Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Αλλάζουν τα δρομολόγια σε Μετρό Τραμ από 10 Ιουλίου 2023


Αλλάζουν τα δρομολόγια σε Μετρό Τραμ από 10 Ιουλίου 2023 σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ – Δείτε εδώ το νέο πρόγραμμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), αναμένεται να αλλάξουν τα δρομολόγια σε Μετρό και ΤΡΑΜ από τις 10 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες προβλέπεται αλλαγή στο πρόγραμμα των γραμμών 1,2 και 3 του μετρό καθώς και στο Τραμ.

Από την επόμενη εβδομάδα, θα βρίσκεται σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για μετρό και Τραμ.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί από την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Μετρό – Τραμ: Αλλαγές – Καλοκαιρινά δρομολόγια 2023

Από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 τίθεται σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς ( Γραμμές 1, 2, 3 Μετρό και Τραμ), που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά το Θερινό Πρόγραμμα δρομολογίων 2023 για τις γραμμές 1-2-3 του Μετρό και του Τραμ ΕΔΩ
Μετρό

Το Μετρό Αθήνας είναι ένα δίκτυο υπογείων, επίγειων και υπέργειων αστικών σιδηροδρόμων της Αττικής και συγκεκριμένα των περιοχών της Μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας.

Εξυπηρετεί τη Μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ενώ παράλληλα συνδέεται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, καθώς και το δίκτυο του Τραμ, σχηματίζοντας έτσι ένα ενιαίο δίκτυο το οποίο εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

Το μετρό της Αθήνας προσφέρει, εκτός άλλων, πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στην πεδιάδα των Μεσογείων, στην Ανατολική Αττική, καθώς και στο Λιμάνι του Πειραιά.

Το δίκτυο μετρό της Αθήνας αποτελείται από 3 γραμμές, με 66 συνολικά σταθμούς, εκ των οποίων οι 5 («Σύνταγμα», «Ομόνοια», «Αττική», «Μοναστηράκι», «Πειραιάς») είναι σταθμοί ανταπόκρισης με άλλη γραμμή του μετρό.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το μετρό Αθήνας βρίσκεται στην 17η θέση και σε βαλκανικό επίπεδο στην 2η θέση, μετά από αυτό της Κωνσταντινούπολης.

armyvoice.gr
sidirodromikanea.blogspot.com