Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Βρετανία: Νέο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Σιδηροδρόμων παγκόσμιας κλάσης στην Ουαλία


Ένα νέο κορυφαίο παγκοσμίως κέντρο έρευνας και καινοτομίας σιδηροδρόμων στη Νότια Ουαλία θα δώσει ώθηση στην έρευνα και ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και μια κοινοπραξία πανεπιστημίων της Ουαλίας βραβεύτηκαν με 15 εκατομμύρια λίρες από το Ταμείο Επενδύσεων Ερευνών του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRPIF) για τη δημιουργία ενός νέου κορυφαίου παγκοσμίως κέντρου έρευνας και καινοτομίας σιδηροδρόμων στη Νότια Ουαλία.

Η επένδυση του UKRPIF θα επιτρέψει στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Σουόνσι, να δημιουργήσει ένα νέο Κέντρο Αριστείας για Δοκιμές Σιδηροδρόμων, Επικύρωση και Εμπειρία Πελατών στο Παγκόσμιο Κέντρο Σιδηροδρόμων Αριστείας (GCRE), που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η χρηματοδότηση είναι μέρος των 30 εκατομμυρίων λιρών που ανακοινώθηκε μέσω του UKRPIF για τη δημιουργία δύο νέων παγκοσμίως κορυφαίων εγκαταστάσεων έρευνας και καινοτομίας σιδηροδρόμων, με το άλλο να είναι ένα νέο Κέντρο Αριστείας για τη Μηχανική Σιδηροδρόμων Through-Life στο Goole.

Οι επιτυχημένες προσφορές χρηματοδότησης περιλαμβάνουν μια ευρύτερη δέσμευση από τη σιδηροδρομική βιομηχανία για συνεπένδυση 60 εκατομμυρίων λιρών, με επιπλέον 16 εκατομμύρια £ να επενδύονται από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Συνολικά, το πακέτο αντιπροσωπεύει μια ώθηση 106 εκατομμυρίων λιρών για την έρευνα και την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα και την εκπαίδευση των σιδηροδρόμων, συνεργαζόμαστε με εταίρους σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουμε το εργατικό δυναμικό τους και τις τεχνικές και επιχειρησιακές τους ικανότητες.Καθηγητής Clive Roberts - Διευθυντής, Birmingham Center for Railway Research and Education (BCRRE)

Το νέο Κέντρο Αριστείας για Δοκιμές Σιδηροδρόμων, Επικύρωση και Εμπειρία Πελατών στο GCRE θα παρέχει ειδικά κατασκευασμένες εγκαταστάσεις παράλληλα με τη μεγάλη βιομηχανική τεχνογνωσία των σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης των σιδηροδρόμων, σε συνεργασία με κορυφαίους εταίρους του κλάδου.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας Σιδηροδρόμων στο οποίο θα στεγαστεί το νέο κέντρο θα είναι μια εγκατάσταση για παγκόσμιας κλάσης έρευνα, δοκιμές και πιστοποίηση τροχαίου υλικού, υποδομών και καινοτόμων νέων σιδηροδρομικών τεχνολογιών. Θα υποστηρίξει τη βιομηχανία σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης στην επιτάχυνση της καινοτομίας. υποστήριξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και της ανάπτυξης πιο οικονομικά αποδοτικών σιδηροδρομικών υποδομών.

Το Birmingham Center for Railway Research and Education (BCRRE) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham είναι το μεγαλύτερο εξειδικευμένο κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στον τομέα των σιδηροδρόμων της Ευρώπης. Το BCRRE είναι το κορυφαίο ίδρυμα για το Δίκτυο Έρευνας και Καινοτομίας Σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRRIN) και ηγείται του Κέντρου Αριστείας UKRRIN στα Ψηφιακά Συστήματα που εργάζεται για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών για τους σιδηροδρόμους.

Τώρα θα ηγείται επίσης του Κέντρου Αριστείας στις δοκιμές σιδηροδρόμων, την επικύρωση και την εμπειρία πελατών, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Σουόνσι.

Ο καθηγητής Clive Roberts, Διευθυντής του BCRRE, δήλωσε: «Ως παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα και την εκπαίδευση των σιδηροδρόμων, συνεργαζόμαστε με εταίρους σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουμε το εργατικό τους δυναμικό και τις τεχνικές και επιχειρησιακές τους ικανότητες. Είμαστε επίσης ηγέτης στις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και την καινοτομία, η ομάδα εδώ συνεχίζει να εργάζεται με ΜΜΕ έως ΚΑΕ για να διατηρήσει τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

«Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, στόχος μας είναι να έχουμε τις δυνατότητες και τα εργαλεία για να επιτρέψουμε στις καινοτομίες να προχωρήσουν από μια σπουδαία ιδέα πιο αποτελεσματικά σε μια εμπορική λύση, μειώνοντας το κόστος και τον κίνδυνο των έργων μέσω της διαδικασίας ανάπτυξης. Η εστίασή μας στις δοκιμές και την επικύρωση των σιδηροδρόμων στοχεύει σε ολόκληρη τη διαδικασία καινοτομίας με τον πραγματικό αντίκτυπο στην πρώτη γραμμή της προσφοράς μας».

Ο Simon Jones, Διευθύνων Σύμβουλος της GCRE Limited, δήλωσε: «Η έρευνα και η καινοτομία παγκόσμιας κλάσης βρίσκονται στην καρδιά της αποστολής του Παγκόσμιου Κέντρου Σιδηροδρομικής Αριστείας. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και τους εταίρους τους, που περιλαμβάνουν πλέον τα πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Σουόνσι, θα μας επιτρέψει να κάνουμε αυτή τη φιλοδοξία πραγματικότητα.

«Η ανάπτυξη μοναδικών εγκαταστάσεων Ε&Α που θα ωφελήσουν τον ακαδημαϊκό κόσμο, τη βιομηχανία και κυρίως τους επιβάτες και τους φορολογούμενους είναι ο λόγος που έχουμε καθιερωθεί. Η σημερινή ανακοίνωση είναι καρπός πολλής σκληρής δουλειάς και ανυπομονούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα μαζί με τους διεθνούς φήμης εταίρους μας.”

.birmingham.ac.uk
sidirodromikanea.blogspot.com