Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Δυνατά και η Sarmed για το Θριάσιο.

   Κατά την τελευταία τριετία της κρίσης, κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό των εργαζομένων και να επεκταθεί. Πλέον ένας από τους κυριότερους στόχους της Sarmed, της εταιρείας logistics της οποίας επικεφαλής είναι η “δεύτερη γενιά” της οικογένειας Σαραντίτη, είναι η διεθνοποίηση της δραστηριότητας.
  Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με σαουδαραβικό εμπορικό όμιλο, επιδιώκοντας να αναπτύξει το δίκτυο του στόλου της και τοπικά κέντρα διανομής σε επιλεγμένες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
  Η εταιρεία ελέγχει το 53% και το 4,5% της αγοράς logistics οχημάτων και της αγοράς γενικού φορτίου, αντίστοιχα και διαθέτει 30 ιδιόκτητα φορτηγά και 200 συνεργαζόμενα οχήματα μεταφορέων.
  Το σχεδιαζόμενο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιο- κατά τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωπο με σερί άγονων δημοπρατήσεων- βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα για την Sarmed που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο διαγωνισμό της θυγατρικής του ΟΣΕ εταιρείας (για την υλοποίηση και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου).
“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, είχαμε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το διαγωνισμό του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο και θεωρούμε ότι κάθε παραχώρηση πρέπει να γίνεται με διαφανείς και δομημένες διαδικασίες. Ήδη από το 2014 έχουμε προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πεδίο των συνδυασμένων μεταφορών και παραδόσεων μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και του κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη, μία συνεργασία, η οποία περνά από τις πρώτες ...παιδικές ασθένειες και αναπτύσσεται” σημείωσε στο πλαίσιο της χθεσινής δημοσιογραφικής συνάντησης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σαραντίτης.
  
Κύκλος εργασιών 21 εκατ. ευρώ

   Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών για το 2014 αυξήθηκε σε 20,9 εκατ. ευρώ από 15,8 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν από 68,4 εκατ. ευρώ σε 70,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η κερδοφορία παραμένει στα ίδια επίπεδα δεδομένου ότι το περιθώριο κέρδους δεν έχει μεταβληθεί.
  Η Sarmed διαθέτει εγκαταστάσεις σε Μάνδρα, Μαγούλα, ΒΙ.ΠΕ Σίνδου και στη Θήβα, ενώ το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερους από 100 πελάτες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Ετησίως παραδίδει 17 εκατ. κιβώτια, 340.000 παλέτες και 95.000 τόνους εμπορευμάτων, ενώ απασχολεί 205 εργαζόμενους από 112 το 2010.
  Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, αποτελώντας την μετεξέλιξη της Σαραντίτης Ο.Ε. που δραστηριοποιούνταν από το 1955 στον τομέα παροχής εκτελωνιστικών υπηρεσιών.

Συντάκτης: Δημήτρη Δελεβέγκου
Πηγή: capital.gr