Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι Κινέζοι ετοιμάζουν νέα έκπληξη στον τομέα των σιδηροδρομικών κατασκευών

Τίποτε δεν είναι για τους Κινέζους αδύνατο. Όλα είναι δυνατά. Τα όσο σχεδιάζουν ίσως μας φαντάζουν σενάρια κινηματογραφικής ταινίας αλλά δείτε τι ετοιμάζουν στα επόμενα δυο με τρία χρόνια στο τομέα των σιδηροδρομικών κατασκευών.
Σχεδιάζουν λοιπόν να κατασκευάσουν την μεγαλύτερη στον κόσμο υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα στην θάλασσα   Bohai Strait που θα ενώνει τις πόλεις Νταλιάν και Γιαντάι. Η υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα θα έχει πάνω από 100 χιλιόμετρα  μήκος και η απόσταση με τρένα υψηλών ταχυτήτων θα γίνεται σε 20 λεπτά της ώρας. Σήμερα οδικά χρειάζεται να διανυθούν τα  1. 400 χιλιομέτρων απόσταση σε οκτώ ώρες μεταξύ των δυο πόλεων. Για τους  Κινέζους ίσως είναι και έργο πρόβα για τα μελλοντικά τους σχέδια για διηπειρωτικές  σιδηροδρομικές κατασκευές. Όπως είναι γνωστό  οι Κινέζοι επεξεργάζεται σχέδια για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα την συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω Βερίγγειου Πορθμού όπου θα χρειαστεί να κατασκευαστεί σιδηροδρομική σήραγγα 200 χιλιομέτρων.


Η υποθαλάσσια σήραγγα στο Βερίγγειο Πορθμό, θα αποτελεί έναν άνευ προηγουμένου άθλο μηχανικής, αφού θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο υποθαλάσσια σήραγγα, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη σήραγγα της Μάγχης.

Επιμελεία: Χρήστος Γιαννακίδης