Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Επίθεση του Εργατικού Κέντρου Βόλου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ζητεί να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Βόλου - Λάρισας

Nα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Βόλου - Λάρισας ζητεί με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου στηλιτεύοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόφαση που έλαβε στο πλαίσιο της πανδημίας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 100% της TΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι του ευτελούς τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφού η εταιρία στο διάστημα αυτό εντελώς ανενόχλητη σταδιακά απαξίωσε το κοινωνικό αγαθό που λέγεται σιδηρόδρομος, ιδιαιτέρως στη Θεσσαλία (και εξόχως στη Μαγνησία), προχώρησε τώρα στην πλήρη κατάργηση της γραμμής Βόλου - Λάρισας.

Δεν περιμένουμε -και δεν δεχόμαστε ως αξιόπιστη- καμιά απάντηση από την ιταλικών ιδιωτικών συμφερόντων εταιρία, ούτε θα αρκεσθούμε στις όποιες επικλήσεις της και τα προσχήματα.

Αξιώνουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση και από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, εάν πρέπει - και θαρρούμε πως πρέπει- για το εάν μια εταιρία, στην οποία εκχωρήθηκε το δικαίωμα εκμετάλλευσης ενός συγκοινωνιακού κοινωνικού αγαθού έχει, εκ της σύμβασης αυτής, το δικαίωμα, στο όνομα των λογιστικών υπολογισμών της, να το «ξηλώνει» μεθοδικά και τελικώς να το καταργεί.

Ζητάμε άμεσες, ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις για το εάν μια ιδιωτική (ξένη μάλιστα) εταιρία έχει το δικαίωμα να γίνεται, κατά το δοκούν, ρυθμιστής είτε κερδοφορίας, είτε άσκοπης απώλειας των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, από τους οποίους πληρώθηκαν και συνεχίζουν να πληρώνονται τα τεράστια ποσά για την κατασκευή έργων υποδομής, μαζί με Κοινοτικά κονδύλια.

Δεν μας αρκούν οι πολιτικές επικοινωνιακές παρεμβάσεις εκείνων που εκπροσωπούν την προηγούμενη ή τη νυν κυβέρνηση. Ζητάμε ουσιαστικές ενέργειες, όχι μόνο από τούς επιτρέποντες την ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καθορίζει εκτός από τα λογιστικά οφέλη της και άλλες παραμέτρους στον τομέα του ευαίσθητου αυτού συγκοινωνιακού δημόσιου κοινωνικού αγαθού, αλλά και από την ελέγχουσα και τις πολιτικές, ενίοτε, δοσοληπτικές «αμαρτίες», Δικαιοσύνη.

Δεν είναι απαίτηση δική μας, αλλά των χιλιάδων εργαζομένων και των πολιτών, που έχουν μετατραπεί σε επιβατικά «αθύρματα» της όποιας...ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

.taxydromos.gr