Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων ΔΑΚΕ-Κυρ. Μητσοτάκη

Σκληρή  απάντηση του προέδρου της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκη
Χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας παίρνει η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Ο καβγάς συνεχίστηκε μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα 99,5», με τον πρόεδρο της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας να αποκαλεί τον βουλευτή του κόμματος «Εφιάλτη». ..

Σχολιάζοντας την αφίσα της ΔΑΚΕ κατά των αποκρατικοποιήσεων, η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για την κόντρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως "αν δεν ήξερα ότι την έχει βγάλει η ΔΑΚΕ, θα νόμιζα ότι την έχει βγάλει το ΠΑΜΕ". Κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι εξαπέλυσαν προσωπική επίθεση εναντίον του επειδή δεν μπορούσαν να απαντήσουν επί της ουσίας σε όσα υποστήριξε. "Το έζησα πάρα πολύ έντονα και όταν έκανα τις δηλώσεις για τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών", πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση συναδέλφων του.
Σχολιάζοντας τις φήμες που φέρουν τον γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γ. Μανώλη να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, δήλωσε ότι "δεν τη προσωποποιώ και δεν ξέρω ποιος κρύβεται από πίσω. Δεν με ενδιαφέρει [...]Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Ν.Δ. να έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα". Πρόσθεσε ότι όσα είπε ήταν απόλυτα εναρμονισμένα με την επίσημη γραμμή της Ν.Δ.
"Η ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να εκφράζεται από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές σε ΔΕΚΟ που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για το πώς θα κρατήσουν τα προνόμιά τους", σημείωσε.

Σκληρή απάντηση από τη ΔΑΚΕ

Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι "διώχνει κόσμο από τη Ν.Δ. και τον στέλνει σε άλλα κόμματα". Υποστήριξε ότι ο βουλευτής αποτελεί "αμελητέα ποσότητα" για τη συνδικαλιστική παράταξη.
Χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως "στην Ελλάδα υπήρχαν διαχρονικά Εφιάλτες", καθώς και ότι "ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει όχι μόνο Εφιάλτες, αλλά και σύγχρονους δοσίλογους του έθνους", συμπληρώνοντας ότι ο λαός θα κρίνει αν είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης "δοσίλογος".
Απαντώντας στα περί "κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, δήλωσε ότι μπήκε με εξετάσεις στον ΟΣΕ και αισθάνεται υπερήφανος γι' αυτό."Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποιος τον διόρισε στην τράπεζα που υπηρέτησε; Μπορεί να μας πει με ποιανού λεφτά έγινε βουλευτής;" διερωτήθηκε.
"Οι μεγάλοι ηγέτες ορίστηκαν στην Ελλάδα και αλλού με τα μεγάλα και στιβαρά 'όχι' που έχουν πει. Όχι με τα πολλά και υποταγμένα 'ναι' που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Και γι’ αυτό στη ζωή του δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ηγέτης", κατέληξε στην τοποθέτησή του.