends of Fitzwilliam Station, είπε ότι η ομάδα ήθελε να κάνει τον σταθμό πιο ευχάριστο για τους ανθρώπους που τον χρησιμοποιούν.

Ο κ. Barrows είπε: «Υπήρχαν πολλοί βανδαλισμοί και αντικοινωνικές συμπεριφορές στο σταθμό, αλλά αυτό μειώθηκε από τότε που ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε έργα τέχνης».

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Wakefield Council και δημιουργήθηκε από την Edgelands Arts με τη βοήθεια του Δημοτικού Σχολείου Fitzwilliam και της King's Meadows Academy.

Ο κ. Barrows είπε ότι τα παιδιά απολάμβαναν την προβολή της δουλειάς τους στο σταθμό.

Είπε: «Ήμασταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν τα παιδιά σε αυτό το έργο και να δημιουργήσουμε κάτι για το οποίο η κοινότητα μπορεί να είναι περήφανη.

«Τα παιδιά έχουν έρθει και φέρνουν τους γονείς και τους παππούδες τους και λένε «κοίτα, αυτό έκανα» και το απολαμβάνουν πραγματικά».
Ο Morris Barrows, πρόεδρος του σταθμού Friends of Fitzwilliam, είπε ότι η τοιχογραφία απέτρεψε τους βανδάλους

Η ομάδα Friends αποτελείται από οκτώ άτομα που προσφέρονται εθελοντικά για τη βελτίωση και τη συντήρηση του σταθμού.

Ο κ. Barrows είπε: «Πριν ξεκινήσουμε την ομάδα, ο βανδαλισμός στο σταθμό ήταν πολύ κακός, αλλά από τότε που αρχίσαμε να βάζουμε έργα τέχνης φαίνεται να μειώνει αρκετά τους βανδαλισμούς.

«Πολλά παράθυρα στο καταφύγιο έσπασαν και οι φράχτες συνέχιζαν να γκρεμίζονται.

«Τώρα, είναι πολύ καλύτερο μέρος για να πάτε και να προλάβετε τρένα».

Η έμπνευση για το έργο τέχνης προήλθε από ντόπιους που επέλεξαν θέματα που ένιωθαν ότι αντιπροσώπευαν τις κοινότητές τους.

Ο πελάτης του Network Rail και διευθυντής της κοινότητας Sandy Lynch είπε ότι η εταιρεία ελπίζει ότι το έργο τέχνης θα συνεχίσει να αποτρέπει τους βανδαλισμούς.

Είπε: «Αυτό το έργο τέχνης φωτίζει τον σταθμό, εστιάζει στην κοινότητα και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πιάσουν το τρένο.

«Η παραβίαση και ο βανδαλισμός καθυστερούν άσκοπα τα τρένα, προκαλώντας δαπανηρές καθυστερήσεις. Αυτή η τοιχογραφία δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά ελπίζουμε ότι βοηθά περισσότερα τρένα να λειτουργούν στην ώρα τους».

sidirodromikanea.blogspot.com