Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη Βορίδη αύριο στις σήραγγες Καλλιδρόμου και Όθρυ

Αύριο στην Φθιώτιδα περιοδεύει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε σιδηροδρομικά έργα και συγκεκριμένα: στις 10.30 θα επισκεφτεί την σήραγγα Καλλιδρόμου (νότια πλευρά Τιθορεάς) και αμέσως μετά θα βρεθεί στις 12.45 στα υπό εξέλιξη έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην Όθρυ, γραμμή (Λιανοκλάδι - Δομοκός.
Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή Σιδηροδρομικά εργα γίνονται από το 1997 ενώ δεν προβλέπεται να τελειώσουν πριν το 2015, δηλαδή σχεδόν 20 χρόνια μετά! Επίσης αναμένουμε την ανακοίνωση της δημοπράτησης για την ολοκλήρωση όλου του τμήματος μήκους 106χλμ Τιθορέα- Λιανοκλάδι-Δομοκός.
Τα συγκεκριμένα έργα είναι τα σημαντικότερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα καθώς αποτελούν το τελευταίο εκτεταμένο εργοτάξιο στην προσπάθεια που γίνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να αναβθμιστούν οι γραμμές, να γίνουν διπλές, ηλεκτροκίνητες και να κινούνται με ταχύτητες που αγγίζουν σε ορισμένα σημεία τα 200χλμ.
Παρουσία Υπουργού στην περιοχή που γίνονται τα έργα έχουμε να δούμε από το 2007, επί εποχής Υπουργείας του κου Λιάπη με τις αξέχαστες εξαγγελίες για την ολοκλήρωση των έργων που μετά "στοίχειωσαν".
ypodomes