Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ιταλία: Απεργία σήμερα στο σιδηρόδρομο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο δυστύχημα

Τα συνδικάτα απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια στις σιδηροδρομικές γραμμές .

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποιούν  σήμερα οκτάωρη γενική απεργία, από τις 09:00 έως τις 17:00, για να διαμαρτυρηθούν για το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Τρίτης στην Καλαβρία .

Η πανελλαδική διαμαρτυρία, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, θα επηρεάσει τους υπαλλήλους των Trenitalia και Italo , με τις λεπτομέρειες της απεργίας να περιλαμβάνουν μια λίστα με εγγυημένες υπηρεσίες που δημοσιεύονται στους ιστότοπους των δύο εταιρειών.

Σε δήλωση στον ιστότοπό της η Trenitalia ανέφερε ότι απεργία έχει επίσης προκηρύξει το προσωπικό των FS Italiane, Italo και Trenord από τις 21:00 την Πέμπτη έως την ίδια ώρα το επόμενο βράδυ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις λένε ότι η διαμαρτυρία έχει ως στόχο να απαιτήσει μεγαλύτερα πρότυπα ασφάλειας στη σιδηροδρομική υποδομή της Ιταλίας μετά τη σύγκρουση τρένου και φορτηγού σε ισόπεδη διάβαση στην επαρχία Κοζέντσα.

Διενεργείται έρευνα για το περιστατικό που πιστεύεται ότι συνέβη αφού το φορτηγό παγιδεύτηκε στις γραμμές πριν χτυπηθεί από το τρένο που ταξίδευε με περίπου 130 km/h.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο μηχανοδηγός του τρένου, μια 61χρονη Ιταλίδα, και ο οδηγός του φορτηγού, ένας 24χρονος Μαροκινός.

wantedinrome.com