Η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά θα φέρει διακοπή της λειτουργίας του για 30 έως 40 ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου
.kathimerini.gr
Στην ανάγκη διακοπής της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης για 30 έως 40 ημέρες αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, εξαιτίας της επέκτασης της γραμμής προς την Καλαμαριά.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ3, στόχος είναι να ενσωματωθεί η Καλαμαριά στο δίκτυο του μετρό μέχρι το τέλος του 2025, παρά το γεγονός ότι προκύπτουν δυσκολίες από την παράλληλη υλοποίηση έξι διαφορετικών συμβάσεων και την αγορά συρμών τόσο για την κεντρική γραμμή όσο και για την επέκταση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, «είναι ένα σύνθετο εγχείρημα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι ώς το τέλος του χρόνου θα το έχουμε ολοκληρώσει».
Ο Νίκος Ταχιάος χαρακτήρισε την 30ή Νοεμβρίου 2025 «ορατή προθεσμία» για την παράδοση του έργου, εξηγώντας πως, σε περίπτωση απόκλισης, αυτή θα είναι ελάχιστη.
«Το μόνο που μας απασχολεί είναι η ανάγκη διακοπής της βασικής γραμμής για έναν μήνα έως 40 μέρες, με το πότε και εάν θα γίνει αυτό διαδοχικά ή σε τμήματα να εξαρτάται από τις τελικές λεπτομέρειες», είπε.
Επίσης, αναφερόμενος στην επέκταση προς Καλαμαριά, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτριώσεων, μια κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, με την ενεργή συνδρομή του Δήμου Καλαμαριάς και τις προγραμματισμένες δικαστικές διαδικασίες για τις πρώτες δικάσιμες ήδη στις αρχές Απριλίου.