Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Το πολυτελές θωρακισμένο τρένο του Πούτιν είναι εξοπλισμένο με αίθουσα ομορφιάς, μηχανήματα αντιγήρανσης και γυμναστήριο. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό.

Το εσωτερικό του θωρακισμένου τρένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν περιλαμβάνει μια πολυτελή τραπεζαρία (αριστερά) και μια αίθουσα περιποίησης ομορφιάς (δεξιά), ανακάλυψε το Dossier Center. 

Σοφία Άνκελ

-Έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Dossier Center αποκαλύπτει πώς μοιάζει το εσωτερικό του πολυτελούς τρένου του Πούτιν.
Το τρένο, του οποίου η κατασκευή κόστισε τουλάχιστον 6,8 δισεκατομμύρια ρούβλια, είναι εξοπλισμένο με κινηματογράφο, σπα και γυμναστήριο.
-Διαθέτει επίσης ένα δωμάτιο ομορφιάς που περιλαμβάνει μηχανήματα αντιγήρανσης, ανέφερε η έκθεση.

-Οι κορυφαίοι συντάκτες σάς δίνουν τις ιστορίες που θέλετε — παραδίδονται απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα.


Το πολυτελές θωρακισμένο τρένο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εξοπλισμένο με αίθουσα ομορφιάς, μηχανήματα αντιγήρανσης και γυμναστήριο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση .

Αρκετές φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα του τρένου δημοσιεύθηκαν σε κοινή έρευνα από το Dossier Center, το CNN, τη Süddeutsche Zeitung, το Westdeutscher Rundfunk και το Norddeutscher Rundfunk την Τετάρτη.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έγγραφα πληροφοριών, συνεντεύξεις με πρώην αξιωματούχους και τουλάχιστον 25.500 εσωτερικά έγγραφα που ανήκουν στη Zircon Service, την εταιρεία που εξυπηρετεί το τρένο εδώ και δεκαετίες.

Το τρένο κόστισε στους φορολογούμενους τουλάχιστον 6,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (74 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι η συντήρηση και η συντήρηση κοστίζουν περίπου 1,45 δισεκατομμύρια ρούβλια (15,8 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως.

Το τρένο αποτελείται από 22 βαγόνια, αν και δεν χρησιμοποιούνται πάντα όλα ταυτόχρονα, σύμφωνα με την έρευνα.

Οκτώ από αυτά είναι τεχνικά βαγόνια, τα οποία στεγάζουν κέντρα επικοινωνίας, δορυφορικό εξοπλισμό και σταθμό παραγωγής ενέργειας ντίζελ.

Τα άλλα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με εστιατόρια, έναν κινηματογράφο και μια πολυτελή τραπεζαρία καθώς και ένα χαμάμ τούρκικο χαμάμ και ένα δωμάτιο ομορφιάς, ανέφερε η έκθεση.
Το δωμάτιο ομορφιάς περιλαμβάνει κρεβάτι μασάζ. 

Το δωμάτιο ομορφιάς, το οποίο είναι ηχομονωμένο, διαθέτει τα πάντα, από «μηχανήματα αντιγήρανσης» μέχρι «συσφιγκτικό γαλάκτωμα» και μάσκες προσώπου «ανθών κερασιάς», σύμφωνα με τις αναφορές. Επίσης, στο πλοίο υπάρχει εξοπλισμός για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που σώζουν ζωές, όπως αναπνευστήρας και απινιδωτής, καθώς και συσκευή παρακολούθησης ασθενών.

Ένα άλλο αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με πάγκο τύπου, μηχανή υπερέκτασης και αλτήρες βάρους έως οκτώ κιλών, ανέφερε η έκθεση.

Η ομάδα ασφαλείας του Πούτιν, η Προεδρική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBP), ζήτησε επίσης συγκεκριμένα να περιλαμβάνει το γυμναστήριο εξοπλισμό άσκησης για την «εκπαίδευση των μυών των μηρών», προστίθεται στην έκθεση.
Ένα τουρκικό χαμάμ είναι προσαρτημένο στην άμαξα γυμναστικής του Πούτιν. Το Κέντρο φακέλων

Οι φήμες για την υποτιθέμενη εμμονή του Πούτιν με την υγεία και την εμφάνισή του υπήρχαν εδώ και καιρό στη Ρωσία.

Οι αναφορές ότι έκανε πλαστική χειρουργική εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2010 αφού εντοπίστηκε με μια τεράστια μπλε και κίτρινη μελανιά γύρω από το μάτι του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Κίεβο, ανέφερε η Guardian.

Τα δημοσιεύματα ανάγκασαν τον εκπρόσωπο του Πούτιν να διαψεύσει, λέγοντας τότε στους δημοσιογράφους: "Μάλλον έτσι έπεσε το φως. Ο πρωθυπουργός είναι κουρασμένος", ανέφερε η εφημερίδα.
Το γυμναστήριο είναι εξοπλισμένο με μηχανές άσκησης που επικεντρώνονται στην «εκπαίδευση των μυών των μηρών», σύμφωνα με το The Dossier Center. 

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης ειδικά ένα ειδικό σύστημα επικοινωνίας στο τρένο του, το οποίο του επιτρέπει να παρακολουθεί τηλεόραση χωρίς διακοπή καθώς κινείται μέσα από σήραγγες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα.

Είναι πάντα επανδρωμένο από δεκάδες υπαλλήλους που αναμένεται να περάσουν σε καραντίνα πριν δουλέψουν στο τρένο όταν είναι παρών ο Πούτιν.

«Οι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι… έτσι ώστε να είναι ήδη «καθαροί» και να μπορούν να πάνε με τον πρόεδρο όταν αυτός είναι στο πλοίο», ο Γκλέμπ Καρακούλοφ, ο πρώην αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φρουράς —μιας ομάδας επιφορτισμένης με την προστασία των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας— είπε στο Dossier Center νωρίτερα φέτος.

Αυτή φαίνεται να είναι η τυπική διαδικασία για τον Πούτιν, ο οποίος άρχισε να παίρνει ακραία μέτρα για να απομονωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 — και προφανώς δεν έχει σταματήσει.

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 διαπίστωσε ότι έχτισε μια ειδική σήραγγα απολύμανσης στο παλάτι του στο Novo-Ogaryovo από την οποία έπρεπε να περάσουν όλοι οι επισκέπτες.

Η τραπεζαρία διαθέτει μακρύ τραπέζι και βελούδινες καρέκλες.


Ο Πούτιν δεν είναι μόνο παρανοϊκός για την υγεία του, αλλά και για την ασφάλειά του. Το θωρακισμένο τρένο κινείται σε ένα μυστικό σιδηροδρομικό δίκτυο που περιλαμβάνει παράλληλες γραμμές και σταθμούς κοντά στις κατοικίες του γύρω από τη Ρωσία. Αυτό είχε αναφερθεί προηγουμένως από το ρωσικό ερευνητικό δίκτυο Proekt.

Αλλά η τελευταία έρευνα αναφέρει πόσο καλά προστατεύεται το τρένο, διαπιστώνοντας ότι τα πάντα, από τους τοίχους, τις πόρτες και τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα.


Το δωμάτιο ομορφιάς στο τρένο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτει μηχανήματα αντιγήρανσης.

Το τμήμα Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φρουράς δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Insider για σχόλιο.

Ο Karakulov είπε προηγουμένως στο Dossier Center ότι το τρένο έχει επίσης ένα μυστικό χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορεί να κινείται δυσδιάκριτα.

Εικόνες από το Κέντρο φακέλων
businessinsider.com

sidirodromikanea.blogspot.com