Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Κ.Μπαργιώτας: Επιτακτική η υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Το θέμα της υπογείωσης των γραμμών του ΟΣΕ στη Λάρισα φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, που αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 21/6, ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Μπαργιώτας, καθώς, όπως αναφέρει ο βουλευτής, τα ατυχήματα –και δυστυχώς πολλές φορές θανατηφόρα- έχουν λάβει διαστάσεις «μάστιγας» τα τελευταία χρόνια.

«Χρόνιο αίτημα σύσσωμης της κοινωνίας της Λάρισας αποτελεί η υπογείωση ή η μετατόπιση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που αποτελούν κίνδυνο, καθώς διαπερνούν το κέντρο της πόλης, κόβοντάς την κυριολεκτικά στη μέση. Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στις απαρχαιωμένες ισόπεδες διαβάσεις όσο και στις αφύλακτες πρακτικά ανοικτές σιδηροδρομικές γραμμές εντός του αστικού ιστού. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως η περίφραξη των γραμμών παρουσιάζει πολλά ανοίγματα σε σημείο που μπορεί να περάσει ακόμη και ένας ενήλικας.
Το μέγεθος και η οξύτητα του προβλήματος έχουν πολλάκις αναδειχτεί από τους τοπικούς φορείς. Ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων ότι θα γίνουν οι σχετικές μελέτες, ουδεμία ενέργεια υπήρξε, με την επίκληση υψηλού κόστους. Επειδή πρόκειται για αδράνεια που πλέον κοστίζει ανθρώπινες ζωές, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις που θα δώσει ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών στα ακόλουθα ερωτήματα: 1) Θα υπάρξει υπογείωση/μετατόπιση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ στη Λάρισα; Και πότε; Έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια; 2) Μέχρι να γίνει η υπογείωση/μετατόπιση των γραμμών πως θα εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των τρένων μέσα από την πόλη; Θα ληφθούν άμεσα μέτρα και ποια;» ερωτά ο κ.Μπαργιώτας τον αρμόδιο υπουργό.

Πηγή: ert.gr