Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Το επικό ταξίδι με το τρένο της Πρωτοχρονιάς οδηγεί στον υψηλότερο σιδηρόδρομο της Ευρώπης και διασχίζει 5 χώρες



Επισκεφθείτε ένα περιστρεφόμενο ορεινό εστιατόριο και τον υψηλότερο σταθμό της Ευρώπης σε αυτήν την επική χειμερινή σιδηροδρομική περιήγηση.

euronews.com

Εάν είχατε απεριόριστο προϋπολογισμό και άφθονο χρόνο για μια χειμερινή περιπέτεια, αυτό το νέο σιδηροδρομικό ταξίδι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θα ονειρευόσασταν.

Η διαδρομή μιας εβδομάδας διασχίζει πέντε ευρωπαϊκές χώρες, σταματά στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης και περιλαμβάνει διαμονή σε ένα παραμυθένιο ελβετικό χωριό.

Κορυφώνεται με ένα εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μια συναρπαστική εκδρομή την Πρωτοχρονιά.

Τι περιλαμβάνει αυτό το επικό χειμερινό σιδηροδρομικό ταξίδι

Οι επταήμερες διακοπές του Vacations By Rail περιλαμβάνουν διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και τα περισσότερα γεύματα στη διαδρομή.

Το ταξίδι αναχωρεί από το Λονδίνο, όπου οι επιβάτες θα επιβιβαστούν στο Eurostar για τις Βρυξέλλες. Μετά την αλλαγή τρένου στη βελγική πρωτεύουσα, οι επιβάτες συνεχίζουν για την Κολωνία στη Γερμανία.

Εδώ, υπάρχει μια διανυκτέρευση με δείπνο.

Υπάρχουν επιπλέον 45 ορεινοί σιδηρόδρομοι και εναέριες γόνδολες στην περιοχή Ιντερλάκεν που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Πάτρικ Ρόμπερτ Ντόιλ

Το επόμενο πρωί, οι επισκέπτες παίρνουν ένα τρένο από τη Γερμανία για την Ελβετία κατά μήκος του δραματικού φαραγγιού του Ρήνου, ένα τμήμα του ποταμού μήκους 65 χιλιομέτρων με απότομες όψεις βράχου που στεφανώνονται κάθε τόσο από μνημειώδη κάστρα.

Ο τελικός προορισμός είναι το Interlaken, ένα θέρετρο που βρίσκεται στην περιοχή Bernese Oberland των ελβετικών Άλπεων κάτω από τα βουνά Eiger, Mönch και Jungfrau.

Οι επισκέπτες μένουν για πέντε νύχτες στον οικισμό, ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος μιας κοιλάδας ανάμεσα στις σμαραγδένιες λίμνες Thun και Brienz.

Περιστρεφόμενο εστιατόριο και ορεινοί σιδηρόδρομοι

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών με έδρα στο Ιντερλάκεν, οι επισκέπτες κάνουν ημερήσιες εκδρομές στα γύρω βουνά, λιβάδια και χωριά.

Αυτά περιλαμβάνουν μια βόλτα με το τρένο στο αλπικό χωριό Mürren, από όπου ένα τελεφερίκ σας μεταφέρει στην κορυφή του όρους Schilthorn.

Στην κορυφή, οι επισκέπτες επισκέπτονται το περιστρεφόμενο εστιατόριο 360 μοιρών Piz Gloria, το οποίο ήταν μια τοποθεσία για την ταινία του James Bond «On Her Majesty's Secret Service».

Υπάρχουν επιπλέον 45 ορεινοί σιδηρόδρομοι και εναέριες γόνδολες στην περιοχή Ιντερλάκεν που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει μια επίσκεψη στο Grindelwald, ένα αλπικό χωριό με σαλέ χιονισμένα, και ένα ειδικό εορταστικό δείπνο στο Ιντερλάκεν το βράδυ.

Την Πρωτοχρονιά, οι επισκέπτες κάνουν μια βόλτα με τον σιδηρόδρομο Jungfrau, μια γραμμή οδοντωτών τροχών που περνά μέσα από σήραγγες κάτω από το βουνό Eiger και οδηγεί στον υψηλότερο σταθμό της Ευρώπης στα 3.454 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από τα ιλιγγιώδη ύψη του σταθμού Jungfraujoch, οι επιβάτες συνεχίζουν προς τη Βασιλεία και μετά το Παρίσι, όπου οι ταξιδιώτες κάνουν το ταξίδι τους με το σιδηρόδρομο με το Eurostar πίσω στο Λονδίνο.

Το ταξίδι ξεκινά στις 27 ή 28 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 2 ή 3 Ιανουαρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2.400 ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις σιδηροδρομικές διαδρομές, έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, έναν ξεναγό, τοπικούς οδηγούς και 11 γεύματα.

sidirodromikanea.blogspot.com