Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΟΣΕ: Επέστρεψαν στα πόστα τους οι «συμμαθητές» του μοιραίου σταθμάρχη


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «ανοίξουν» και άλλα δρομολόγια υπό νέες συνθήκεςAπό τις πρώτες πρωινές ώρες, άρχισαν να επαναλειτουργούν οι σιδηρόδρομοι, αφού ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια του Προαστιακού σε Αθήνα, Πάτρα και Πύργο

 Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργεία και άλλα δρομολόγια υπό νέες συνθήκες. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν πάλι όλα τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου από 11 Απριλίου.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια που θα επανεκκινήσουν είναι:

-Στις 27/03/2023 ανοίγουν τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα - Κόρινθος - Κιάτο - Αίγιο.
-Την 1/4/2023 επανεκκινεί το Intercity Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που θα περάσει από τα Τέμπη όπου έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τέμπη: Πιάνουν δουλειά οι «συμμαθητές» του σταθμάρχη Λάρισας
Δουλειά στα πόστα ως δεύτεροι σταθμάρχες έπιασαν από σήμερα πολλοί από τους σταθμάρχες που εκπαιδεύτηκαν μαζί με τον μοιραίο σταθμάρχη της Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Εδώ, όμως, προκύπτει ένα ζήτημα γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είχε ζητήσει από τον ΟΣΕ να μην τους τοποθετήσει σε κρίσιμες θέσεις ή να τους δηλώσει ως μαθητευόμενους.

Ο Οργανισμός διαβεβαίωσε ότι έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς και σκοπεύει να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα.

Ο κόσμος φυσικά αναρρωτιέται και ανησυχεί αν έχουν εκπαιδευτεί σωστά ή εάν η εκπαίδευσή τους είναι ίδια με του σταθμάρχη Λάρισας που αποδείχθηκε ελλιπής.

ΟΣΕ: Με το... σταγονόμετρο τα εμπορικά τρένα

Με το «σταγονόμετρο» ξεκίνησε η ροή των εμπορικών αμαξοστοιχιών ύστερα από ένα βράδυ έντονων διαβούλευσεων, οι οποίες ακόμα συνεχίζονται.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν κάποια δρομολόγια αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και χωρίς να είναι σίγουρη η πραγματοποίησή τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το πρωί μετά τις 9 αναχώρησε μια αμαξοστοιχία της Hellenic Train για Γευγελή και μια της Rail Cargo για Ειδομένη.

Στον σταθμό έχουν μείνει αμαξοστοιχίες της Cosco με κοντέινερ. Ο προορισμός τους είναι η Αθήνα, αλλά αυτό το δρομολόγιο θέλει ειδικές συνθήκες για να πραγματοποιηθεί, καθώς πρέπει να αποδοθεί πλήρως η γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Τέλος, δεκάδες βαγόνια με εμπορεύματα παραμένουν στα σύνορα σε Σκόπια, Βουλγαρία, αλλά και Ουγγαρία και περιμένουν σειρά για να μπουν στην Ελλάδα.

parapolitika.gr
sidirodromikanea.blogspot.com