Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων στον "δρόμο προς την ευτυχία" Βίντεο.


* Η έναρξη της διασυνοριακής υπηρεσίας επιβατών του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος, ένα σημαντικό μέρος του διασιατικού σιδηροδρομικού δικτύου, χαιρετίστηκε ως ιστορικό γεγονός για το Λάος, καθώς η χώρα πραγματοποίησε το όνειρό της να γίνει γη -συνδεδεμένος κόμβος στην περιοχή και όχι μόνο.

* Ο Thonglor Duangsavanh, αρχισυντάκτης της τοπικής καθημερινής Vientiane Times, είπε ότι η διασυνοριακή υπηρεσία επιβατών θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Λάος και θα διευκολύνει τις ανταλλαγές ανθρώπων μεταξύ των δύο γειτόνων.

* Από την Παρασκευή, 3.049 επιβατικά τρένα κυκλοφορούν στο τμήμα Λάο του Σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος, μεταφέροντας 2,22 εκατομμύρια επιβάτες. Φέτος έχουν κυκλοφορήσει 834 επιβατικά τρένα, μεταφέροντας 778.000 επιβάτες. Ο μέσος ρυθμός φόρτωσης επιβατών έφτασε το 97,85 τοις εκατό και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός επιβατών ανήλθε σε 10.197 στις 4 Μαρτίου.

ΒΙΕΝΤΙΑΝ, 17 Απριλίου (Xinhua) -- Ο Μπουνθάβι, ένας νεαρός άνδρας από την τουριστική πόλη Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο βόρειο Λάος, ένιωσε μια πολυσύχναστη αύρα της Πρωτοχρονιάς του Λάος που δεν είχε δει για χρόνια στη γενέτειρά του.

Το απέδωσε στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος, ο οποίος ξεκίνησε τη διασυνοριακή υπηρεσία επιβατών την Πέμπτη για να συντομεύσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ του Κουνμίνγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας και της πρωτεύουσας του Λάος, Βιεντιάν, σε 10 και μισή ώρες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

«Νιώθω περήφανος που βλέπω τις αλλαγές που έφερε ο Σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος στην πόλη μου!» είπε ο Bounthavy, ο οποίος εργαζόταν ως διερμηνέας κατά την κατασκευή των σιδηροδρομικών σταθμών Κίνας-Λάος.

Οι τουρίστες, είπε, συρρέουν για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς του Λάος και τα ξενοδοχεία στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα. Πολλοί συγχωριανοί του επικρότησαν την ανάπτυξη και τις αλλαγές που έφερε ο σιδηρόδρομος, προσδοκώντας ένα πιο λαμπρό μέλλον για την πόλη τους.


Τα μέλη του προσωπικού του Λάος υποδέχονται τους επιβάτες που παίρνουν το πρώτο διασυνοριακό επιβατικό τρένο από το Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, προς την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάνε, στο σταθμό Boten του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος στο Luang Namtha, Λάος, στις 13 Απριλίου 2023. ( Xinhua/Xing Guangli)

Η έναρξη της διασυνοριακής υπηρεσίας επιβατών του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος, ένα σημαντικό μέρος του διασιατικού σιδηροδρομικού δικτύου, χαιρετίστηκε ως ιστορικό γεγονός για το Λάος, καθώς η μεσόγεια χώρα πραγματοποίησε το όνειρό της να γίνει ξηρά συνδεδεμένο κόμβο στην περιοχή και όχι μόνο.

Ο σιδηρόδρομος θα γίνει πλέον ένα «χρυσό κλειδί» για το Λάος για να συνδεθεί με την Κίνα και άλλα μέλη της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), κάτι που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου Κίνας-ASEAN και την Οικονομική Συνεργασία Ευρύτερης Υποπεριοχής Μεκόνγκ.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΤΟΜΩΝ

Στο τρένο D888 που αναχώρησε την Πέμπτη από τη Βιεντιάν για το Κουνμίνγκ, ο Αλούνσακ, ένας επιβάτης από το Λάο που πήγε την οικογένειά του στο Κουνμίνγκ για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς του Λάο, ήταν περισσότερο από ενθουσιασμένος που ήταν ένας από τους επιβάτες της πρώτης ημέρας.


Το πρώτο διασυνοριακό επιβατικό τρένο που αναχωρεί από την πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν προς το Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, κινείται στη γέφυρα Ganlanba του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος στην Αυτόνομη Νομαρχία Xishuangbanna Dai στην επαρχία Yunnan, 13 Απριλίου 2023. Xinhua/Shan Yuqi)

«Θα ήθελα να καλέσω τους ανθρώπους του Λάος να έρθουν για να πάρουν αυτό το ιστορικό τρένο στην Κίνα, να δουν τη χώρα τους και να προσκαλέσω Κινέζους να επισκεφθούν το Λάος μέσω του σιδηροδρόμου που αναπτύσσουμε από κοινού», είπε, ακτινοβολώντας από ευτυχία.

Η Σουκλάτη, μέλος του προσωπικού που ερμήνευσε παραδοσιακό τραγούδι και χορό του Λάος για τους επιβάτες, είπε ότι ένιωθε χαρούμενη και περήφανη που έγινε μέρος της εκδήλωσης.

"Το άνοιγμα αυτού του διασυνοριακού σιδηροδρόμου είναι πολύ σημαντικό καθιστώντας το βολικό να ταξιδεύουν σε διεθνές επίπεδο. Οι φοιτητές ή οι τουρίστες, έχουν άλλον τρόπο να διαλέξουν. Θα βοηθήσει την οικονομία, τις μεταφορές, το εμπόριο, τον τουρισμό να ανθίσουν και εκεί θα είναι περισσότεροι άνθρωποι που θα έρχονται και θα φεύγουν», είπε.

«Η διασυνοριακή εξυπηρέτηση επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος θα υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης του Λάο να μετατραπεί από μια χώρα που είναι περίκλειστη στη ξηρά σε μια χερσαία σύνδεση, ως περιφερειακή ή ακόμα και παγκόσμια», δήλωσε ο Khampheuy Philapha, γενικός διευθυντής του Λάο. Πρακτορείο Ειδήσεων (KPL).

Ο Thonglor Duangsavanh, αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας Vientiane Times, είπε ότι η διασυνοριακή υπηρεσία επιβατών θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Λάος και θα διευκολύνει τις ανταλλαγές ανθρώπων μεταξύ των δύο γειτόνων.

"Αυτό μπορεί να καταγραφεί στο βιβλίο ιστορίας της συνεργασίας μεταξύ του Λάος και της Κίνας", δήλωσε ο Suanesavanh Vignaket, υπουργός Πληροφοριών, Πολιτισμού και Τουρισμού του Λάος, την πρώτη ημέρα της διασυνοριακής εξυπηρέτησης επιβατών.

ΑΝΘΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην τουριστική πόλη Vang Vieng του βόρειου Λάος, οι ντόπιοι έριξαν νερό για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά του Λάος στον καυτό ήλιο του Απριλίου.

Παρά τα εντυπωσιακά τοπία του, όπως το καρστικό έδαφος και τις παράξενες σπηλιές, το Vang Vieng ήταν από καιρό ελάχιστα γνωστό στον έξω κόσμο λόγω έλλειψης συγκοινωνιών.

«Από το άνοιγμα του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος, χρειάζεται μόνο μία ώρα για να ταξιδέψετε από τη Βιεντιάν στο Βανγκ Βιένγκ και η τιμή του εισιτηρίου είναι φθηνότερη από αυτή του λεωφορείου. Ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στο Βανγκ Βιένγκ είναι δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν. του παρελθόντος», δήλωσε ο επιβάτης στο σταθμό Vang Vieng, Anhsamay Gnommilavong.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του νέου έτους, τα εκδοτήρια εισιτηρίων γέμισαν από επιβάτες στους σταθμούς Vientiane και Vang Vieng. Κάποιοι πήγαιναν σπίτι για οικογενειακές συναντήσεις, κάποιοι επισκέπτονταν τουριστικές τοποθεσίες και υπήρχαν επίσης τουρίστες από την Ευρώπη και την Αμερική.


Οι επιβάτες εισέρχονται στο σταθμό Vientiane του σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος στο Vientiane, Λάος, 15 Απριλίου 2023. (Xinhua/Xing Guangli)

Ένας Καναδός τουρίστας με το μικρό όνομα Michael, είπε στο Xinhua στο σταθμό Vang Vieng ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ταξίδεψε στο Λάος με την οικογένειά του.

"Την τελευταία φορά επισκεφθήκαμε τη Βιεντιάν μόνο λόγω άβολων συγκοινωνιών. Τώρα με τον άνετο σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος, μπορούμε να ταξιδέψουμε στο βόρειο Λάος. Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα είναι πολύ ευχάριστο", είπε.

Στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Πληροφοριών, Πολιτισμού και Τουρισμού του Λάος δείχνουν ότι από τότε που άνοιξε ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος στις 3 Δεκεμβρίου 2021, έχει ενεργοποιήσει την τουριστική οικονομία του Λάος, καθώς το 85 τοις εκατό των τουριστών από τη Βιεντιάν στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ έχουν επιλέξει να τρένο.

Από την Παρασκευή, 3.049 επιβατικά τρένα κυκλοφορούν στο τμήμα Λάο του Σιδηροδρόμου Κίνας-Λάος, μεταφέροντας 2,22 εκατομμύρια επιβάτες. Φέτος έχουν κυκλοφορήσει 834 επιβατικά τρένα, μεταφέροντας 778.000 επιβάτες. Ο μέσος ρυθμός φόρτωσης επιβατών έφτασε το 97,85 τοις εκατό και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός επιβατών ανήλθε σε 10.197 στις 4 Μαρτίου.

Ο Vignaket, ο υπουργός του Λάος, δήλωσε στο Xinhua ότι με την υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων, ο Σιδηρόδρομος Λάος-Κίνας, ένα έργο ορόσημο Belt and Road, έχει μετατραπεί από σχέδιο σε πραγματικότητα, που θα μείνει στην ιστορία της διμερούς συνεργασίας.

Ο Liu Hong, γενικός διευθυντής της Laos-China Railway Co. Ltd., δήλωσε ότι ο σιδηρόδρομος είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Ο σιδερένιος δράκος, που κουβαλά τη φιλία, τα όνειρα και τις ελπίδες των δύο λαών, οδεύει προς ένα καλύτερο μέλλον. (Βιντεορεπόρτερ: He Chunhao, Ding Yiquan, Wang Anhaowei, Zhang Jianhua, Lin Hao, Sun Yi, Phouthaphone, Jiang Sai, Sun Min, Zeng Wei. Επιμελητές βίντεο: Yang Zhixiang, Zhang Yuhong, Zhou Sa'ang, Liu Ruoshi) ■

english.news.cn
sidirodromikanea.blogspot.com