Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Οι μηχανοδηγοί του Σίδνεϊ δέχθηκαν να χρησιμοποιούν ραδιόφωνα γουόκι-τόκι ως εφεδρεία


Μετά από μια διακοπή της επικοινωνίας σε όλο το σύστημα τον περασμένο μήνα, οι μηχανοδηγοί τρένων του Σίδνεϊ κλήθηκαν να φέρουν ραδιόφωνα walkie-talkie ως εφεδρικά.

 Ματ Ο' Σάλιβαν

Η επανεισαγωγή της παλιάς τεχνολογίας έρχεται μετά από ανωμαλία του προβληματικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Η Sydney Trains εξέδωσε οδηγία για τους μηχανοδηγούς επιβατικών τρένων στο δίκτυο προαστιακών σιδηροδρόμων να διαθέτουν ραδιόφωνα walkie-talkie ως εφεδρικά σε περίπτωση που το ψηφιακό σύστημα αποτύχει ξανά όπως το περασμένο μήνα.

Η προσωρινή επανεισαγωγή της παλιάς ραδιοφωνικής τεχνολογίας ευρείας ζώνης έρχεται εν μέσω ανεξάρτητης επανεξέτασης του προβληματικού σιδηροδρομικού δικτύου του Σίδνεϊ, το οποίο υπέστη τρεις μεγάλες διακοπές τον περασμένο μήνα. Η κυβέρνηση των Εργατικών ανέθεσε επίσης μια ευρεία αναθεώρηση των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων του μετρό του Σίδνεϊ μετά από μια σειρά εκρήξεων κόστους.

Η βλάβη του ψηφιακού ραδιοφωνικού συστήματος στις 8 Μαρτίου διέκοψε 250.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια της βραδινής αιχμής.

Το ψηφιακό ραδιοφωνικό σύστημα τρένων προοριζόταν να εξαλείψει την ανάγκη για τους μηχανοδηγούς των προαστιακών τρένων να έχουν φορητά ραδιόφωνα walkie-talkie, τα οποία αποσύρθηκαν από την ευρεία χρήση στο επιβατικό σιδηροδρομικό δίκτυο του Σίδνεϊ πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Ωστόσο, η αποτυχία του ψηφιακού συστήματος στις 8 Μαρτίου, η οποία διέκοψε 250.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια της βραδινής αιχμής, είχε ως αποτέλεσμα τα τρένα του Σίδνεϊ να απαιτούν από κάθε πλήρωμα τρένου να έχει ραδιόφωνα ευρείας ζώνης από τις 23 Απριλίου.

Η Transport for NSW επιβεβαίωσε ότι ο σιδηροδρομικός φορέας είχε προσθέσει άλλο ένα απρόβλεπτο για τα πληρώματα τρένων να χρησιμοποιήσουν ραδιοεξοπλισμό ευρείας ζώνης «εάν απαιτείται» ως μέρος της απόκρισής του στην αποτυχία του ψηφιακού ραδιοφωνικού συστήματος τον περασμένο μήνα.

«Τα ραδιόφωνα ευρείας ζώνης συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για επικοινωνίες από εταιρείες μεγάλων αποστάσεων και εμπορευματικών μεταφορών, αλλά έχουν πλέον συμπεριληφθεί στις λειτουργίες προαστιακού σιδηροδρόμου ως εφεδρικό σύστημα για την τεχνολογία [ψηφιακό ραδιοφωνικό σύστημα τρένων] εάν απαιτείται», ανέφερε.
Ο υπουργός Μεταφορών Jo Haylen και ο πρωθυπουργός Chris Minns ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη μια αναθεώρηση των έργων σιδηροδρομικών μεταφορών του μετρό.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργού Μεταφορών Jo Haylen είπε ότι τα μέτρα ήταν προσωρινά και προληπτικά, αλλά υπογράμμισαν ότι υπάρχουν πολλά κενά στο σιδηροδρομικό σύστημα της πολιτείας που χρήζουν προσοχής.
"Γι' αυτό η κυβέρνηση των Εργατικών του Minns ανέθεσε μια ανεξάρτητη αναθεώρηση σιδηροδρομικών υποδομών και συστημάτων", είπε.

Τα ραδιόφωνα ευρείας ζώνης παρέχουν «επικοινωνίες ανοιχτού καναλιού», που σημαίνει ότι οι συνομιλίες μεταξύ ενός οδηγού και ενός χειριστή σήματος μπορούν να ακουστούν από άλλους χρήστες των ραδιοτηλεφώνων.

Η Sydney Trains απέστειλε επίσης αθόρυβα στις 30 Μαρτίου μια παραγγελία που είχε αποτρέψει μια σειρά εργασιών συντήρησης και έργου σε συστήματα σηματοδότησης και λειτουργίας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο για σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αποτυχία του ψηφιακού σιδηροδρομικού συστήματος.

Η κυβέρνηση σηματοδότησε σημαντικές αλλαγές στη γραφειοκρατία των μεταφορών του κράτους μετά την απόλυση του γραμματέα Transport for NSW Rob Sharp την Παρασκευή και ανάθεση χωριστών αναθεωρήσεων στο δίκτυο των προαστιακών σιδηροδρόμων και στα έργα του μετρό.

.watoday.com.au
sidirodromikanea.blogspot.com