Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Βρετανία: Παραλίγο αγόρι να κτυπηθεί από τρένο όταν το πόδι του παγιδεύτηκε στις γραμμές.


Τα φρένα έκτακτης ανάγκης ενός τρένου χρησιμοποιήθηκαν για να αποφευχθεί το χτύπημα ενός αγοριού που το πόδι του παγιδεύτηκε σε γραμμές  μιας ισόπεδης διάβασης στο Ντέβον, δήλωσε η Network Rail.

Περαστικοί  απελευθέρωσαν το πόδι του αγοριού για να μπορέσει να απομακρυνθεί.
Ο σιδηροδρομικός φορέας είπε ότι ήταν ένα «ανησυχητικό» παράδειγμα ενός αριθμού περιστατικών που αφορούσαν παιδιά στη διάβαση πεζών στο Toffles, κοντά στο Topsham, τις τελευταίες εβδομάδες.

Έχουν αναφερθεί επτά παρ' ολίγον ατυχήματα στη διέλευση φέτος.

Στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας για την ασφάλεια, το προσωπικό θα τοποθετηθεί στον χώρο και μια σειρά από πύλες πρόκειται να εγκατασταθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Μια νέα εκστρατεία για την ασφάλεια έχει ξεκινήσει και στο πλαίσιο αυτής το προσωπικό θα βρίσκεται στο χώρο

Προβλέπεται επίσης επίσκεψη στο τοπικό σχολείο για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών.

«Επικίνδυνο μέρος»

Η Alison Kramer, η υπεύθυνη κοινοτικής ασφάλειας της Network Rail, προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εγρήγορση όταν διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές.

«Ο σιδηρόδρομος είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος και οι ισόπεδες διαβάσεις δεν είναι παιδικές χαρές», είπε.

«Η ανεύθυνη συμπεριφορά αυτών των δύο νεαρών αγοριών και άλλων παιδιών που κάνουν εσκεμμένα κακή χρήση αυτής της ισόπεδης διάβασης είναι πραγματικά απογοητευτική όταν εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να εκπαιδεύσουμε τους γονείς και τους νέους πώς να συμπεριφέρονται με ασφάλεια όταν βρίσκονται κοντά στο σιδηρόδρομο».

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών, η οποία επισκέφτηκε τους γονείς των δύο αγοριών, είπε ότι η κακή χρήση των ισόπεδων διασταυρώσεων θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες».

«Δυστυχώς, βλέπουμε κάθε χρόνο εκατοντάδες ανθρώπους να ρισκάρουν πάνω και γύρω από τον σιδηρόδρομο», δήλωσε η Insp Rebecca Warren.

"Κάνε λίγη υπομονή και περίμενε μέχρι να είναι ασφαλές να περάσεις - πραγματικά δεν αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων για να σώσεις λίγα λεπτά."

bbc.com
sidirodromikanea.blogspot.com