Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Αυτά είναι τα καλύτερα και τα πιο γρήγορα τρένα στην Ασία



Είτε μας αρέσει είτε όχι η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ζωής μας. Η Ασία φιλοξενεί πολλές από τις σημερινές προηγμένες τεχνολογίες, μία από τις οποίες είναι τα τρένα υψηλής ταχύτητας. Τα τρένα bullet της Ιαπωνίας και της Κίνας είναι από τα ταχύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο. Η Ινδία είναι επίσης σίγουρη ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο της τρένο bullet μέχρι το 2026. Ακολουθεί μια γρήγορη συλλογή μερικών από τα πιο δημοφιλή και ταχύτερα τρένα bullet στην Ασία.

Τα καλύτερα τρένα Bullet στην Ασία
Σαγκάη Maglev


Παρόμοια με τη σειρά L0 της Ιαπωνίας, το Shanghai Maglev (ονομάζεται επίσης Shanghai Transrapid) είναι ένα τρένο με μαγνητική αιώρηση που λειτουργεί έξω από τη Σαγκάη. Τα τρένα Maglev λειτουργούν με βάση την αρχή της Μαγνητικής Αύξησης, εξ ου και το όνομα. Ένα από τα παλαιότερα εμπορικά τρένα maglev που εξακολουθεί να λειτουργεί, το Shanghai Maglev αποδίδει τελική ταχύτητα περίπου 431 km/h. Πάρτε αυτό το τρένο εάν πετάτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης. Μπορείτε να πηδήξετε στο κέντρο της Σαγκάης ή να το πάρετε μέχρι τα προάστια του κεντρικού Pudong, όπου τελειώνει η γραμμή.

Tokaido Shinkansen


Το πρώτο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας, το Tokaido Shinkansen μεταφέρει επιβάτες από το 1964. Είναι επίσης το πρώτο σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας στον κόσμο. Τα τρένα Tokaido Shinkansen της Ιαπωνίας λειτουργούν από την JR Central και συνδέουν μεγάλες ιαπωνικές πόλεις όπως το Τόκιο, τη Ναγκόγια, την Οσάκα και το Κιότο. Είναι από τις πιο πολυταξιδεμένες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ιαπωνία. Τα δημοφιλή τρένα σε αυτήν τη γραμμή περιλαμβάνουν το Nozomi, το Hikari και το Kodama.

Korea Train Express



Όταν βρίσκεστε στη Νότια Κορέα , μην παραλείψετε να οδηγήσετε στα τρένα bullet KTX. Αυτό το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας συνδέει κορεατικές πόλεις σε λίγες ώρες. Το δίκτυο έχει πολλαπλές εύκολες διαδρομές για τουρίστες και ντόπιους. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός άνεσης και ταχύτητας, αυτά τα τρένα προσφέρουν μια εμπλουτιστική εμπειρία στους επιβάτες. Το τρένο από τη Σεούλ προς το Μπουσάν είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των επισκεπτών. Άλλες σημαντικές διαδρομές από τη Σεούλ που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι Gyeongbu, Honam, Gyeongjeon, Jeolla και Gangneung.

Σειρά N700S Shinkansen


Το N700 Supreme τέθηκε σε λειτουργία το 2020 και μεταφέρει τους επιβάτες από το σταθμό του Τόκιο στον σταθμό Shin-Osaka στην Οσάκα σε χρόνο ρεκόρ. Το τρένο που σπάει ρεκόρ δεν είναι μόνο πολύ ομαλό και εξαιρετικά γρήγορο, αλλά μπορεί επίσης να κινήσει με ασφάλεια και να μεταφέρει επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Η σειρά N700S διαθέτει νέα χαρακτηριστικά αιχμής που μειώνουν την αντίσταση του αέρα και τον θόρυβο σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα.

Σειρά Fuxing Hao


Τα τρένα υψηλής ταχύτητας Fuxing Hao της Κίνας κατασκευάζονται από την κινεζική εταιρεία CRRC με την υποστήριξη του China Railway. Τα τρένα της σειράς Fuxing λειτουργούν τακτικά με ταχύτητες έως και 354 km/h. Όταν δοκιμάστηκε, το Fuxing είχε φτάσει ακόμη και τα 418,4 km/h. Τα τρένα της σειράς Fuxing Hao ταξιδεύουν σε πολλές γραμμές υψηλής ταχύτητας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλής διαδρομής μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης. Τα τρένα κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2017 και υποστηρίζεται ότι είναι ταχύτερα από τα ιαπωνικά Shinkansen.

lifestyleasia.com
sidirodromikanea.blogspot.com