Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι, το σύστημα που έχει λειτουργήσει για δύο ημέρες και παρότι η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μηχάνημα ήταν στο σταθμό της Ομόνοιας επί συνόλου 9 κέντρων της ΟΣΥ και όλων των σταθμών του ΜΕΤΡΟ που λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα. «Σιγά τα λάχανα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Πάντως, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι, ούτε απειλεί, ούτε απείλησε κανέναν υπάλληλο με απόλυση αλλά όποιος αρνείται να κάνει τη δουλειά του, μη εξυπηρετώντας τους πολίτες, θα πάει στο Πειθαρχικό. «Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν για να αφήσουμε περιθώρια σε όσους θέλουν να πωλούνται πλαστές κάρτες και εισιτήρια συμπλήρωσε ο υπουργός».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μεταφορά του αμαξοστασίου που λειτουργεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε ότι είναι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας αλλά και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενός παλαιού στρατοπέδου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή. «Αυτός δεν θα είναι λόγος καθυστέρησης για την επένδυση», διαβεβαίωσε ο υπουργός.
Συντάκτης: Δημήτρης Ράντος
Πηγή: athina984.gr