Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Η αξία φορτίου εμπορευματικών αμαξοστοιχιών Κίνας-Ευρώπης ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια

Το εμπορευματικό τρένο Κίνας-Ευρώπης είχε μεταφέρει φορτίο αξίας άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2022, δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας (FM), ενισχύοντας τη ζωτικότητα της οικονομίας στην Ευρασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) που προτείνει η Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του FM Μάο Νινγκ είπε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη ότι πάνω από 65.000 εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης έχουν μεταφέρει περισσότερες από 6 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδιών (TEU) σε 200 πόλεις σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.
«Από τότε που παρουσιάστηκε το BRI πριν από 10 χρόνια, το Railway Express Κίνας-Ευρώπης έχει γίνει μια σημαντική εμπορική οδός σε όλη την ευρασιατική ήπειρο και μια αρτηρία συνεργασίας BRI. Είναι ένα χαλύβδινο καραβάνι που θα μπορούσε να καταλύσει τη συναίνεση και να γαλβανίσει ζωτικότητα σε όλη την ευρασιατική ήπειρο », είπε ο Μάο.
Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των χωρών κατά μήκος του BRI σημείωσε ετήσια αύξηση 16,8 τοις εκατό από έτος σε έτος. Ο Μάο σημείωσε ότι το εμπορευματικό τρένο Κίνας-Ευρώπης θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας στις χώρες του BRI και επίσης δείχνει τη δέσμευση της Κίνας για άνοιγμα υψηλού επιπέδου.

Global Times
sidirodromikanea.blogspot.com