Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Φίλοι Σιδηροδρόμου Αθήνας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024


Λίγο πριν την καλοκαιρινή ραστώνη ο σύλλογός μας αποφάσισε να ικανοποιήσει ένα παλιό αίτημα πολλών μελών και φίλων του, μια 3ήμερη επίσκεψη στις άγνωστες στους πολλούς μεριές της Θεσσαλονίκης, που είναι γεμάτες μνήμες από το παρελθόν. 

Το Πρόγραμμα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 07.40 π.μ. 
Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα του Σταθμού Λαρίσης των Αθηνών όπου η γραμμή 8. Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία IC-50 με προορισμό την Θεσσαλονίκη. 07.58 π.μ. Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. 
12.51 π.μ. Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Μετα την αποβίβαση τοποθέτηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. 13.45 Συνάντηση των εκδρομέων στα εκδοτήρια του σταθμού, και περπατώντας πηγαίνουμε να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, ο οποίος ευρίσκεται κάτω από την πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού. 
Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιβίβαση των εκδρομέων στο λεωφορείο το οποίο θα μας μεταφέρει στην Πυλαία όπου θα επισκεφθούμε το νέο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο με πούλμαν στο οποίο θα διανυκτερεύσουμε κατά την παραμονή μας στην Θεσσαλονίκη και τα δύο βράδια. 
Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο. Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 Πρωινό στο Ξενοδοχείο. 09.00 Αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε τα κάστρα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε καθοδικά την πεζή επίσκεψη της «Άνω Πόλης», με την βοήθεια ξεναγού θα περιηγηθούμε στις εκκλησίες της, στα αρχοντικά της και το οθωμανικό της παρελθόν. 12.30 Τέλος της ξενάγησης-περιήγησης. 
Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. 14.30 Συνάντηση των εκδρομέων στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου απ’ όπου θα αναχωρήσουμε με πούλμαν για να επισκεφθούμε το μουσείο μοντέρνας τέχνης της πόλης (την πρώην μονή των Λαζαριστών) όπου, εκτός των άλλων, στεγάζεται και η μοναδική «Συλλογή Κωστάκη» με έργα της «ρωσικής πρωτοπορίας» του ’30 και του ’40. 16.30 Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.
 Το βράδυ θα γευθούμε την γοητεία αυτής της μαγευτικής πόλης σε ένα επιλεγμένο «Ρεμπετάδικο», όπου θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί, αναπολώντας την Θεσσαλονίκη του «Μεσοπολέμου» και του ‘50. Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 Πρωινό στο Ξενοδοχείο. 9.00 Επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο τύπου πούλμαν και περιήγηση της πόλης στους τόπους στους οποίους γράφτηκε η σιδηροδρομική ιστορία της πόλης, από το 1873 μέχρι το 1951 και θα καταλήξουμε στο μοναδικό εν λειτουργία στην Ελλάδα «Σιδηροδρομικό Μουσείο, στην περιοχή της Μενεμένης, όπου και το κτίριο της «Στρατιωτικής Στάσης» του δικτύου του «Ενωτικού Σιδηροδρόμου». 
13.00 Άφιξη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης και αποβίβαση όσων εκδρομέων επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα με το IC-55, ώρα ανάχ. αμαξοστοιχίας 14.04. και άφιξη στην Αθήνα ώρα 18.57 Οι υπόλοιποι εκδρομείς θα μεταβούν σε κάποιο εστιατόριο για να γευματίσουν. 17.00 Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα όπου η γραμμή 3, από την οποία θα αναχωρήσει η αμαξοστοιχία IC-57 με προορισμό την Αθήνα. 17.10 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. 22.04 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας. Στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να περιέλθουν αλλαγές, αν το επιβάλουν έκτακτες ή απρόβλεπτες συνθήκες 
Η τιμή συμμετοχής, στην οποία περιλαμβάνονται, τα σιδηροδρομικά εισιτήρια, οι δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, στο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Imperial Palace Classical Hotel, η χρήση του μισθωμένου λεωφορείου και οι ξεναγήσεις, ανέρχεται σε 235€ για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και σε 255€ για τα μη μέλη και τους μη ταμειακώς εν τάξει. 
Δηλώστε συμμετοχή στην Λέσχη μας κάθε Τετάρτη 18.00 – 21.00 ή τηλεφωνικώς στον Ταμία του συλλόγου κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο τηλ. 6978 68 63 08. 
Οι θέσεις, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο, αλλά και των ατόμων που μπορούν να ξεναγηθούν στο αμαξοστάσιο, είναι περιορισμένες και γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την συμπλήρωση του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων.

sidirodromikanea.blogspot.com