Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Το πιο αργό τρένο της Ινδίας σταματά στους 111 σταθμούς, χρειάζεται 37 ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι, ωστόσο τα εισιτήρια είναι πάντα περιζήτητα!



Οι Indian Railways συνδέουν κάθε γωνιά της χώρας, μεταφέροντας επιβάτες από τα βουνά στις ερήμους, τις παράκτιες περιοχές στο Τζαμού και το Κασμίρ. Υπάρχουν τρένα για μικρές αποστάσεις καθώς και για μεγάλα ταξίδια. 


india.com

Μερικά τρένα τρέχουν ασταμάτητα, ενώ άλλα σταματούν σχεδόν σε κάθε σταθμό. Εδώ θα μιλήσουμε για το τρένο με τις περισσότερες στάσεις στην Ινδία. Αυτό το τρένο κάνει 111 στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του που διαρκεί 37 ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν σε διάφορους σταθμούς.

Τρένο με τον μεγαλύτερο αριθμό στάσεων

Το τρένο με τον μεγαλύτερο αριθμό στάσεων στη χώρα είναι το Howrah-Amritsar Mail, το οποίο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Howrah στη Δυτική Βεγγάλη και Amritsar στο Punjab. Αντί να σταματήσει σε 10, 20 ή ακόμα και 30 σταθμούς, το Howrah-Amritsar Mail σταματάει σε αξιοσημείωτους 111 σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής του. Καλύπτοντας μια απόσταση 1.910 χιλιομέτρων από το Howrah στο Amritsar, αυτό το τρένο ολοκληρώνει το ταξίδι του σε 37 ώρες, σταματώντας σε διάφορους σταθμούς για να παραλάβει και να αποβιβάσει επιβάτες.

Ταχυδρομικοί σταθμοί Howrah-Amritsar, χρονοδιάγραμμα

Το Howrah-Amritsar Mail διασχίζει πέντε πολιτείες: Δυτική Βεγγάλη, Μπιχάρ, Ούταρ Πραντές, Χαριάνα και Παντζάμπ. Σε μεγάλους σταθμούς όπως οι Asansol, Patna, Varanasi, Lucknow, Bareilly, Ambala, Ludhiana και Jalandhar, οι στάσεις είναι σχετικά μεγάλες, ενώ σε μικρότερους σταθμούς, οι στάσεις διαρκούν μόνο 1 έως 2 λεπτά.

Το χρονοδιάγραμμα για το Ταχυδρομείο Howrah-Amritsar έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τον μέγιστο αριθμό επιβατών. Το τρένο αναχωρεί από το σταθμό Howrah στις 7:15 μ.μ. και φτάνει στο Amritsar στις 8:40 π.μ. την τρίτη ημέρα. Αντίστροφα, φεύγει από το Amritsar στις 6:25 μ.μ. και φτάνει στο σταθμό Howrah στις 7:30 π.μ. της τρίτης ημέρας.

Ο ναύλος για αυτό το τρένο με μεγάλη στάση είναι επίσης αρκετά λογικό. Οι τιμές των εισιτηρίων για το Howrah-Amritsar Mail είναι οι εξής: Rs. 695 για Sleeper Class, Rs. 1.870 για το τρίτο AC, Rs. 2.755 για το δεύτερο AC και Rs. 4.835 για το First AC.

sidirodromikanea.blogspot.com