Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Συγκίνηση στο ΑΠΘ με μοναδική συμφωνική σύνθεση για την τραγωδία των Τεμπών



Μεγάλη συγκίνηση επεφύλαξαν τα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης σε όσους προσήλθαν χθες βράδυ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συναυλία που έγινε με τη σύμπραξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Άρχισαν την εκδήλωση με μια συγκλονιστική ορχηστρική σύνθεση του Φίλιππου Πάτρα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο κοινό όταν αποδόθηκε σε πανελλήνια πρώτη.

Το πρώτο ίσως μουσικό κομμάτι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, ξεχώρισε για την εναλλαγή της γαλήνης της πορείας του τρένου με την μουσική κορύφωση της τραγωδίας που ακολούθησε.

Μετά την ενός λεπτού σιγή αντί χειροκροτημάτων, η συνέχεια της συναυλίας μετέδωσε το μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, μέσα από νεαρές και νεαρούς σοπράνο και βαρύτονους (Ερμής Μιχαήλ Αθανασόπουλος, Δημήτρης Καλούμενος, Έμμα Ορφανουδάκη και Ελίνα Σάντοβα) που απέδωσαν άριες από γνωστές όπερες του Μότζαρτ και του Πουτσίνι.

Σε δήλωση του στο GRTimes, o Διευθυντής Ορχήστρας, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης ανέφερε: «Χθες ήταν η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας παίχτηκε το έργο που συνέθεσε ο Φίλιππος Πάτρας με τίτλο «Intercity 62». Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη ωστόσο λόγω της επικαιρότητας αφιερώθηκε στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους τελειόφοιτους του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, το μοναδικό Κρατικό Ωδείο της χώρας, να συμπράξουν με την συμφωνική ορχήστρα».

.grtimes.gr
sidirodromikanea.blogspot.com