Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Σ.Φ.Σ.: Εκδρομή Αδριανούπολη-Κωνσταντινούπολη 27 Οκτωβρίου έως και 2 Νοεμβρίου 2023


Με προηγούμενη ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη του και τους φίλους, ότι η προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή στην Τοσκάνη για το τέλος Οκτωβρίου αναβάλλεται, διότι προέκυψαν απρόβλεπτες υποχρεώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα την περίοδο εκείνη προγραμματίζεται πολυπαραγοντική συνάντηση υπό την αιγίδα του Ελβετού πρέσβη με θέμα την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο.

Όμως ύστερα από απαίτηση πολλών μελών του συλλόγου μας, αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο να οργανωθεί εκδρομή από 27/10/2023 έως 2/11/2023 στην Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

09.30      π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην αποβάθρα Νο 8 του Σταθμού Λαρίσσης (Αθήνα). Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία IC-52 με προορισμό την Θεσσαλονίκη, μόλις αυτή αφιχθεί στον Σταθμό.

09.59 π.μ. Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

14.40 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στην Θεσσαλονίκη. Αποβίβαση από την αμαξοστοιχία και επιβίβαση σε μισθωμένο από τον Σ.Φ.Σ. λεωφορείο τύπου πούλμαν που θα μας αναμένει στον Σταθμό.

15.30     Αναχώρηση του λεωφορείου.

18.30     Άφιξη του λεωφορείου στην Κομοτηνή ή Ξάνθη. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

07.20 π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου μαζί με τις αποσκευές τους και επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο.

07.30     π.μ. Αναχώρηση μέσω Εγνατίας οδού κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας στις Καστανιές.

Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη.

Μπαίνοντας στην Τουρκία θα περάσουμε από την παλιά Ορεστιάδα (Καραγάτς) όπου θα δούμε το περίφημο Orient Express που εκτελούσε τα δρομολόγια Παρίσι - Κωνσταντινούπολη. Θα έχουμε χρόνο για ενημέρωση και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην πόλη της Αδριανούπολης με το πάρκο Σιουτλούκ, τα ποτάμια (Έβρος, Τούνσας, Άρδας), τις γέφυρες τα τεμένη, τις κλειστές αγορές. Θα επισκεφτούμε το Μπεγιαζίτ Β και το Κουλλιέ (συγκρότημα κτιρίων του 1488), το οποίο στεγάζει το μουσείο υγείας με τις κούκλες -ομοιώματα με μουσική υπόκρουση, μακάμια από βυζαντινούς αλλά και αραβικούς ήχους που ελκύουν την αίσθηση της ακοής του περιηγητή (προαιρετική είσοδος). Επίσης θα δούμε τα ερείπια του παλατιού του Σαραγί Τζεντίν, τον πύργο της Δικαιοσύνης, το μνημείο των Βαλκανίων αγώνων, καθώς και το χώρο Κιρκπινάρ όπου διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης. Μετάβαση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και αγορές στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά . Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος μπορείτε να επισκεφθείτε τα εμπορικά κέντρα Erasta Mall και Margi Outlet (κοντά στο ξενοδοχείο μας κλείνουν στις 22.00).

Διανυκτέρευση.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

06.50     π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου μαζί με τις αποσκευές τους και επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο.

07.0         π.μ. Αναχώρηση του λεωφορείου για τον Σιδηροδρομικό σταθμό Αδριανούπολης επιβίβαση στο τρένο.

08.0         π.μ. Αναχώρηση του τραίνου για την Κωνσταντινούπολη.

12.0         Άφιξη στον σταθμό Halkali στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

12.10 επιβίβαση στο λεωφορείο μας.

Ακολουθεί επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα στην αγορά των μπαχαρικών την Αιγυπτιακή αγορά, ένας κόσμος χρωμάτων και αρωμάτων από την Ανατολή συνεχίζουμε με την προαιρετική κρουαζιέρα κατά μήκος των στενών του Βοσπόρου, ξεκινώντας από το σημείο όπου ενώνονται ο Κεράτιος με τον Μαρμαρά και πλέοντας προς την Μαύρη θάλασσα, περιηγούμαστε παράλληλα με Ευρώπη και Ασία. Θα δούμε τις κρεμαστές γέφυρες, τα ελληνικά χωριά, τα παλάτια του Βοσπόρου (Dolmabahce, Ciragan, Beylerbeyi ) και μετά την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα συνεχίζουμε προς τα ελληνικά χωριά Στενή, Νιχώρι και καταλήγουμε στα Θεραπειά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το βραδάκι περιήγηση στην πλατεία Ταξίμ στην ξακουστή Μεγάλη Οδό του Πέραν. Πεζόδρομος που φιλοξενεί το ερυθρόλευκο νοσταλγικό τραμ που συνδέει την πλατεία Ταξίμ με την συνοικία του Γαλατά. Κατά μήκος αλλά και στα γύρω στενά του πεζόδρομου θα βρείτε πλήθος εμπορικών καταστημάτων και ιστορικών κτιρίων.

Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

08.50     π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου.

09.0         π.μ. Αναχώρηση με το πούλμαν του Σ.Φ.Σ. για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα, την Του Θεού Αγία Σοφία, και την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί , το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, την Στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ).

Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το παλάτι Τοπ Καπί με την πλούσια συλλογή από πορσελάνες τρίτη μεγαλύτερη συλλογή του κόσμου και με το πλούσιο θησαυροφυλάκιο του σουλτάνου και τέλος θα καταλήξουμε στην γνωστή κλειστή αγορά της πόλης Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα με δερμάτινα, αντίκες, ασημικά, χρυσαφικά, κεραμικά, χαλιά κα.

Ελεύθερος χρόνος.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

08.50      π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του Ξενοδοχείου.

09.0           π.μ. αναχώρηση με το πούλμαν του Σ.Φ.Σ. για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυμαστό αγίασμα, εδώ βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Ακολουθεί η προαιρετική μας εκδρομή στην μαγευτική Πρίγκηπο. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, για να θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους όμορφους κήπους. Γ ια όσους επιθυμούν προτείνουμε ανάβαση για προσκύνημα στο μοναστήρι του Αη Γιώργη του Κουδουνά με τα χιλιάδες θαύματα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ταβέρνα και επιστροφή με το πλοίο της γραμμής στην Ευρωπαϊκή πλευρά στην ακτή Eminonu, έχοντας την ευκαιρία πάνω από το καράβι να δούμε τα τρία υπόλοιπα νησιά, και να αντικρίσουμε καθώς πλησιάζουμε την υπέροχη φωτισμένη πόλη με τα μνημεία της.

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα και ανατολίτικους χορούς.

Διανυκτέρευση.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

08.50      π.μ. Συνάντηση των εκδρομέων στην είσοδο του ξενοδοχείου μαζί με τις αποσκευές τους και επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο.

09.0          π.μ. αναχώρηση με το πούλμαν του Σ.Φ.Σ., για να επισκεφθούμε το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Τέλος παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά περνώντας από Κεσσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό.

Διέλευση συνόρων και μέσω Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

9.0              π.μ. Πρωινό στο Ξενοδοχείο.

Ελεύθερο πρωινό.

14.45 Συνάντηση των εκδρομέων στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία IC-55 με προορισμό την Αθήνα, μόλις αυτή αφιχθεί στον Σταθμό.

15.15 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

19.57 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στην Αθήνα.

Υπεύθυνος διοργάνωσης και επιτήρησης εκδρομής ορίζεται ο Φώτης Λυκομήτροςτηλ. 6947600547

Υπεύθυνος για ταμειακές υποχρεώσεις ορίζεται ο Μιχάλης Θεοφανόπουλος τηλ. 697 868 6308

Υπεύθυνη επισκέψεων και ξεναγήσεων η κ. Ρόζα Μαρία Πολυμένη τηλ. 697 470 2022

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή αυτή ανέρχεται σε ευρώ 630 για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και σε ευρώ 670 για τα μη μέλη και τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται τα σιδηροδρομικά εισιτήρια, οι διαδρομές με το μισθωμένο λεωφορείο και όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με το πρωινό. Φόροι.

Τοπικούς ξεναγούς σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Η επιβάρυνση στα μονόκλινα ανέρχεται στα 200€.

Δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε διάφορα μουσεία.

Απαραίτητη η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες η διαβατήριο

Στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να επέλθουν ορισμένες μεταβολές αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Σύντομα θα αναρτηθεί και αποσταλεί στα μέλη το λεπτομερές πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Κάθε Τετάρτη στην Λέσχη μας από την 18.00 μέχρι την 21.30 και τηλεφωνικώς στον Ταμία κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο στο τηλέφωνο 6978686308

Με την δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η καταβολή των 250€. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί έως την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω περιορισμού των επιβαινόντων στο λεωφορείο γι' αυτό και θα τηρηθεί η χρονική σειρά των δηλώσεων.

 το Δ.Σ. του «Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου».

sidirodromikanea.blogspot.com