Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Βιβλική καταστροφή στη Σαραγόσα: Μέσα σε 20' η πόλη βυθίστηκε κάτω από τόνους λάσπης - Διακόπηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια

Έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σφοδρές πλημμύρες στη Σαραγόσα της Ισπανίας - Άνθρωποι προσπαθούσαν να σωθούν πάνω στις οροφές των αυτοκινήτων τους ή σκαρφάλωναν σε δέντρα.


Πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και τεράστιες ζημιές προκάλασε η ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που ακολουθήκε από σφοδρές πλημμύρες στην πόλη της Σαραγόσα στην βορειοανατολική Ισπανία. Μέσα σε περίπου 20 λεπτά έπεσαν 54 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μέσα σε λίγο χρόνο, υπερχείλισε ο ποταμός Έβρος που διασχίζει την πόλη και είναι ο μεγαλύτερος στα βορειοανατολικά της Ιβηρικής χερσονήσου.


Στην πόλη σχηματίστηκαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι στους οποίους εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.


Η πρωτοφανής κακοκαιρία παρέλυσε και τις συγκοινωνίες, ενώ διεκόπησαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που εκτελούν τη σύνδεση με τη Βαρκελώνη.

Πολλοί οδηγοί, σε κατάσταση απόγνωσης, σκαρφάλωσαν στις οροφές των αυτοκινήτων τους για να σωθούν.

Η νεαρή γυναίκα που βλέπουμε στο βίντεο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου της για να σωθεί, απεγκλωβίστηκε αργότερα από πυροσβέστες που κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο.
Κάποιοι ανέβηκαν σε δέντρα για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Σημαντικές καταστροφές έχουν αναφερθεί στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Η ισπανική επαρχία της Σαραγόσα φημίζεται για τους αμπελώνες της ενώ έχει σημαντική αγροτική παραγωγή.

thetoc.gr
sidirodromikanea.blogspot.com