Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καλοκαιρινό success story για τις συνδέσεις Θεσσαλονίκη-Βαλκάνια

Οι υψηλές πληρότητες των καθημερινών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Βουλγαρία, πΓΔΜ και Σερβία και τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ενίσχυσή τους


Έξτρα πόντους παίρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόφασή της να συνδέσει με καθημερινές επιβατικές αμαξοστοιχίες τη Θεσσαλονίκη με Σόφια, Σκόπια και Βελιγράδι, ενισχύοντας το τουριστικό ρεύμα προς τη βόρειο Ελλάδα και εξασφαλίζοντας πρόσθετη κίνηση και έσοδα από τους Βαλκάνιους που επιλέγουν το τρένο για να ταξιδέψουν με κατεύθυνση την Αθήνα.

Τα νέα αυτά δρομολόγια (ένα την ημέρα προς και από τους παραπάνω προορισμούς), ξεκίνησαν το Μάιο, με πληρότητες πολύ μέτριες, από 30% ως 50%. Αλλά μέσα στο καλοκαίρι η αύξηση στη κίνηση δικαιολόγησε απόλυτα το άνοιγμα των συγκεκριμένων τριών γραμμών.

«Το καλοκαίρι οι πληρότητες σχεδόν διπλασιάσθηκαν και τέλη Αυγούστου έφτασαν σε ποσοστά μεταξύ 70% και 80%. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο τον Ιούλιο, στις τρεις αυτές γραμμές μεταφέραμε 5.000 άτομα», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Τώρα, που σιγά- σιγά πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, είναι η ώρα «να γίνουμε πιο δημιουργικοί», όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρείας, αναφερόμενος στις σχέδια που γίνονται για να προσελκυσθεί μεγαλύτερος αριθμός επιβατών τους χειμερινούς μήνες.

Εκτός από τη διαφήμιση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συζητάει με τους Βουλγαρικούς Σιδηρόδρομους, τη προώθηση ταξιδιωτών στο Μπάνσκο, συνδέοντας τον συγκεκριμένο προορισμό με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Η σύνδεση θα γίνει με λεωφορεία, που θα παραλαμβάνουν τους επιβάτες του τρένου από τον πλησιέστερο σταθμό, που απέχει από το ορεινό θέρετρο περίπου 15 χλμ. Η λεωφορειακή αυτή γραμμή θα μπορεί να λειτουργεί ειδικά για τους επισκέπτες, ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, πιθανώς και Πέμπτη.

Για τη στήριξη των τριών αυτών γραμμών, από φέτος ξεκίνησε μία άτυπη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

«Σκεπτόμαστε για την επόμενη χρονιά να έχουμε ενιαίο εισιτήριο για όσους επιλέγουν να πάρουν το τρένο από Σόφια, Βελιγράδι και Σκόπια έχοντας σαν τελικό προορισμό τους κάποιο σημείο της Χαλκιδικής. Η συνεργασία αυτή θα συστηματοποιηθεί περισσότερο και θα πάρει και επίσημο χαρακτήρα», πρόσθεσε ο κ. Ζηλιασκόπουλος.

Τέλος, μία ακόμη σκέψη είναι, αφού υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία με τον ΟΑΣΘ, να συνδεθεί ο Σταθμός Θεσσαλονίκης με το Mediterranean Cosmos, αφού πολλοί από τους χρήστες των τριών αυτών συνδέσεων, κατευθύνονται στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.

Της Άννης Καρολίδου
voria.gr