Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

7 νεκροί μετά από φωτιά σε τρένο με προορισμό τη Λαχώρη -Τρία παιδιά έχασαν επίσης τη ζωή τους



Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν ένα βαγόνι του Karachi Express έπιασε φωτιά κοντά στο Tando Masti Khan στην περιοχή Khairpur της Σίνθ.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Σιδηροδρόμων ανέφερε ότι επιβάτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα τέσσερα χάθηκαν όταν ένα επιβατικό βαγόνι του τρένου έπιασε φωτιά.

Μετά το περιστατικό, το τρένο σταμάτησε κοντά στον σταθμό Tando Masti Khan και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από 40 λεπτά.

Το υπουργείο είπε ότι η πληγείσα άμαξα αποχωρίστηκε από το τρένο, το οποίο συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λαχόρη στις 6:45 π.μ.
Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι ένα από τα θύματα ήταν μια 70χρονη που τραυματίστηκε όταν επιχείρησε να πηδήξει από την φλεγόμενη άμαξα. Το δελτίο τύπου πρόσθεσε ότι αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Οι Σιδηροδρόμοι του Πακιστάν διατηρούν εδώ και πολύ καιρό την αμφίβολη φήμη ότι είναι ανασφαλείς και ξεπερασμένες όσον αφορά την υποδομή. Μόνο τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες επιβάτες έχασαν τη ζωή τους.

Τον Οκτώβριο του 2019, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν τρία φορτηγά τρένου Tezgam έπιασαν φωτιά κοντά στο Liaquatpur στο Rahim Yar Khan.


brecorder.com
sidirodromikanea.blogspot.com