Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΕΝΑ, ΤΑΞΙ.

-Μασέλες, μπουζούκια και καρότσια στα αζήτητα
- Πώς όμως μπορούν να τα αναζητήσουν

Και εκεί που λες πως είσαι εντάξει και τα ‘χεις κάνει όλα, ξαφνικά γουρλώνεις τα μάτια και θυμάσαι πως κάτι έχεις ξεχάσει.
Είναι η αποκαλούμενη «φλασιά» και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου σε κάνει να ανατρέξεις πού μπορεί να το έχεις αφήσει. Τι; Τα πάντα…

Από δαύτους η Λάρισα είναι γεμάτη. Ξεχασιάρηδες. Κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτου επαγγέλματος, όλων των φύλων. Όσον αφορά τώρα στα αντικείμενα που αφήνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθημερινά, εκεί πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε. Από κλειδιά, κινητά, σακούλες που είναι τα πολύ συνηθισμένα μέχρι και μασέλες, μπουζούκια αλλά και παιδικά καρότσια. Τώρα αν κάποιος ξέχασε και το παιδί σε κάποια άλλη στιγμή, κανείς δεν τον γνωρίζει. 
*«Πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο στον προαστιακό και στα δρομολόγια για τον Βόλο» λέει στην «Ε» εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ξεχασιάρηδες είναι πολλοί και αφήνουν τα πάντα στα βαγόνια των τρένων που σταματούν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας. «Βαλίτσες, λάπτοπ, γυαλιά, κλειδιά, μα μια φορά βρήκαμε και καροτσάκι για παιδί που κάποιος ή κάποια το ξέχασε μέσα στο βαγόνι και έφυγε χωρίς αυτό». Τα αντικείμενα αυτά πηγαίνουν στο γραφείο απολεσθέντων στη Λάρισα για ένα διάστημα. Από εκεί, αν δεν αναζητηθούν για ένα διάστημα, οδηγούνται στο αντίστοιχο γραφείο της Αθήνας. 
* Το τηλεφωνικό κέντρο των Ραδιοταξί Λάρισας έχει ακούσει και καταγράψει πολλά τέτοια περιστατικά. Τόσα χρόνια άλλωστε, τόσες νύχτες και τόσοι επιβάτες. «Ακόμα και μασέλα έχει ξεχάσει κάποιος» λέει στην «Ε» ο πρόεδρος των Ραδιοταξί κ. Νίκος Πιπερίδης και συμπληρώνει «σακούλες με φαγητά, γλυκά, βαλίτσες και διάφορα άλλα». Όμως υπογραμμίζει πως «όταν ξεχαστεί κάτι στο πορτ μπαγκάζ και έχει στοιχεία, είναι ευθύνη του οδηγού να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη. Σε διαφορετική περίπτωση όλα όσα δηλώνονται και περιμένουμε να μας καλέσουν για να τα επιστρέψουμε. Τα περισσότερα από αυτά ωστόσο πέφτουν από τις τσέπες τους. Κλειδιά, κινητά, πορτοφόλια είναι πολύ συνηθισμένα αντικείμενα». Η συμβουλή του ωστόσο είναι ξεκάθαρη. Να θυμούνται οι επιβάτες τον αριθμό του ταξί ή απλά να πούνε στο τηλεφωνικό κέντρο τη διαδρομή τους. Αν γίνουν αυτά «Τίποτα δεν χάνεται μέσα από το ταξί. Ποτέ δεν είχε κρούσμα που να μην βρήκαμε αντικείμενο που έπεσε μέσα». 
* Το Αστικό ΚΤΕΛ είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν χιλιάδες επιβάτες καθημερινά σε όλο τον νομό. Επόμενο λοιπόν είναι να είναι πολλά και τα αντικείμενα που αφήνουν καθημερινά στα καθίσματα ή στο πάτωμα των λεωφορείων οι «ξεχασιάρηδες». Από αυτά που βρίσκονται, κάποια είναι συνηθισμένα «κινητά, ομπρέλες, τσάντες με βιβλία, σακούλες με ρούχα, πορτοφόλια» μας λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας αλλά έχει και άλλα «σε συγκεκριμένα δρομολόγια που ανεβαίνουν μαθητές των μουσικών σχολείων συχνά βρίσκουμε και μουσικά όργανα. Μπουζούκι, κλαρίνο, βιολί είναι κάποια από αυτά».
Όταν κάτι χάνεται μέσα στο αστικό και εν συνεχεία το βρίσκει ο οδηγός, τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το αναζητήσει μέσω του Σταθμαρχείου.

Πηγή: eleftheria.gr