Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επανεξέταση κατάργησης δρομολογίων του ΟΣΕ

Να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους για κατάργηση της Δ’ Επιθεώρησης και του Δ’ Τμήματος Γραμμής, καθώς και των απευθείας δρομολογίων από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και την μείωση των δρομολογίων Λάρισας - Βόλου καλεί η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας κα Τζούλια Τσαλίκη, τον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο όσο και τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο...
Με την πεποίθηση όπως σημειώνει, ότι θα «δοθεί τουλάχιστον η ευκαιρία περαιτέρω συζήτησης των αποφάσεων αυτών» η κα Τσαλίκη ενώνει τη φωνή της μεταφέροντας την πικρία και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα, για το διπλό πλήγμα που υφίσταται από την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ και την αναθεώρηση του Οργανογράμματος, με την οποία καταργούνται υπηρεσίες.
Μάλιστα επισημαίνει ότι «παρακολουθούμε, στηρίζουμε και επικροτούμε όλες τις προσπάθειες εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας των Οργανισμών σας, αλλά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το όριο μεταξύ της εξυπηρέτησης των στόχων αυτών και του σιδηροδρομικού αποκλεισμού μιας μεγάλης αστικής περιοχής, της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και της παραγωγικής της βάσης.
Όμως επισημαίνω ότι η υποβάθμιση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό για το δίπολο Βόλου – Λάρισας σε σημείο ακύρωσής του, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τυχόν τεχνικοοικονομικές προβλέψεις για την ελκυστικότητα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την ηλεκτροκίνηση, που προωθείται μέσω της μελέτης στα πλαίσια του προγράμματος JESSICA.
Πραγματικά θα θέλαμε να τεθούν υπόψη μας τα στοιχεία εξοικονόμησης και κόστους-οφέλους που προκύπτει από τις ως άνω περικοπές, καθώς και το αν έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες μάρκετινγκ – προσέλκυσης χρηστών, από ηλεκτρονικές κρατήσεις ως συνδρομητικές προσφορές, non-stop δρομολόγια, αλλά και βελτίωση των ανέσεων που παρέχονται».

πηγή: Μαγνησία