Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΟΚ: Τα χιόνια, ο Ρέμος και η αποθέωση στον ΟΣΕ!

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τελευταία κατάκτηση τίτλου για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει μια χρυσή ευκαιρία να συμμετάσχει φέτος ξανά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (στις 13 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει την Κύμη στον ημιτελικό), εμπειρία που δεν έχει καταφέρει να βιώσει την τελευταία 20αετία τουλάχιστον.

Σαν σήμερα, στις 31 Ιανουαρίου του 1999 πριν από 20 χρόνια ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδινε το «παρών» σε τελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ την οποία τελικά κέρδισε με 71-54. Αυτός ήταν και ο τελευταίος τίτλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που τα επόμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε από οικονομικά προβλήματα που δημιούργησαν παράγοντες του.

ΚΑΝΤΕ CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για να φτάσει στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου το οποίο είχε διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο ΠΑΟΚ χρειάσθηκε να θέσει νοκ άουτ τον Ολυμπιακό, τον ΚΑΟΔ και το Σπόρτινγκ, ενώ στον ημιτελικό είχε αντιμετωπίσει τον Άρη: «Παρά την μέτρια εικόνα μας στο πρωτάθλημα δείξαμε φοβερή θέληση. Μπέρι, Μπαλογιάνης και Φράνκι Κινγκ ήταν φοβεροί, κερδίσαμε εύκολα και στον ημιτελικό και στον τελικό» θυμάται στο «Εθνοσπόρ» ο Σωτήρης Νικολαΐδης, μέλος εκείνης της ομάδας. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρίσκονταν ο Κώστας Φλεβαράκης ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας στα μέσα της σεζόν από τον Σβι Σερφ.

Μεταξύ των αντιπάλων παικτών του ΠΑΟΚ στον τελικό με την ΑΕΚ ήταν κι ο Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος σε εκείνο το ματς είχε πετύχει μόλις 2 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του.

«Μετά το ματς θυμάμαι είχαμε πάει στον Ρέμο στην Αθήνα, μάς είχε προϊδεάσει από την προηγούμενη ημέρα. Μας είχε πει «παιδιά αν κερδίσετε θα έρθετε σε μένα» όπως κι έγινε. Θυμάμαι επίσης πως ήταν πολύ χαρούμενος ο Φράνκι Κινγκ, ήταν η πρώτη φορά που κέρδιζε κάτι στην καριέρα του», λέει ο Γιάννης Γιαννούλης.

Το ταξίδι της επιστροφής ήταν περιπετειώδες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να επιστρέψει αεροπορικώς κι έτσι επιλέχθηκε η λύση του τραίνου με την υποδοχή χιλιάδων φιλάθλων να… μεταφέρεται στις αποβάθρες του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Οι διαιτητές: Πιτσίλκας-Κορομηλάς

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Κολντεμπέλα 5, Νικολαίδης Σ. 2, Μπέρι 19, Μασλαρινός, Μπαλογιάννης 16(4), Κινγκ 21, Μοράλες 2, Γιαννούλης 6, Κακιούσης, Δέσπος, Χρήστου, Πέραλ. στο δυναμικό του ΠΑΟΚ ανήκαν και οι: Παπαχρήστος, Ηλιόπουλος, Κακιούσης, Δέσπος

ΑΕΚ (Πολίτης): Παπανικολόπουλος 3(1), Κορωνιός 2, Ντάνιελς 12(2), Πρέλεβιτς 2, Αρλάουκας 18, Χατζής 5(1), Ντικούδης, Τσακαλίδης 7, Άντερσεν 2, Κακιούζης 3, Παπαδόπουλος.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΕΛΑΝΗΣ
ethnos.gr
sef1999.jpg