Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τέμπη: "Τι να τα κάνω εγώ τα συλλυπητήρια, τα γράφουν επικοινωνιολόγοι" - Ξεσπά ο αδερφός της αδικοχαμένης Σοφίας

Ο αδερφός της 32χρονης ζήτησε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Έντεκα ημέρες έχουν περάσει από την κηδεία της Σοφίας Ταχματζίδου, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

Ο αδερφός της 32χρονης ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο συνολικά 57 ανθρώπους.

"Αυτή η τραγική κατάσταση επιτέλους να λάβει τέλος. Όχι μόνο για τα τρένα. Για τα τρένα το μάθαμε το χάλι τους, φαίνεται, ξεγυμνώθηκε η αλήθεια για το τι επικρατεί. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα, όχι μόνο σε μέσα μεταφοράς αλλά γενικότερα, όταν μιλάμε για ασφάλεια και ανθρώπινες ψυχές, αυτά τα θέματα πρέπει να είναι πάντοτε ακλόνητα. Επιτέλους αυτή η χώρα ας έρθει εκεί που της αξίζει κι όχι εκεί που την έχουν καταντήσει", δήλωσε αρχικά.

"Να αφήσουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς και όλους τους αρμόδιους, να κάνουν σωστά χωρίς κατευθύνσεις και χωρίς φόβο. Να ανοίξουν τα ρημαδοκελιά των φυλακών για τους πολιτικούς, τι είναι αυτοί; Δεν έχουν ποινικές ευθύνες; Την επόμενη ημέρα σκέφτονται. Ακόμα και αυτό ξεφτίλα είναι. Ποιες είναι οι συνέπειές τους;

Τι να τα κάνω εγώ τα συλλυπητήρια, που τους τα γράφουν επικοινωνιολόγοι και τα μαθαίνουν ποιηματάκι. Δεν μιλάω μόνο για την τωρινή κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι η βεντάλια πρέπει να ξεδιπλωθεί και να ανοίξει και καθέτως. Προς τα πάνω. Πρέπει να φτάσουμε στον πυρήνα του κακού. Το χάλι φανερώθηκε", πρόσθεσε.

thetoc.gr
sidirodromikanea.blogspot.com