Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η Περιφέρεια ζητά άμεση υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στην Λάρισα – Ξεκινά η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων


Την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών και την τοποθέτηση άμεσα ηχοπετασμάτων ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη το πρόβλημα με τις σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται μέσα από μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης αποτελούν μία πληγή για τη Λάρισα καθώς έχουν ξεκληριστεί οικογένειες στις σιδηροδρομικές γραμμές και έχουν χαθεί άνθρωποι με το τελευταίο σιδηροδρομικό δυστύχημα να σημειώνεται μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατέθεσε την πρόταση της περιφέρειας για υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών από την οδό Υψηλάντου μέχρι και την οδό Αγίας σε μία απόσταση 1400 μέτρων. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα τα έργα τοποθέτηση ηχοπετασμάτων από τον ΟΣΕ κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 10 χλμ. Είναι ένα έργο που υλοποιείται από τον ΟΣΕ και χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Προχωρά επιπλέον η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα και Λάρισας- Βόλου

ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com