Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νέα πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης



Συνεχίζονται οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νέα πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα παλιά μεταλλική γέφυρα.

Μετά την έναρξη κατασκευής του βάθρου στην βόρεια πλευρά ξεκίνησε και η διαμόρφωση του χώρου για το βάθρο από την νότια  που οδεύει προς την οδό Μοναστηρίου.
Βόρεια πλευρά
 
Είναι ένα έργο με πολλές δυσκολίες δεδομένου των δικτύων που διέρχονται τόσο επάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές όσο και κάτω από αυτές. Οι τεχνικοί του έργου ευελπιστούν ότι τα εμπόδια που θα συναντήσουν δεν θα επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου.

Έως ότου το έργο να κατασκευαστεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική πεζογέφυρα θα συνεχίσει να υφίσταται προς εξυπηρέτηση των πολιτών που την χρησιμοποιούν για να πάνε από και προς την οδό Μοναστηρίου.
Νότια πλευρά

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ένα κομήτη της μεταλλικής γέφυρας κόπηκε για να δοθεί χώρος στο βάθρο της πεζογέφυρας και δίπλα αριστερά έχει κατασκευαστεί σκάλα για να ανεβαίνουν και να καταβαίνουν οι πεζοί.  Το εικονοστάσιο προς το παρόν είναι εκεί.

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com