Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Δεκάδες τραυματίες μετά από σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο στο Μπαγκλαντές


 Τουλάχιστον 50 επιβάτες τραυματίστηκαν αργά την Κυριακή όταν επιβατικός συρμός έπεσε πάνω σε σταθμευμένο εμπορευματικό τρένο στην πόλη Cumilla του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα του Laksham, Jashim Uddin, επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οκτώ βαγόνια και η μηχανή του Sonar Bangla Express εκτροχιάστηκαν στη Ντάκα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους και νοσοκομειακές πηγές, οι τραυματίες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην περιοχή Cumilla, που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα (56 μίλια) νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα.
Κάποιοι από τους επιβάτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ πολλοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μετά από θεραπεία πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο Ουντίν πρόσθεσε ότι μετά το περιστατικό, η σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ της Ντάκα και του κύριου λιμανιού της χώρας Chattogram διακόπηκε.
Τα ατυχήματα στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών ατυχημάτων, είναι πολύ συνηθισμένα στο Μπαγκλαντές.
Η αμέλεια των καθηκόντων από αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών και των σταθμαρχών και οι παράνομες κατασκευές, όπως τα πλωτά παζάρια που δημιουργούνται στις σιδηροδρομικές γραμμές, θεωρήθηκαν ως οι αιτίες των ατυχημάτων και των θανάτων.

en.mehrnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com